My Fashion Sketchbook
Hra - My Fashion Sketchbook
Video se načítá
Garfield's Comic Creator
Hra - Garfield's Comic Creator
Video se načítá
Sue tanečnice
Hra - Sue tanečnice
Video se načítá
Runner 2
Hra - Runner 2
Video se načítá
Singing Horses
Hra - Singing Horses
Video se načítá
Monkey Go Happy Christmas
Hra - Monkey Go Happy Christmas
Video se načítá
Ms. Pacman
Hra - Ms. Pacman
Video se načítá
Nail Studio Custom Mix
Hra - Nail Studio Custom Mix
Video se načítá
Barbie Goes Horse Riding
Hra - Barbie Goes Horse Riding
Video se načítá
Kiss My Dream Boy
Hra - Kiss My Dream Boy
Video se načítá
Monkey Go Happy 5
Hra - Monkey Go Happy 5
Video se načítá
 

Mé blogy

Ledový kůň-příběh-kapitola11

Ledový kůň-Christine Frasseto (kapitola11)
http://www.howrse.cz/   




Než se vrhnu na archeologické dešifrování, vzpomenu si na to, když jsem ten váleček poprvé uviděl zabalený v hadí kůži. Pak se mi v hlavě vynoří neskutečný obraz koně v ledu. Mohli by spolu mít ten váleček a kůň něco společného? Když jsem se napojil na kamery v dočasné laboratoři kolem místa, kde jsem spadl, casanova Jargal si zrovna prohlížel hadí kůži. Musím překonat tu pošetilou žárlivost a zjistit, na co v laboratoři přišli. Podívám se, jak pokročili. Když uvážím rychlost Hannibalovy helikoptéry, tak už vědci musí mít ten kovový váleček u sebe. Je možné, že by záhadnou zprávu uvnitř válečku už rozluštili?

Pomocí hlasového příkazu se připojím na kameru v dočasné laboratoři a přiblížím si tu část, kde zkoumají hadí kůži. Vypadá to, že analýza výrazně pokročila, protože kolem Jargalova stolu je spousta lidí. Ne, dívají se na obrazovku, na které je jsou šupiny ve tvaru diamantu na vnější straně hadí kůže. Ta je natažená mezi dvěma sklíčky. Nějaký vědec představuje výsledky svého bádání. Je to pravděpodobně herpetolog, tedy specialista na obojživelníky a plazy. 


„Na základě našich prvních odhadů tento jedinec z poddruhu vipera ammodytes meridionalis, který je velmi jedovatý, žil zhruba před 2300 až 2400 lety. Podle naší databáze nemůže pocházet z Mongolska či přilehlých oblastí, protože tento druh je původem z řeckých ostrovů. Byl sem dovezen, pravděpodobně již po smrti, jak je patrné z tohoto téměř chirurgického řezu. Jeho vnitřní orgány byly vyjmuty a nahrazeny...něčím. Tento předmět mohl být dlouhý až dvacet centimetrů s průměrem tři centimetry. Kůže byla oškrábána do čista a poté očištěna solí, která také zajistila její trvanlivost. Potom byla kůže proděravěna na okrajích a sešita dohromady, uvnitř byl ten zmiňovaný předmět... říkáte, že se zatím žádný takový předmět nenašel?“

Jsem pobouřený! Hannibal jim ten váleček nedal? Muž, který je známý jako obránce vědy, si ho nechal pro sebe?  Nemám ale čas zabývat se vlastním vztekem. Mou pozornost totiž zaujme dění na obrazovce. Sklíčko se otáčí a ukazuje se z druhé strany. Mžourám očima a na kůži vidím stopy po symbolech, které jsou vyryté na kovovém válečku. Vidím tam i dvě hvězdy!

„A teď předám slovo kolegům z oddělení lingvistiky a symbologie!“ zakončuje svůj příspěvek herpetolog. „Byl bych poctěn, kdybyste mě mohl informovat o výsledcích vašeho výzkumu.“

Jako první mě napadlo poslat do laboratoře snímky, které Salonqa vymodelovala. Hannibalova násilnost mě ale dost šokovala a mám strach z moci jeho peněz, takže tady sedím jako přikovaný, stejně jako když jsem něco provedl jako dítě a můj otec se na mě rozzlobil. Jednoho dne budu muset vyrůst a přestat se tak bát, ale teď dokážu myslet jen na to, co by se mnou Hannibal udělal, kdyby zjistil, že jsem do laboratoře poslal snímky válečku. Co mám dělat? Salonqa se naštěstí přestane věnovat práci a otočí se ke mně, čímž mě vysvobodí z mého pocitu pokoření.

„Anguélos Keusséoglou z Atén říká, že písmo pochází z jednoho z mnoha dialektů starořečtiny. Tento je možné zařadit do poloviny čtvrtého století před naším letopočtem. Podle něj je to Attičtina-Iónština, hlavní úřední jazyk makedonského dvora, ale pro jistotu si chce ještě prostudovat další materiály.“

„Makedonie, pokud si dobře vzpomínám, je oblast na sever od Atén. Co zjistil po prvním pokusu o přečtení těch symbolů?“

„Zdá se, že jde o nějaký druh ochranného kouzla pro syna Diova nebo jeho koně. A prý jsou tam také poněkud nepříjemné výhrůžky případným zlodějům. V tuto chvíli to není úplně jasné. A co ty, k čemu jsi došel?“ řekne Salonqa, posadí se vedle mě a podívá se na můj monitor. S úzkostným knedlíkem v krku jí řeknu o tom, co jsem zjistil o hadí kůži, že to odpovídá odhadu pana Keusséoglou. Řeknu jí také o Hannibalově podvodu a o mých obavách, že by ten váleček mohl použít k osobnímu prospěchu. Salonqa se zatváří pochybovačně.

„Kromě sbírání archeologických cetek nevím o ničem, k čemu by to chtěl použít. O Hannibalovi vlastně nevím nic kromě toho, že je to mezinárodní podnikatel a filantrop. Našel sis o něm nějaké informace?“

Zavrtím hlavou. Salonqa si protře oči a vrátí se ke svému počítači.

„Podíváme se, co říkají na internetu. Možná by ti pomohlo nebýt tak paranoidní!“

Opravdu doufám, že má Salonqa pravdu. Ale uvnitř cítím zvláštní neklid. Co Hannibal skrývá za svým perfektním vystupováním? 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.