Luuuuucka Online

Moje Morčátka Rexi a Křupy #11|Luuuuucka

Ahoj Morčíci

Vítejte po strašně strašně dlouhé době u dalšího článku. Prostě nebyla nálada, co s tím mám dělat, no?

Ale zpět k článku. Máme tu další díl série Moje Morčátka Rexi a Křupy (měla bych vymyslet jiný úvod). Příště bude druhá část toho, jak to vidí morčátka, to co bylo minule, ale dneska tady máme aktuální novinky, co se u nás odehrálo. Jdem na to!


Moje Morčátka Rexi a Křupy #11 - Jarní úklid

Ve středu 21.2.2018 jsme v morčičím domečku udělali velký jarní úklid. Přišla jsem ze školy, vyklidila morčátkům klec a holky zatím počkaly venku pod mříží. Potom jsem tu mříž odendala a chvilku je venčila a dala jim trošku krmení, jen poloviční dávku. No a pak jsme vzali kleštičky, Křupinku a dečku a šlo se stříhat drápky. Křupka byla v pohodě, moc se nehýbala a bylo to rychlé ale s Rexinkou to byl porod. Pořád se cukala, skákala a nevydržela v klidu. Ale nějak jsme to přežili, holky byly ostříhané, dostaly bonbonek a už jsem je nechala v domečku. Dala jsem jim zbytek zeleniny a nechala je. Potom jsem si ale vzpomněla na další, poslední věc - zvážení. Takže jsem vzala kuchyňskou váhu a dala ji do klece, jestli na ni nevlezou. Nevlezly, tak jsem ji dala na zem, postupně holky vyndala z klece a zvážila. Kupodivu, mladší křupinka vážila o 100g víc než starší Rexinka. Četla jsem, že průměr váhy morčat je 800 - 1200 g, ale že ještě uchází 700 - 1500 g. Křupinka byla v průměru - 800g, Rexinka jakžtakž taky - 700 g. Takže pohoda. A tak skončil velký jarní pečovací den pro naše malé pišiškvory. 


Mějte se krásně, napište mi, jestli jste taky někdy měly takovýhle velký den, starání se o vaše mazlíčky a já se loučím. Pá:)




Vaše Luuuuucka

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.