Lucy02

Nároky společnosti

Poslední dobou začala společnost klást vysoké nároky - podle mne je to špatně. Hlavní cíl má být vystudovat vysokou školu a hodně vydělávat. Neříkám, že tuto hodnotu zastávají všichni lidé, ale řekla bych, že minimálně třetina populace by to řekla. Díky tomu, že vše musíme udělat dokonale má docela dost lidí problémy se sebevědomím. Začínají depky atd. 

Inu, to je pěkné, ale jak se bránit proti tomuto "životnímu stylu?"

Určitě vyhledávat věci, které vás baví a naplňují. Být sví a všechny rady, kritiky a komplimenty si přebírat vlastním rozumem. Být spokojený s věcmi dobře odvedenými podle sebe, ne dokonalými dle okolí. Když s tím budete spokojeni sami, vznikne z toho lepší pocit. Navíc každý má vkus jiný, ne? 


Komentáře

LadySeiss(Píšeme povídky a příběhy)

Oni nechtějí, abychom měli svůj názor a svoji vlastní cestu. A taky nejde o dokonalost, ale o kontrolu. A co v tom všem je? Peníze. Peníze a kontrola tvoří moc. A moc je silná a velmi nebezpečná věc pro ty, kteří po ní touží.
Proto, jestli se tomuhle systému chceš vyhnout, samozřejmě že můžeš, ale budou ti odňata některá práva (dost možná většina). Proto se musíš zařídit tak, abys neměla co ztratit. Jenže jsme lidi. Bytosti, které mají vždy o co (koho) přijít, že?

LadySeissTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

CaliopeiaVIP(Poradna pro holky)

Nemyslím si, že by společnost nějak extra kladla vysoké nároky. A i kdyby, tak je jen tvůj problém, že přikládáš váhu tomu, co si o tobě ostatní myslí. Kolik těch "depek" by nebylo, kdyby si lidé nebrali osobně názory okolí a prostě jejich uštěpačné poznámky jednoduše ignorovali?Jaký si to uděláš, takový to máš.
Mimochodem, to tvrzení, že minimálně třetina populace chce na vysokou a vydělávat hodně peněz jsi vzala kde? Můžeš mi dát odkaz na statistiky anket, odkud jsi jistě tuto argumentaci vzala?
Každý je jiný, tudíž každý touží po něčem jiném. Já osobně chci na vysokou a pak práci, která mě baví. Je mi jedno, jestli bude dobře nebo špatně platově ohodnocena - hlavní je, aby mě bavila. Někdo jiný může najít smysl života v cestování, náboženství, pomoci v nějakých organizacích...

CaliopeiaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

hpd lovers(Bradavice)

souhlasím s vyhuleným párkemsmajl holka ty jsi vymetená jako koště aspoń ti někdo jako vyhulený párek věnoval pozornost, přečetl si to a napsal její/jeho názor smajl

hpd loversTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Naty a KájaVIP(Fazole)

Kdyby mělo být všechno "dokonalé", s následky popsanými, tak by tu byla jen pochudující klubíčka strachu. Dobře se řekne "dělejte věci podle sebe" a v zásadě nic nemám, ale zkus si představit svět, kde každý dělá věci jen jak on chce. Nároky společnosti - dle mého názoru - nejdou zobecnit. Každá skupina má nároky jiné. V jedné můžeš být sám sebou, v jiné musíš pasovat do formy na míru jiných osob. Ale "být sám sebou" je dosti obecné a jak už jsem říkala, bylo by to tu jako ve zvěřinci. Nebo ty snad žádné nároky nemáš? Když budu hodně šťouravá, tak tě nemusím ani znát a najdu jich desítky. Nemluvě o nepsaných pravidlech, zákonech a etiketě obecně. Nároky společnosti jsou vymysleny tak, aby si každý našel svou ideální škatulku. Kdyby tyto nároky nebyly, tak se mnohokrát připojíš k naprosto nesympatické partě. Takhle tě k sobě nevezmou a ušetří ti čas.
"Nároky společnosti" (když už je tedy vezmeme až směšně obecně) jsou přiměřené a hlavně naprosto přirozené.

Naty a KájaTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Vyhulený párek

Já s tím nesouhlasím. Je to velice rozebírané téma a každý má na to svůj názor a já jim ho neberu ale ty pravdu nemáš. smajlDDsmajl Zdraví vyhulený párak

Vyhulený párekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lucy02

Na druhou stranu, ve výsledku nemusí mít pravdu nikdo. Navíc to, že já pravdu nemám, si ty taky jen myslíš. (Muže to být pravda, ale nemusí)

Nicméně tvůj názor ti neberu smajl

Lucy02To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.