Little Wolf

Vánoce se zmijozelkou

Vánoce! Všude! *třesu se pod dekou*

Ještě nemáte všechny dárky? Kupte... *zacpu si uši*

Rodinná pohoda o Vánocích... Proč?!

*Vyleze z pod deky.*


Ehm, nyní máte jedinečnou možnost, dozvědět se, co si o Vánocích myslí Clawdeenka! 

Je to děs? Nebo chvíle, kdy mám ještě lepší náladu? 

Uvidíme...


Konec listopadu

Nesém váám...Sklapni! Vždyť ještě nebyl Mikuláš!

Období, kdy nesnáším jakoukoli zmínku o Vánocích. Všude jsou šťastné páry nakupující blbosti...všude!

Přichází rovněž doba, kdy budu muset vymyslet, co chci k Vánocům, doba, kdy mi mamka každou pitomost odloží na Vánoce. A to mě přivádí...k seznamu dárků.


Můj seznam dárků, Vánoce 2016

Ups, zapomněla jsem ho napsat a strčit do kozačky k dveřím od balkonu. Ups...stejně s nic nezasloužím.

Nakonec jsme to vyřešily tak, že pro mě měla mamka několik dárků už asi od léta, a nějaké "drobnosti"  dokoupí podle toho, co si myslí, že se mi bude líbit. A protože jí uniklo pár informací, jsem s jistá, že dostanu tohle:

1) kalhoty s maskáčovým vzorem s nej kapsama :3

2) knížku Harryho Pottera, Tajemnou komnatu v angličtině. A pravděpodobně i první, ale nevím v jakém jazyce.


(Btw. ten cover je úžasný :3)

3) Pravděpodobně i první, ale nevím v jakém jazyce.


4) Od sestry linky (na oči). Hehe, konečně si můžu zkusit zvýraznit svoje malé oči.

5) Malá pravděpodobnost toho, že dostanu tohle tričko Arch Enemy.



(A je jedno, že je to pánské tričko, dámské jsem nenašla :( )


No, dárky by byly...alespoň pro mě. Ale co dám já? To se...uvidí :D snad.


Tak jo, je tu prosinec.

Všude se objeví vánoční výzdoba. A mně se chce brečet. Z celkem hezkého modře-stříbrného stromku a vloček máme hnusné zlaté cosi. Ani zbytek výzdoby ve městě není nic moc. A já bych tak ráda viděla něco v tomto stylu:





Jenže nemáme takový rozpočet jako Paříž, Londýn, ani Berlín. A jsme u peněz.


Má cenu slavit Vánoce?

Za mě ne:

1) Je to křesťanský svátek

2) Původně by nemělo jít o dárky v rodině, ale o dárky potřebným, ne?

3) Koledy...plné křesťanských, náboženských keců. )

4) Stejně jde všem o prachy. O to, jak je získat, aby mohli koupit něco svým dětičkám. Které jsou ovlivňovány reklamou. Všude, na každém kroku. Takže rodiče si na dárky i půjčí...což vyhovuje každému kromě rodině: obchody mají kšeft, banky můžou nastavit velký úrok, protože jde o poměrně malou čásku a  předpokládá se, že ji člověk splatí rychle. Což se občas nestihne...


Chápu, že jde o rozšířený svátek. Jenomže pro mě nemá žádný význam. Jistě, dárky dvakrát do roka jsou fajn, ale nepotřebuji je. A takhle...všude jsou šílící lidé. Což je celkem hloupé. Obchody jsou přecpané...všechny ty utracené peníze...

Asi takhle: zimní prázdniny jsou fajn. Ale raději bych je strávila se svojí rodinou, nebo kamarády. Třeba na zimní chatě. Jen bez koled. Bez zbytečně sladkého cukroví. Bez toho, aby na mě z televize vyřvávaly reklamy s Vánoční tematikou.


Tak...to by byl můj názor. A teď už to, jak je slavím/přežívám (nehodící se škrtněte). 

Většinou takovou Vánoční náladu dostanu při pečení cukroví, protože péct mě baví. Jenom tento rok jsem napekla tři druhy cukroví sama. Peču zásadně v tichu, nebo při tomhle(a podobných, prostě při rockové/metalové hudbě):



Když píšu vánoční, myslím tím dobrou. Když si myslím, že Vánoce nejsou plýtváním peněz, času, elektřiny...A tak. Prostě se cítím, že si zasloužím žít. Což většinou trvá alespoň dva dny :).

 Cukroví pečeme/peču od prvního adventu, hlavní várka je na tomto víkendu. Pečeme linecké, vanilkové rohlíčky, skořicové rohlíčky, perníčky děláme burizony....a potom jsou tu ještě ožralá srdéčka. Jde o linecké těsto, ke kterému se přilepí vychlazené nepečené těsto a potom se to potře citrónovou polevou :3.


Stromeček zdobíme 23. A většinou je o něco menší než já, takže může mít tak 150-160 cm. Vždy do zlaté a červené. Protože zelená a stříbrná, navržená mnou, se neujala :/.

    x 


A Štědrý den...večer... Půst nedržíme, vzhledem k tomu, že bydlíme u lesa spíše prasátka vidět nechceme. A tak celkem normálně vstaneme, jíme...Potom připravujeme večeři. Tradičně jde o česnekovou polévku a lososa s bramborovým salátem. K pití je minerálka, vaječný koňak a rodiče občas mají víno. Po přípravě se jdeme projít, před domem zapalujeme prskavky. Potom se vrátíme domů, vidíme rozsvícený stromek (mamka předtím dá pod stromek dárky a rozsvítí ho), ale vše musí počkat, dokud nedojíme. Po posledním soustu se začnou rozbalovat dárky a to je tak zhruba vše :).

Takže asi takhle: jsem ráda s rodinou na Štědrý den. Jenom nemám ráda, jak jde všem jenom o dárky, když pravý smysl Vánoc je jinde. A taky nemusím křesťanství, takže koledy, mno, ne...


Na závěr pro vás mám tohle geniální video:D :



Kdo by chtěl recepty, tak pište. 


Jo jinak jedna zajímavost: u nás nikdy nenosil dárky Ježíšek. Ani Santa Claus. Kdo uhádne, kdo nám je "nosil", dostane 5+ na blog. (nápověda: azbuka)




Komentáře

Clawdeen77VIP(ANIME!)

lucka874: Jo smajl Naprosto nej smajl Mám hodně ráda Alissin zpěv, takže postupně stahuju všechny písničky, ve kterých zpívá smajl
A chci je vidět na živo smajl.

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.