Luuuuucka Online

Moje Morčátka Rexi a Křupy #15|Luuuuucka

Ahoj Morčíci

S dvoudenním zpožděním tu máme další díl z mé (a doufám že i vaší) oblíbené série a to je série týkající se mých morčátek. No co, na článek jste čekaly už o dva dny víc, takže už není čas ztrácet čas!


Moje Morčátka Rexi a Křupy #15 - Hračky a hry

Nedávno jsem dočetla knihu o morčatech od autora Fritz Dietrich Altmann (nevím, jak to skloňovat) a zaujalo mě tam pár věcí, konkrétně dvojstránka která se jmenovala Zábavné hry při krmení a tam je pár tipů jak využít volné chvíle, když venčíte morčata a krmíte, tak tam jsou nápady na různé hry a hračky. Já se o ně teď s vámi podělím, teda jen o ty které jsem zkoušela. 

Špízy. Pokud máte zahradu, nebo blízko les, bude to jednoduché, stačí sehnat pár dřevěných větviček z nějakého stromu, který morčata můžou kousat a neublíží jim! My máme zahradu, kde máme švestku a višeň, ale hlavně spoustu vrbového proutí, takže to používám. Nalámu na klacíky, napíchám na to zeleninu a buď to morčátkům někam zapíchám a oni to musí sundat, nebo jim to dám nad hlavu a oni musí panáčkovat. Protože mi nešla tvrdá zelenina napíchat na tupé větve, moc mi to nešlo praktikovat, ale v létě to nějak víc vychytám:)

Rolička od toaleťáku. Musí být nepotištěná!! Do roličky morčatům dejte kousky zeleninu a konce zacpěte senem. Morčátka musí zapojit mozek a pokusit se to vyndat ven. U nás, to byla celkem osina v zadku, protože moje holčičky jsou tak blbé, že jim to nedošlo a já jim musela dát pryč to seno. Potom teprve viděly to jídlo a zvládly to. Ale byla to celkem sranda sledovat.

Překážková dráha. Postavte morčátkům třeba z domečků a dřevěných špalíčků překážkovou dráhu a pamlskem je veďte skrz ni. U nás to moc nešlo, protože holky to obcházely a narychlo jsem nenašla dost různých možných překážek, ale určitě někdy vyzkouším znovu.

+Balonek. Tohle jsem tedy nezkoušela, ale určitě to sem napíšu, protože mi to přijde jako supr nápad. Jestli někdo z vás má psa, tak určitě znáte takový ten balonek na pamlsky. Prostě se do toho hodí pamlsky, pejsek s tím kutálí a mňamky vypadávají. Pokud seženete nějaký menší, tak výborně poslouží i morčátkům. Stačí tam dát granulky nebo oblíbenou zeleninku a morčátka, pokud budou chytrá, tak budou i šťastná.

Poslední možná věc je, to, o čem jsem se už jednou zmiňovala a to je bludiště, prostě z kartonu nebo stavebnice postavíte bludiště a schválně, za jak dlouho ho morčátka projdou.



Tak jo, to by bylo pro tento díl všechno, určitě něco z toho vyzkoušejte, osobně doporučuju roličku od toaleťáku, nebo z toho, co jsem četla tak ten balonek. Napište mi, jestli máte pro momo nějaké hračky vyrobené nebo koupené a jestli jste z toho něco zkusily. Zatím papá!




Vaše Luuuuucka

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.