Little Wolf

Dotazník 1: Hudba a uživatelky hpd (výsledky)

Po dvou tisících  let jsem zde s dotazníkem, který jste některé vyplňovaly. Odpovědi mi přišly zcela zajímavé, proto jsem se rozhodla, že většinu zveřejním. A samozřejmě doplním své odpovědi. Tímto zároveň děkuju všem, které to vyplnily a měly odvahu se podepsat, totiž těmto osobám: 


Lucka874    Dýka    ela    Pink Lady    Sagka    Žužlík_15    Damaris   Artemia


Felicity     tami     holkajolka     Directionerka26     Layla1Musa2Flora3     Natilikola


terkapo    Luke Castellan    Butterdly340     puma.nike     Katniss123     Ariana Violetta


Veva3    Kristen Williams     Sofinka     Kristyn    josefa    Okureček 


Jinak celkem tento dotazník vyplnilo 40 osob, což mi přijde jako docela slušné číslo. :)

Otázka první, ve které jsem se ptala, kde posloucháte hudbu. A zde je výsledek:






Dost mě překvapil velký počet u "ve vyučování". U nás ve třídě jsem tak hudbu poslouchala hlavně já a to celkem dost pravidelně... I když teď, po přestupu na vyšší gympl (=střední škola) se tento počet poměrně zvýšil. No jo, češtinářka se prostě občas  nedá snést.


Well, následuje otázka druhá - co vlastně posloucháte.






Nebudu lhát, ten Metal dost mile překvapil :) I když mi přijde poměrně zvláštní, že pop nezaškrtl skoro nikdo a potom bylo v jiné části dost popových interpretů. Co už, no.


Sekce jiná byla také zajímavá, proto jsem se to rohodla rozepsat. A to i se jmény autorek. Pokud by to někomu vadilo, tak napište a já vaše jméno oddělám.


Já: soundracky

Kristyn: hudbu z her a filmů

Ariana Violetta: nevím (Hm, promyšlená odpověď!)

Katniss123: Indie

puma.nike: podle období, takže to dost měním a taky jsem na hudbu hluchá, takže se mi líbí skoro vše :D

Luke Castellan: nightcore, anti-nightcore, vocaloid, někdy i něco jiného

holkajolka: nightcore (Sakra, že já jej nedala rovnou do těch kategorií...)

Artemia: Electro swing se počítá k elektrické hudbě? (Nemám tušení.)

Damaris: Mám ráda hlavně jednu interpretku, ale jinak asi ten pop je mi nejbližší...

Žužlík_15: K-Pop (Korejský pop) (Jop, ten jsem tam také měla dát...)

Sagka: Mix stylů, těžko zařadit hudbu 21. století do jednoho stylu. (Proto tam bylo možné odpovědět víckrát :D)

Pink Lady: Emocore

(najdeš mě na hpd): poslouchám takovou všehochuť... (Jsem líná hledat, jestli je to přezdívka, nebo úžasné zužení okruhu, kde toho člověka hledat. Takže je to takhle :D)


Poseidóne, to vypisování jednotlivých odpovědí je tak náročné! A proto si musím vylepšit náladu mým nedávným objevem naprosto skvělé kapely. Z Valaškého Meziříčí! Dámy a pánové, představuji vám Secrets of Separation:


Love them....


Tak zpátky, no. Otázka třetí: Co vás odrazjue od hudebních stylů?




Opravdu někdo hledí na vzhled a ne na hudbu? A já jsem to tam tu možnost napsala jen tak, ani mě nenapadlo, že ji někdo vybere :D.


Teoreticky vám minulý interpret nemusel vůbec sedět. Tak co taková Lindsey Stirling? Přece nebudete číst článek o hudbě potichu! (Claw, uvědomuješ si, že většina poslouchá svoji hudbu?) Ticho...




Otázka čtvrtá - nakolik vás při výběru hudby ovlivňuje skutečnost, že jde o populární skupinu?




Díky, poseidóne, že většina lidí nehledí na popularitu! (*Vyděšeně hledí na 10 hvězdiček*)


Otázka pátá - co si o vašem hudebním stylu myslí vaši rodiče?

