Krása, móda, citáty

Jak o sebe správně pečovat

Ahoj holky. 


Dnes tu pro vás mám článek na téma "Jak o sebe správně pečovat." Omlouvám se za to, že jsem delší dobu nevydala žádný článek, ale byla jsem na dovolené a tento týden je můj první ve škole. Ještě než začneme tak bych ale chtěla říct, že mé rady jsou na všední dny, když se chystáte a chodíte do školy... Tak, už ale nebudu zdržovat a pojďme na článek.  Příjemnou zábavu!



                                            Spánek

Spát potřebuje každá z nás. To už ale jistě moc dobře víte. Jak dlouho by jste ale měla spát? Říká se, že by se mělo spát 8 hodin.... pozor! Není to tak úplně pravda. Někomu to samozřejmě vyhovuje, to je naprosto v pořádku, ale něčí tělo může pracovat jinak a 8 hodin pro něj může být málo, nebo naopak moc. Správně bychom měli spát v rozmezí 4-9 hodin, to záleží na těle člověka.


Já osobně chodím spát v 21:30 a vstávám v 6:30. A co vy? 




                                      Snídaně

Poté, co vstanete, měla by jste chvíli počkat a snídani si dát až po chvilce, také by jste ji ale neměla vynechávat! Není to zdravé. Na snídani by jste rozhodně neměla jíst nic tučného a ani mastného, pokud jste četly můj článek na téma Zdravá a chutná snídaně, tak už znáte recept na ovesnou kaši, kterou si já každé ráno dělám.


Ke snídani si dále můžete ale také dát třeba : Bílý jogurt s ořechy, luštěninové pomazánky a pokud nestíháte, dejte si třeba nějakou zeleninu, můžete i ovoce, ale POZOR, zatímco zeleninu můžete jíst takřka stále tak ovoce by jste neměla konzumovat příliš často, ale alespoň jedno jablíčko za den je zdravé, zkrátka se to jen nesmí přehánět. ☺


Pokud máte ráno žízeň, nejlepší je obyčejná voda, čaj a také voda s citrónem. 





                                   Přípravy do školy

Neměla by jste se příliš stresovat a tak je dobré, nachystat si všechny věci do školy vždy už předchozí večer. Vždy by jste si také měla vyhradit čas na Ranní hygienu. Zuby by jste si měla čistit dvakrát za den, 3 minuty. 


Líčení - Já si do školy vždy dávám jen světlý make-up a lesk na rty. To je vše a myslím, že to bohatě stačí, zvláště pokud jste ještě třeba na prvním stupni, líčit by jste se neměla vůbec. Není to dobré pro vaši pleť.

A také, pokud máte ten den ve škole tělesnou výchovu a potíte se, tak není dobré se ten den nějak přehnaně líčit. ☺





                                        Ve škole

Možná vám to nepřipadá příliš podstatné ale je také důležité, aby jste ve škole dávala pozor, teď vám to možná přijde jen jako nudné vykládání, ale když se ve škole budete soustředit a dávat pozor, tak vám učení půjde do hlavy mnohem lépe a poté se s učením nemusíte příliš stresovat doma. 


Když ze školy jezdíte autobusem nebo pro vás jezdí příbuzní autem, tak by bylo dobré se po přijetí domů jít projít.. třeba jen na 10-15 minut před dům. Pokud chodíte ze školy pěšky, máte to vyřešeno, ale samozřejmě vám také prospěje si zajít na pár minut ven po té, co přijdete ze školy. 




                                              Po škole

Když už si na těch pár minutek zajdete ven, prospěje vám to, trochu si odpočinete a když přijdete domů, můžete si nachystat školu. Učivu se musíte samozřejmě věnovat podle toho, jak to potřebujete, to je jen na vás. Po chvilce učení je dobré si nějak odpočinout, doporučuji si třeba číst nebo dělat prostě a jednoduše to, co vás baví a poté také samozřejmě i vaše povinnosti..... 



                                            Večer

Večeřet je dobré nejlépe dvě hodiny před spaním, na večeři by jste si stejně jako na snídani ale neměla dávat nic mastného, smaženého a ani tučného. Zdravé, teplé jídlo je samozřejmě v pořádku, ale jen jednou za čas... Také by jste se ale na večeři neměla přejídat, nebo se zase naopak najíst málo.


Před spaním je jako dobrá aktivita třeba čtení nebo povídání si s rodinou. ☺


A jak dlouho je dobré spát jsem psala na začátku článku. ☺☺





Tohle by bylo pro dnešní článek vše, já doufám, že se vám líbil a něco jste si z něj odnesla. Přeji vám nádherný den a Ahooj. ☺☺





 

 


Komentáře

Kika7VIP(WE ARE THE BEST!)

Já chodím spát ve 20:30. Pro všechny je to hodně brzy ale mně to takhle prostě vyhovuje a nevidím na tom nic špatného,navíc když vstávám v 5:30.smajl

Kika7To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

paculkaVIP(Milovnice koček)

jdu spát 22:00 vzbudím se 7:00
o víkendu/prázdinách: Jdu spát něco mezi 00:00 a 4:00 a vstávám něco mezi 9:00 a 17:00.
Jo, někdy tak pozdě vstávám.

paculkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Simka39VIP(Girl´s Dream)

K té snídani bych doplnila:
Četla jsem, že by se k snídani mělo dávat něco, co Tě "nabudí". Takže ideálně něco sladkého, nebo alespoň rohlík (nebo jakékoliv pečivo) s pomazánkou, či sýrem. Není prý dobré si dávat k snídani jogurt, jelikož ten uspokojí tvůj hlad (a energii) o něco pomaleji, než zmíněné potraviny.

Nevím, jestli je to úplně pravda, ale zajímal by mě tvůj názor. Jinak super článek =).

Simka39To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Kráska12345678(Pečujeme o své milované t...)

Simka39: Ahojky. Děkuji za komentář a podporu. Samozřejmě, že jogurt by se neměl jíst každý den a máš asi pravdu, já si někdy jogurt s ořechy na snídani dávám a je pravda, že energii statutuje pomaleji. Kazdopádně ti děkuju za radu. Hezký den. ☺

Kráska12345678To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.