Little Wolf

Ignoruj je/Je v pohodě být jiný

Meh. Další článek tohoto divného typu. Pardon. Příští snad bude už trochu normálnější na mé poměry. Právě je 2:29 a já nejsem schopná určit, jestli ty části sedí aspoň trochu k sobě. Tento článek je totiž v podstatě koláž myšlenek, které mi prošly hlavou když přišlo na téma "Back to school".

Blíží se návrat do školy... Což je pro většinu lidí těžké období, kdy si z uvolněnějšího režimu prázdnin zvykají na školu. Vstávání, trčení ve škole. Znáte to. Pro mnoho lidí je začátek školy skutečně nepříjemný. 


Když jsem byla na prvním stupni, tak do třetí třídy jsem se do školy těšila. Ve čtvrté a páté jsem to brala jako fakt, však co, aspoň chodím do školy s nejlepší kamarádkou.
Jenže přišla třída šestá, kdy kamarádka odešla na gymnázium. Mně mamka nedovolila jít k příjimacím zkouškám, že prý gympl bere dětství.
A tak jsem strávila část prázdnin mezi pátou a šestou třídou tak trochu ve strachu. S kým se budu bavit? Jak to přežiju? V mé bývalé třídě jsem byla za šprtku...(Protože jsem se neučila a měla jsem dobré známky *facepalm*.)

Mezi šestou a sedmou jsem byla na nervy kvůli přestupu na gymnázium, ale zase jsem byla ráda, že se nemusím vracet na základku.

Mezi sekundou a tercií jsem sen netěšila na to, jak se budu ztrapňovat v tělocviku a na ty krávy.

Mezi tercií a kvartou... Jsem nechtěla mezi ty "dokonalé" lidi, ale někteří lidi ze třídy mi chyběli.

Mezi kvartou a kvintou mi bylo všechno tak nějak jedno. I fakt, že nikdy nebudu s klukem, kterého jsem tehdy měla ráda. Friendzone, ale... Došlo mi to dřív, než mi to musel dát najevo hůř.

A teď, mezi kvintou a sextou mi konečně přijde, jako že jsem něco za ty prázdniny dělala. Netěším se do školy. To ne... Ale poprvé nějak necítím ani stopu strachu či nervozity, když přijde na školu. Prostě tam přijdu jako tolikrát předtím, většinu lidí budu mít někde, přestávky strávím užitečně v, s trochou štětí prázdném, konci chodby, škola bude v pohodě...Tělocvik přežiju a stejně tak i volbu seminářů. A bude další rok pryč a já se posunu k tomu, že na podstatnou část dní vypadnu z domu na kolej nebo v lepším případě do podnájmu a soukromí.


Hej, Claw.... CO POINTA?

Klídek, jo? Tohle je pro všechny, kterým se nechce do školy kvůli lidem. Pro ty, které ztratily sebevědomí i sebe kvůli svým milým spolužákům nebo lidem z okolí. Během 6./7./8. třídy jdem byla mimo. Tu a tam depky, občas nechuť jít do školy. A to mě nikdo nešikanoval. Jen jsem měla pocit, že nezapadám. Že jsem horší. Nemožná. Jsem ráda, že je to za mnou.

Protože dnešní doba....

Nelíčíte se? Nikdo si vás nevšimne, vypadáte nezajímavě vedle všech těch holek, které mají rozjasňovače, umělé řasy, nakreslené obočí...

Líčíte se? Skrýváte nedostatky, přeháníte to.
Máte hubenou postavu? Schytala jsem komentáře, že jsem hubená moc. A nebo že si tu postavu nezasloužím, protože nesportuju. (Nijak zvlášť.)
Máte sem tam nějaký tuk, jiný typ postavy než většina "basic bitches"? Jste tlustá a líná, když se sebou nic neděláte.
Máte kluka v šestnácti? Tak prej jste podle některých děvka a dáte každému. (A kam ten svět spěje!)
Nemáte kluka v šestnácti? Zase jste divná.
Nelíbí se vám trendy v oblékání a oblékate se třeba jako na začátku 21. století? Špatně!
Vy nesportujete? Wow. Zločin proti lidskosti skoro. Musíte být neskutečně líná svině.
Nemáte instagram, facebook? Tyvole, ta je divná.
Nene, ty nepiješ od čtrnácti? :o
Ty nejsi závislá na kávě ve dvanácti a nechodíš do Starbucks? Jsi ty vůbec člověk?
...
Neztrácej čas tím, že se budeš snažit o přízeň všech. Vždy se najde člověk, který tě nebude mít rád a bude tě pomlouvat.
Použij mozek. Jsi divná ty, když v jedenácti a dvanácti vypadáš dětsky a nelíčíš se, nebo ty, které ve dvanácti mají potřebu nosit podpatky, mít výstřihy a push-upky, líčit se a starat se jenom o kluky?
Jsi divná ty, když od třinácti nechlastáš, nebo zbytek tvých spolužáků, kteří mají problémy s alkoholem od tak malého věku?
Jsi divná ty, když je ti v podstatě jedno, co si oblečeš, nebo ty, které musí mít nejnovější trendy a hlavně to, co má jejich oblíbená youtuberka?
Jsi divná ty, která má facebook jen na komunikaci se školou, nebo ti, kteří tam a na instagramu sdílí každičkou informaci o svém životě? (Tak, aby vypadal dokonale.)