Dobře, dobře. Jsem opravdu líná to vypisovat... Jde to takhle ze screenshotu? (Ne že by to bylo nějak extra snížení práce, vzhledem k tomu, že to musím ukládat na imagehosting.cz. Fakt děkuju, hpd. Aspoň na ty blogy by mohlo jít dát obrázky přímo z počítače...




Docela různorodé odpovědi. Tak snad se to změní jen a jen k lepšímu. Celkově se mi nějak zdá, že tátové jsou v tomhle docela pohodovější.


Otázka šestá - co si o vašem oblíbeném hudebním stylu myslí vaši spolužáci?

Zde jsem se rozhodla vybrat jen několik z odpovědí, zbytek byl vesměs ve stylu že neví, co posloucháte a nebo poslouchají to samé 

Někteří že je skvělí a druzí že je hrozný.


Myslí si, že poslouchám typický popíček, ale já mám mnohdy radši rock, kytarová sóla, tvrdší hudbu, hlasitou... A nějaký Ed Sheeran mě zrovna neoslovil. Moje kámošky často ani interprety neznají, často narazím na někoho zajímavého, ale neznámého.


Jak kdo, většina si myslí že jsem divná protože nemám ráda pop a podobné populární hudební styly, někomu je to jedno a někdo říká že ta hudba je super


Nikdo ze třídy ho nezná, kromě mých dvou kamarádek, které ho nemají rády. (Chudáku...)


Nijak nezveličuji, co mám ráda, takže si nejsem jistá. Ani o jejich názory nestojím. (Fajn přístup.)


Že je to pitomost (Jaj... :D)


Nijak to neřeší. Chápou, že každý něco poslouchá. (Kéž by takhle vyspělí byli všichni.)


Myslí si že jsem divná. (Tak to potěší, no.)


Většina jsou takoví ti bezmozečci bez hudebního vkusu, takže si občas dělají srandu (ale nijak mě to nezasahuje), jiní zase vůbec dané kapely a zpěváky neznají a jen málo z nich znají a poslouchají taky. A pak se tu najde ještě někdo, kdo kopíruje. 



Moje odpověď: No, ve třetina mých spolužáků poslouchá různé podkategorie metalu takže jsou poměrně v pohodě. U toho zbytku to asi bude horší, ale s většinou se o hudbě ani tak nebavím. Jen když si ve výtvarce pouštíme hudbu, tak jsem vždy proti - se sluchátky v uších. 


Od té doby, co jsem měla referát na metalovou skupinu, si ze mě občas dělali srandu, ale myslím, že je to všem tak nějak jedno. 


Poslouchám tu populární klasiku. Takže je jim to vcelku jedno a rádi si to poslechnou. Najdou se,ale i písničky,o kterých si myslí,že jsem se zbláznila.


Sedmá část otazníku - hudební interpreti. 

Opět použiju screenshoty... Tohle rostě na kopírování a následnou úpravu není.




Otázka osmá - mohli byste žít bez hudby?



Já bych bez hudby nemohla být. Kdysi mi na hudbě vůbec nezáleželo, ale teď snad ani není den, kdy bych neměla sluchátka v uších. 

Jiné odpovědi:

Jak kdy. Na pořád asi ne, ale někdy mám období, kdy třeba půl roku neposlouchám vůbec nic.

Ano, bez hudby bych se obešla, jsou pro mě důležitější věci.

Měla bych obrovský šok,švihla bych sebou,a Umřela bych.


Otázka devátá - souhlasíš s tvrzením, že hudba spojuje?

Moje odpověď: Jak koho, ale osobně se mi daleko líp kecá s lidmi, kteří mají stejný hudební vkus jako já. Minimálně v případě, že je znám krátce, nebo jsou to takoví ti rodiní známí, se kterými jste se dlouho neviděli. Normálně totiž nevím, o čem se bavit a hudba je jedním z mála témat, u kterých mi to jde celkem slušně. A není nic lepšího, než si navzájem ukázat oblíbené kapely. Na druhou stranu ale rozděluje, zvlášť na internetu, kde se samozřejmě všichni hádají kdo a co je lepší...


