Knihomolův blog

Já knihomol - fantasy knihy, co si MUSÍTE přečíst







„Knihy jsou pro lidi tím, čím jsou pro ptáky křídla.“ – John Ruskin




Jestli nemáte co číst, tak jste si otevřeli správný článek. Já, jakožto knihomolka a nadšenec fantasy, jsem vám tu uvedla pár knih, co si prostě MUSÍTE přečíst.


Kruh

Mats Strandberg, Sara B. Elfgren

 

Anotace: Engelsfors. Krásné jméno, příšerné město. Obklopené hlubokými lesy, kde lidé často zabloudí a zmizí. Jedné noci, kdy se měsíc zbarví do tajuplné rudé barvy, je svedeno šest dívek dohromady do zrušeného zábavního parku. Nemají nic společného. Nevědí, jak se tam dostaly ani proč tam jsou. Brzy však pochopí, že jedna bez druhé nepřežijí.

Štítky: čarodějnice, apokalypsa, démoni, Vyvolení, proroctví

Moje hodnocení: Deset hvězdiček z pěti! Ta kniha nemá chybu! Uznávám, ze začátku to je trochu nudné, ale poté jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Taky je pravda, že příběh není kdovíjak světoborně originální, ale stojí to za to. Zkrátka a prostě - doporučuji!
Mimochodem, byl natočen stejnojmenný film.


Krajina plná stínů

Meg Cabot


Anotace: Svět šestnáctileté středoškolačky Susannah se hemží duchy, zbloudilými dušemi, které potřebují pomoc, aby se dostaly do "země stínů". Pomoci jim mohou "mediátoři", lidé se schopností zesnulé vidět a hovořit s nimi. Suze je jinak normální 16letá středoškolačka, která se musí vyrovnávat s matčiným sňatkem, přírůstkem tří nevlastních bratrů, stěhováním z New Yorku do Kalifornie a změnou školy...

Štítky: duchové

Moje hodnocení: Moje nejoblíbenější kniha! Ze začátku jsem od knihy nic moc nečekala: anotace mi nepřišla nijak zajímavá, obálku očividně navrhovala drogami řízená osoba (teda jako nic proti, ale ta obálka je prostě... nevkusná) a ta kniha je skoro starší než já! Ne že by na tom záleželo, ale první dojem je celkem důležitý. A když v rukou držíte knihu, která jen tak tak drží pohromadě a je asi tak šestkrát politá, tak si asi neřeknete: ,,Jé! Super! To vypadá fakt úžasně! To si musím přečíst!". A přesto je to moje nejoblíbenější kniha. I přes moji tendenci nenávidět hlavní postavy, jsem měla Suze docela ráda. Ten její sarkasmus... A Jesse! Kniha byla tak super, že vlastně odstartovala moji fantasy mánii...


Rudá královna

Victoria Aveyard


Anotace: Chudobou sužovaní Rudí jsou prostí občané žijící pod krutovládou Stříbrných, špičkových válečníků s božskými schopnostmi. Sedmnáctiletá Mare Barrowová patří mezi Rudé a bere to jako fakt, na kterém se nikdy nic nemůže změnit. Podaří se jí získat práci ve Stříbrném paláci, uprostřed těch, které z duše nenávidí. A rychle odhalí, že navzdory barvě své krve dostala do vínku také jednu vražednou schopnost. Takovou, která může ohrozit a svrhnout vládu Stříbrných. Ale se sílou je nebezpečné si zahrávat. Kdo může v tomto světě rozděleném krví vyhrát?

Štítky: nadpřirozené schopnosti

Moje hodnocení: Nejprve jsem si říkala, že to číst nebudu. Jenomže ta kniha byla všude! Plakáty v metru, knihkupectví, knihovny... A pak jsem ji dostala k narozeninám. Tak co se dalo dělat? Zprvu bylo těžké se začíst. Pak mi vadila ta otřesná terminologie (Kytkář? Nymfáč? VÁŽNĚ?!), což ale byla vina překladatele. Mare mi tím svým věčným fňukáním lezla na nervy. ,,Svět je tak nefér!" Vážně?! Ale pak děj začal nabírat spád a už se mi ta kniha hnedle líbila víc. Ke konci jsem se už nemohla odtrhnout od příběhu. Skončilo to tak nějak předpokládaně a zároveň překvapivě. A, já to prostě musím napsat, ta kniha má fakt BOŽÍ obálku. Takže doporučuji!


Šepotání

Anitta Grace Howard



Anotace: Alyssa slyší šepotání květin a hmyzu, je to dar, který připravil o rozum už její matku. Pocházejí totiž z rodiny Aleny Liddelové, lépe známé coby Alenky z Říše divů, skutečné inspirace Lewise Carrolla, podle níž stvořil svůj proslulý fantaskní svět.
Když se matčin stav zhorší, nemůže už Alyssa své dědictví dál popírat a zjistí, že na těch fantastických pohádkách, které zná z dětství, je víc pravdy, než by se mohlo zdát. Vydává se na útěk, který zavinila už kdysi dávno právě Alice. Trhlinou v zrcadle se dostane do Říše divů, jež je mnohem ponurejší, než jak ji zná z knížek a stáhne s sebou i svého nejlepšího kamaráda a tajnou lásku Zacha. Na druhé straně už na ně čeká podezřelý, ale svůdný Morpheus a provází je při jejich hledání. Ale dá se mu opravdu věřit?

Štítky: Říše Divů, hmyz, Alenka v Říši Divů

Moje hodnocení: Co si budeme nalhávat: ta obálka není nic moc. Vážně nevkusně nalíčená. A pokus o 3D mravence na krku skončil nešťastně. Ale to je obálka. Ani tentokrát mi hlavní hrdinka moc nesedla - rádoby drsná skejťačka a ten hmyz... Fujky. Ani Zacha jsem neměla moc ráda, asi kvůli piercingu, obecně vzhledu a... Prostě mi nebyl sympatický. Alenku v Říši divů jsem ještě nečetla a ani neviděla, takže jsem ze začátku, když se ocitla Říši, docela tápala kdo je kdo. Ale po chvíli mě děj začal zajímat. Moje nejoblíbenější část byla, když ochutnala šťávu z tumtumových plodů! A teda upřímně, Morfea jsem měla mnohem radši než Zacha. A možná i Alyssu. No, kniha se mi líbila. A doporučuji!



A to bude asi muset pro dnešek stačit. Pokračování napíšu snad až na to bude čas... 
                  
Vaše Lady ChocoCake


A aby se neřeklo, že jsem ty obrázky/citát/anotace šlohla:
Obrázek s knihovničkou je ze stránky http://www.businessanimals.cz/ba/clanky/podnikatele-naordinujte-si-povinnou-cetbu/
Anotace z www.databazeknih.cz
Obrázky obálek knih z www.bux.cz
Citát jsem našla taky na http://www.businessanimals.cz/ba/clanky/podnikatele-naordinujte-si-povinnou-cetbu/


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.