Love Your Life

Jak zachránit Zemi

Bonjour!

Jelikož poslední článek na téma Rady a tipy vyšel už dávno, rozhodla jsem se přidat na můj blog další rady. Dnes se dozvíte, jak zachránit Zemi. Eh tedy... jak alespoň nezhoršovat globální situaci na téhle planetě. Protože na světě je 7,5 miliardy lidí, kteří ničí naši planetu a buď si to ani neuvědomují, nebo si to uvědomují, ale s prominutím serou na to. Prendre plaisir!

• V lampách používej jenom úsporné žárovky. Jestli nepotřebuješ světlo, lampu vypni.

• Jestli už nepoužíváš hernou konzolu, CD, DVD nebo videopřehrávač, vypni je. Spotřebiče míjejí elektřinu, i když jsou v pohotovostním režimu - když svítí malé červené světélko.


• Postarej se o to, aby tvá rodina recyklovala všechno, co se recyklovat dá - noviny, sklo, plechovky, staré oblečení i kartony.


• Hračky nebo knihy, které už nechceš, nevyhazuj. Dej je nějaké charitativní organizaci.

UNICEF? Dobrý den. Měla bych tady pro vás jednu panenku...

• I věci původně vyrobené na jedno použití můžou být ještě jednou užitečné. Například, když jdeš do obchodu, vezmi si z domu tašky, které si dostala při minulém nákupu. Nebo můžeš poháre na zavařování použít jako svícny - stačí tam vložit čajové svíčky.


• Šetři vodou. Nenechávej ji téct, dokud si čistíš zuby. Je to plýtvání.

A nakonec takové malé překvápko k prvnímu bodu xD



















Ten, kdo viděl short horror film Lights Out na YouTube, ví, o čem říkám xD

Takže doufám, že se vám článek líbil, a budu ráda za každou podporu ^^

Au revoir
Clairie

Komentáře

terikhříbátkoVIP(Poradna pro holky)

Moc hezký článek, jen k té elektřině. Vím,jak to myslíš, nechceš, abychom elektřinou plýtvali, ale elektřina je neustále obnovitelný zdroj. Tudíž si jen připlatíme, když jí budeme zbytečně používat, Elektřina se totiž vyrábí v eletrárnách. Ať už ve vodních, nebo ve větrných, které jsou asi nejméně účinné.Nebo také v tepelných elektrárnách, které spalují fosilní paliva, tudíž nejsou šetrné k životnímu prostředí. Bohužel je těchto nejvíce. Však v neposlední řadě zde máme jaderné elektrárny, které jsou šetrné k našemu životnímu prostředí, protože využívají jen jadernou enrgii. Do vzduchu se tedy uvolňuje jen čistá vodní pára. Problém jaderných elktráren je ale ten, že někde musí skladovat radioaktivní odpad a když vybuchne takový reaktor,mohlo by nás to všechny zabít. To se však stává jen ojediněle a tak se jaderné elektrárny stále budou stavět. Jsou totiž nejúčinnější a nejšetrnější k životnímu prostředí. smajl

terikhříbátkoTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.