Odpovědi, které mě zaujaly:

Asi souhlasím? Například, když mají dva lidi rádi stejnou hudbu, tak se o tom začnou bavit a tím se sblíží? (teda jestli to spojování bylo myšleno takhle)


Cokoliv může lidi spojovat, takže souhlasím s tím, že i hudba.. Ale stejně tak může i rozdělovat


Hudba není o tom, jak se nám líbí daná píseň či melodie, ale o vzpomínkách, které k ní máme zafixovány. Na tomto tvrzení dost trvám.
Neznám nikoho, s kým by mě spojovala pouze láska ke stejnému stylu hudby, ale právě těmi vzpomínkami spojovat umí.


Přijde mi, že s hudbou je všechno takové růžovější a lidé hodnější, proto se díky písničkám lze lépe seznámit, spřátelit a tak. Takže souhlasím :)


nevim tak asi že někdy při romantické hudbě spojí dva lidi (Tak jsem to úplně nemyslela. :D)


Hudba může spojovat, ale i rozdělovat. (Představte si, že váš nejlepší přítel hejtuje vaši oblíbenou hudbu... Katastrofa.) 


Hodně souhlasím, mám vlastní zkušenost, na kterou ráda vzpomínám. :) A je mnohem hezčí když třeba pár poslouchá to stejné a nemusí se hádat třeba.


Něco na tom asi bude, ale někdo by to mohl vysvětlit rozhádaným metlošům na fb skupinách. (Moje slova!)


Hudba rozděluje lidi na skupinky. Ano, jsem součástí velkého fandomu, kde jsou všichni jakž takž kamarádi, na druhou stranu fanwars nejsou výjimkou (snažím se jich neúčastnit).



Spojuje co? Chybí mi tam předmět. Jako spojuje lidi se stejným hudebním vkusem? Nebo jak je otázka myšlena? Tady někdo přemýšlí. :D Nespecifikovala jsem to, že? Taky jsem pro to měla důvod - každý si to nevyložil stejně a tak je tady daleko víc zajímavých odpovědí. :)


Otázka desátá - Kolik času věnuješ poslechu hudby?

Proč já jsem to jenom neudělala jako graf? No nic...

Dost lidí odpovědělo, že kolem jedné, dvou hodin.

Druhá velká skupinka mezi třemi až pěti hodinami.

Já to mám různě, většinou od jedné hodiny až k osmi hodinám. Zdá se to moc, ale když se to rozdělí na 2x třicet minut (cesta do a ze školy), nějakou hodinu, kterou jsem chopná zvládnout ve škole (přestávky, vyučování, obědovka), dále na tři hodiny hudby v pozadí při učení nebo když dělám prezentaci do školy a zbylé tři hodiny hudby před spaním, tak to není až tak moc... I když průměr je asi u pěti/šesti hodin denně.


"Otázka" jedenáctá - Vyberte si obrázek, který je vám sympatičtější. Třetí možnost je pro ty, kteří  se nemůžu rozhodnout ve výběru, ale pokuste se vybrat si hlavně z prvních dvou.

V dotazníku tahle otázka vypadala takhle:



Na první fotce je Michael Amott. Řekla jsem si, že ho tolik lidí nebude znát, ale s kytarou a dlouhými vlasy zcela jasně představuje metal/rock. 

Na druhé je Ariana Grande. Když se tak nad tím zamyslím, tak jsem asi měla vybrat jinou popovou zpěvačku, aby názor nebyl přímo na ni. Nicméně Ariana má docela dobrý hlas a docela splňuje obecný popový, populární vzhled.


No a výsledky:



Hm, tolik k tomu, že je třetí možnost jen kdybyste opravdu nevěděli... :D


K volbě prvního obrázku lidi napsali následující:

Nwm ale sympatičtější je mi rock než nějaký fiflenovský zpěvačky....

Nemám důvod proč si vybírat zmalovanou slečnu oblepenou černou izolepou.