Ono je jednoduché člověka odsoudit, ale daleko těžší je pochopit ho. (To je tak hluboké, že na to nemá ani Hranická propast...)

Je v pohodě dělat něco jinak, než zbytek okolí. Je v pohodě jinak vypadat. To, že někdo říká, jak hrozná jsi, neznamená, že má pravdu. Je v pohodě být mizerný v tělocviku. Někdo na sporty a pohyb prostě není. Není třeba to hrotit.
A pokud tě jeden kolektiv nemá rád, zkus si najít jiný. Pokud na tebe kamarádka sere a jen si na tobě zlepšuje sebevědomí, vyser se na ni.

Co se týká kluků, nevím, k čemu jsou ti, o které má zájem každá pátá, on si to dobře uvědomuje a jen je využije. K čemu je ten "dokonale" vypadající blb s malířským štětcem na hlavě, který musí mít třikrát týdně posilku, když má naproto děsnou osobnost.

Mně se vyplatilo sblížit se s introvertem. Je prostě úžasný. Na začátku sice bylo pár problémů, když jsme třeba neměli nápad, o čem se bavit nebo fakt, že kdybych mu nedala dokonalou příležitost pozvat mě někde, není jisté, že by se nějak odhodlal...
Myslím, že kluci introverti jsou naprosto nedocenění.
Řekla bych, že jsou mnozí z nich normálnější. Nejsou tak povrchní. Nepotřebují holku, co je schopná namalovat si na obličej jiný ksicht. Nepotřebují někoho, koho by jim zbytek záviděl. Nepotřebují někoho, kdo sleduje poslední trendy. Jsou svým způsobem mnohem zajímavější, protože nikomu necpou svoje zájmy.
Schválně se zkus jednou otočit od toho extrovertního oblíbeného týpka a podívej se na některého z introvertů. Jistě, dost z nich o sebe nedbá a je jim jedno, co mají na sobě. Ale... Nevypadají hezky i bez toho? Nechceš o nich zjistit něco víc? Co když má třeba rád to, co ty, ale nikdy se to nedozvíš? Hm? 

Komentáře

Belania333(Píšeme povídky a příběhy)

Proč mám pocit, že si mě právě popsala? smajl
Bohužel naše učitelky nemají pochopení pro někoho, kdo je méně extrovertní než ostatní (úplný introvert totiž zase nejsem) nebo se dokonce nechtějí bavit s tou úžasnou partou, takže mi nezbývá nic jiného než se usmívat na lidi, kteří mi brutálně snižují sebevědomí, aniž by si toho všimli. Nebo se taky vykašlat na ty učitelky, ale o to jsem se snažila loni a stejně to nikam nevedlo, takže se radši trochu přizpůsobím, než abych se hádala.
Každopádně díky za hezký článek, co zvedne náladu. Sice nevyřeší všechno, ale aspoň se cítím méně jako špatně nakrájený bramborsmajl

Belania333To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Belania333: Počkej, dokonce i učitelky? Jaj...
Svým způsobem, v menší podobě to znám. smajl Kdyby sis chtěla někomu postěžovaz na "úžasnou" partu či učitelky, určitě mi můžeš napsat. smajl

Clawdeen77To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

DiaVIP(Healthy_lifestyle)

Super článek, hned se mi hlavou začínají vířit pozitivnější myšlenky k faktu, že jdu na novou školu (jako prvák), nejlepší je prostě být sama sebou, potom lidé, kteří se k tobě hodí ukážou sami. =)

DiaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Souhlasím s tebousmajl Když člověka neberou lidi takového, jaký je, tak by se měl na ostatní vykašlat a je to. Já to tak dělám, protože aspoň jsem jiná, snad i zajímavější. A komu se to nelíbí, tak ať jde do...
(Jenom bych to lidem nemusela říkat takhle, nosmajl)

Snad nevadí, že komentuji takřka veškeré tvé příspěvky na HPD. Ale vždy mám důvod se k tomu vyjádřitsmajl

No nic. Dobrý článeksmajl Za mě máš plus.

Butterfly340To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.