Hhhmm/ Kabáti??

Obrázek číslo 1 mi je mnohem sympatičttější. Ta plastiková, vyhublá, zmalovaná holka na obrázku 2 mi přijde odporná a umělá.

Oh guys, to by se mi nejdřív musel zobrazit třetí obrázek =D Ale asi ten první, protože prostě mám k metalu a rocku jednoduše blíž.

Nemám ráda Arianu Grande a podobné takové zpěvačky, působí na mě namyšleně.

Nemám ráda Arianu Grande.

Oba dva mi byly stejně sympatické. Jeden jsem prostě zvolila.

I love metal music:3 Is best,for me!

Ani nevím, asi mi přijde ten obrázek klidnější... Jakože víc uklidňující. Na tom mi taky v hudbě dost záleží.

Miluju černou a celkově rockový styl oblékání

Nemám ráda Arianu Grande a takový ty klasický... Ariana Grande věci. Tečka. (asi se to bude příčit něčemu, co jsem řekla před tím. nevadí)

Hardcore, moje srdcovka

Michael Amott, co více dodat... Snad jen \m/.
Jo a taky to, že je mi ta umělá kráva nesympatická a nesnáším její zpěv. (Moje odpověď...)

Eee..... tak jakože poslouchám punk, rock, metal, tak se mi to k tomu hodilo .....

1) Arianu Grande nebo jak se jmenuje moc neznám a vůbec neposlouchám
2) První obrázek mi je sympatičtější v tom, že tam je hudební nástroj (obzvlášť kytara) a celkově je to blíž k mému stylu hudby

Na prvním obrázku je někdo, jehož hudba má nějakou myšlenku. Na druhém je popová hvězda, o které by ani nikdo nevěděl bez bulvárů.

Tak, slečna co je na obrázku je nejtvrdší, nejpřeslazenější pop, alespoň co hadám. Stupidní texty, autotune a nic více, tak to obvykle vypadá.

Většina zpěváků, co poslouchám tak vypadá. A Arianu rozhodně neposlouchám. Neříkám, že povahově je strašná jako v hudbě, ale ne, Ariana prostě ne.



A ke druhému tohle:

Protože se mi líbí ten styl písničky? Asi jo

Hhhmm/ Kabáti??

lebo nemam rada metal a posloucham arianu :D

Arianu mám ráda už od mala (jak vzhledově, tak chováním), takže nebylo o čem přemýšlet. Takové typy metalistů ani moc nemusím

Nevím :-DD

nesnáším pop, rap a swag

ghh..no prostě mám ráda pop,a Ariana Grande je má Nej zpěvačka.

protože poslouchám AG A ten třetí se mi nezobrazil

Mám ráda Arianu a má moc krásní styl oblíkání

V metalu a okolo toho se moc nevyznám. Líbí se mi max. tak dvě,tři skladby. To radši ten pop s Arianou.



No a nerozhodní/neutrální lidi zase tohle:

Neukázala se mi fotka,takže nemůžu říct.

Nejsem typicky rocková, metalová na drsnou hudbu, ale popové odrhovačky už mě taky nebaví, je to pořád totéž.

Nemusím moc ani jedno, tak ten třetí.

Metal atp nenávidím, kromě pár. Omg. Ariana Grande...no, tak to už bych raději poslouchala to první.

Protože si pod tím můžu představit cokoliv.

Ani jeden z obrázků mi nebyl sympatický

3), protože 1) je rock což nesnáším a 2)... To jsem jediná které se zdá, že vypadá jak... prostě bitch.

Bílý čtvereček je kawaii ♥ xD

Nejlepší je nicota

Bílou prostě miluju :DDD
ne, to ne, ale toho prvního neznám a tu druhou znám na půl a její písničky mě nijak neoslovily... takže tak :)

Mám ráda jak Metal/Rock tak pop ... nemohu si vybrat jen jeden styl, který bych měla radši

První obrázek má od mého stylu hodně daleko, na druhou stranu nemám ráda, když někdo chce upoutat lidi jen tím, že je (rádoby) sexy.


Poselední otázka, ve kterém jsem se ptala na věk:

17 (1x)

15 (6x)

13 (7x)

12 (6x)

11 (4x)



Takže, takhle to vypadá s hudbou na téhle stránce. Je to moje první zpracování dotazníku, takže budu ráda, když mi napíšete, co si o tom myslíte. Dokáže to být pro vás zajímavé? Má cenu pokračovat? A pokud ano, jaké chcete téma?

Už jsem nabízela jedno téma - vztahy. Je nějaká speciální otázka, na kterou byste chtěli znát odpověď od větší skupiny lidí? Napište ji do komentářů nebo mně do zpráv.


Btw. už dlouho jsem takhle nenadávala. Opravdu jsem to psala, screenshotovala, ořezávala, ukládala a upravovala fakt dlouho...


Komentáře

Vejisek72VIP(Svět Fantazie ^^)

Nechce se mi rozepisovat, takže to řeknu jednoduše, co se týče otázky jedenácté. Já nechci nikomu ovlivňovat názor nebo tak, ale NENÁVIDÍM když někdo o někom něco píše a ani neví, jestli je to pravda.

Co se týče toho, jak tu pár lidí o Ari napsalo věci typu "umělá zplastikovaná kráva" tak to fakt pravda není. Jediné takové chirurgické úpravy, co Ari má je botox a malinkou plastiku nosu, což musíme snad všichni uznat, že na to, co mají dnešní celebritky za plastiky je to naprosté minimum.

Co se týče toho, že je podle některých vyhublá, tak oukej, možná i beru. Je celkem hubená, ale zase se nemáme čemu divit - Ari hodně tančí a navíc je veganka, takže to asi baculka nebude, ale celkem mě zaráží jak někdo může urážet lidi kvůli jejich postavě.

Co se týče "zmalovanosti" tak do toho má minimálně tento obrázek dost daleko. Akorát je to prostě o trošku výraznější make-up a nepůsobí to zas tak přirozeně. Podívejte se na lidi co si celý obličej napatlají kilem modrého highlighteru nebo si neonové oční stíny napatlaj až někde k uším a až pak používejte slovo "zmalovaný", protože v tom případě by jste tak Arianu určitě neoznačili. To že na někoho Ari působí namyšleně naprosto chápu, taky mi někdy někdo jen podle fotky či tak přišel namyšlenej nebo taaak, ale je fajnový si o tom člověku něco takto najít a zjistíte, že prostě namyšlený není. Jeden z takových velkých důkazů nenamyšlenosti u Ariany je to, co udělala po útoku na jejím koncertě v Manchesteru. Také to, že jsi prostě popový zpěvák neznamená, že tvé songy nemají žádnou myšlenku, takže prosimvas, neházejte všechny tyto interprety do jednoho pytle. Ari taky náhodou nemá žádný extrémně přeslazený texty a její písničky smysl dávají, ale každý bere přeslazenost trochu jinak, takže to je spíš věc názoru. Ještě bych chtěla říct, že Ari a autotune je něco, co se sebe vůbec netýká. S tím, jaké Ari dokáže dávat neskutečný výšky a s její barvou hlasu by jí byl autotune k ničemu.

Edit 14:20: 2 part (a já řekla, že se nebudu rozepisovat.) Sami se zkuste podívat na nějaké oficiální video její písničky a koncert. Občas ty koncerty dává ještě lépe než v tom videoklipu. Takže asi tak. Doufám, že jsem řekla vše. xd Celkově mi je líto toho, jak tu někteří potřebují rozšiřovat nenávist a tak. Já třeba taky neříkám nic o metalu, jelikož o něm skoro nic nevím, takže pokud tohle čte někdo, kdo musel být u jedenácté otázky tak agresivní - zkuste se toho držet♥ Ono je celkem lehký si něco na někoho vymyslet, ale aby to byla pravda, tak toho už tolik není. Samozřejmě neříkám, že je Ari nějaký andílek úplnej, přeci nikdo svatej z nebe nespadl a určitě taky udělala hodně chyb, ale chtěla jsem prostě ujasnit nějaký věci.

Vejisek72To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Vejisek72VIP(Svět Fantazie ^^)

Clawdeen77: Chápu, někomu ty výšky nemusí byt příjemný, ale to neznamená, ze neumi zpivat. smajl Jako jiste by se obešla i bez plastik, ale me vadi, ze ji lidi hned oznacuji jako zplastikovanou umělou fiflenku, když toho přeci moc není. To same ten make-up. Jasne, možná to je na nekoho styl trochu moc, ale to hned neznamená, ze je zmalovana. (Jsou přeci i horší) Navíc mi přijde, ze jsi vybrala prave fotku, kde ma na svuj vkus az moc výrazný make-up. Pokud nejsou zrovna nějaké grammy či tak, vetsinou ma jen takovy jemnější. smajl

Vejisek72To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Vejisek72: Ahoj. smajl Jen jsem ti chtěla poděkovat za názor a zároveň ti říct, že teď už si to těžko někdo přečte... Takže ten komentář nemá moc smysl. smajl
Ano, hlas má super (i když mě něho občas bolí uši jak je to vysoko) a to, že je veganka je taky fajn. Nicméně to s plastikama... Je mladá. Jasně, že oproti takové Nicky Minaj toho má málo, ale řekla bych, že by to snad mohla přežít i bez nich. A toho make-upu je na můj vkus dost. Řekla bych, že je dost hezká na to, aby nemusela mít toho makepu tolik. Jen můj názor, samozřejmě je vše na ní.

Clawdeen77To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

okurečekVIP(Píšeme povídky a příběhy)

Úžasné, je hezké, jak si s těmi dotazníky dáváš záležet a následně dáš práci s článkem. smajl Škoda, že to komentuju až teď, vůbec jsem si toho článku nevšimla. smajl
Jinak je hezké vidět, že většina lidí odtud máme podobný vkus hudby. Kdo by to jen řekl? A jsem ráda, že Redhoty taky někdo dal, jak já. smajl

okurečekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

abbie: Pravděpodobně ano, i když to je zase téma, ke kterému nedokážu vymyslet nějak zvlášť dobré otázky. Ještě uvidím. smajl

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lila_LPVIP(ANIME!)

Strašně hezky zpracovaný článek, výsledky mého dotazníku jsem chtěla do článku zpracovat taky se screenshoty, ale teď to tak neudělám, to by bylo ''kopýrování''.
Každopádně ty otázky byly opravdu zajímavé a ...eh... originální? asi? Teď mi to slovo vypadlo xd Jednoduše opravdu dobré xd
GL do budoucna!

Lila_LPTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Lila_LP: Jako řekla bych, že v tomhle případě to ani náhodou nevadí. smajl Přece to nebudeš dělat nějak jinak, když je tohle nejjednodušší způsob. Asi teda.
A děkuji. smajl

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Skvělý článek, fakt super. Jak nápad, tak téma a hlavně zpracování. Také jsem už dělala článek z grafů z dotazníků, takže přesně vím, kolik času na tom člověk stráví a dost tě obdivuju. Je zajímavé, jak se člověku mění názor. Jako jsou to drobnosti, ale třeba já bych dneska na některé otázky odpovídala malinko jinak.
Takže určitě pokračuj dál, už se těším na další dotazník =)

SagkaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

vokataVěrka(►Mysterious◄)

Dobrý článek.Zaujal mě.
*Nikde nenajde The Vamps a vyplivne vodu z pusy,ta se "rozplácne" na zdi .*
,,Tak ale dost!Tady jsem skončila.Nikdo nezná The Vamps.Teda pár lidí jo?No ale co budu dělat ?Jdu spáchat sebevraždu..Nenenneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee některým lidem bych mohla chybět.No tam to asi holt budu muset překousnout .Jinak AC/DC jsou taky super.Stejně tak Arctic Monkeys ,kterých jsem si tedy na seznamu od ostatních nevšimla ,ale nevadí.Dobry článek.Davam plus."


Btw..Ó tomto šlo jen ó vtip.

vokataVěrkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.