Kakajíčko s Otys

Hodnocení filmů, které jsem naposledy viděla


Vítám vás u mého dalšího článku. Jak už můžete poznat z názvu, bude to hodnocení filmů, které jsem viděla za poslední dobu. 

A pokud byste chtěli ještě nějaké hodnocení (myslím tím čehokoliv), tak mi to můžete napsat do komentů.

... Akorát vás chci jen předem varovat, že popisy filmů mi moc nejdou, takže... heh. 

No, každopádně... Už to nebudu zakecávat a jdeme na to: 



John Wick

Žánr: Akční, Thriller

Jonathan "John" Wick je bývalý zabiják, který se vzdal své práce kvůli své ženě Helen. Jejich láska však netrvala dlouho, protože Johnova žena Helen umřela na zákeřnou nemoc a tak John zůstává jen se svým psem Daisy, kterého mu darovala Helen. V tu chvíli se Daisy stala vším, co John měl. A však jednoho dne vtrhnou do luxusního domu Johna Wicka ruští zabijáci, kteří Johna zraní, ukradnou mu auto a zabijí jeho psa. Kdyby ale věděli, co tím způsobí, nikdy by to neudělali...


Musím říct, že filmy, kde se skoro pořád jen střílí moc nemusím. Ale John Wick mě opravdu zaujal. Zaujali mě také herci jako jsou Keanu Reeves, Willem Dafoe nebo třeba Alfie Allen, který hraje Theona Greyjoye v Hře o Trůny.

A musím říct, že dost cením Keanu Reevese za to, že ve všech akčních scénách nebyl zastupován kaskadérem, ale vše zvládl on sám. 

Hrozně se mi líbily všechny efekty ve filmu, protože vypadaly dost přesvědčivě. Celkově se mi film hodně líbil a někdy se na něj zase ráda podívám. 

ČSFD: 74%

Mé hodnocení: 80%



John Wick 2 

Žánr: Akční, Krimi, Thriller

Ne tak skvělé, ale i přesto velmi působivé pokračování Johna Wicka. 

Když si John myslí, že od zabíjení má konečně klid, jeho bývalý spolupracovník ho vyvede z omylu. A jelikož se John poddal krevní přísaze, nebude se moct vyvléct ze záludného úkolu, který mu jeho bývalý spolupracovník přidělí. Odjíždí proto do Říma, kde ale na něj bude čekat spoustu nájemných zabijáků...


Film mě neoslovil tolik jako jednička, přesto se mi tohle pokračování také líbilo. Není tu sice tolik skvělých herců, ale Keanu Reeves to jistí. 

Některé scény v tomto filmu mi přišly kapku přetažené, ale i tak si myslím, že tu bylo spoustu scén, které byly perfektně natočené a efekty jsou jedním slovem úžasné. Byla bych moc ráda, kdyby Chad Stahelski natočil i trojku, protože tato série mě opravdu baví. 

Druhý díl Johna Wicka mě opravdu nadchnul, i když ne tolik, jako jednička. 

ČSFD: 78%

Mé hodnocení: 76%



Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

Žánr: Horor, Muzikál, Thriller, Drama

Benjaminovi Barkerovi se po patnácti letech ve vězení podaří uniknout do Londýna, kde potká pekařku Nellie Lovettovou. Benjamin se změní jméno na Sweeneyho Todda a začne opět vykonávat svou bývalou práci - holičství. Má obchod hned nad pekárnou paní Lovettové, která tam peče své masové pirohy. 

Benjamin celých 15 let chystal odplatu pro soudce, který ho nespravedlivě odsoudil. Ze začátku ho nenapadá, jak by se mu mohl pomstít. A však jednoho dne zákeřný italský holič Pirelli odhalí Benjaminovu identitu a tak ho místo bezbolestného oholení čeká krutá smrt. A ne jen jeho, ale všechny Benjaminovy zákazníky, včetně soudce...


Naprosto žeru všechny Burtonovy filmy, ať už je to něco kresleného či hraného. I když muzikály nemám ráda, Sweeney Todd mě oslovil. 

Výběr herců byl naprosto geniální, líbilo se mi, že se ve filmu objevilo pár herců i z Harryho Pottera. 

I když bylo natočeno spoustu filmů se stejným příběhem, tento mě uchvátil nejvíc. 

Jediné, co musím vytknout, jsou některé efekty. 

Ale Tim Burton opět nezklamal! 

ČSFD: 78%

Mé hodnocení: 80%



Já, padouch 3

Žánr: Animovaný, Akční, Rodinný, Dobrodružný

Gru a jeho přítelkyni Lucy vyhodili z Antipadoušské ligy, jelikož nedokázali zastavit nejobávanějšího padoucha a dětskou hvězdu 80. let zároveň, což Grua nehorázně štve. A tak ho napadlo, že když nejobávanějšího padoucha Bratta dopadne, on i Lucy dostanou svou práci zpět. K tomu náhodou Gru zjistí, že má dvojče, které je mu neskutečně podobné. 

Gru se tedy vydá s Lucy i se svými adoptivními dcerami za svým dvojčetem Druem do města plného prasat, aby společně zastavili Bratta...


Byla jsem na premiéře se svou kamarádkou a celkem jsme se u toho nasmály. Film mě pobavil a líbil se mi. Nejvíc mě opět zaujala Agnes toužící po živém heboučkém jednorožci. A samozřejmě mimoni byli také skvělí. 

I když mám nejradši první díl, třetí se mi také líbil. Třeba se na něj ještě někdy kouknu.

Jednoduše se mi to líbilo.

ČSFD: 66%

Mé hodnocení: 69%



Osvícení

Žánr: Horor, Drama, Thriller

Jack Torrance je spisovatel, který potřebuje nějaké klidné místo, aby mohl dokončit svůj nový román. Přestože se dozvídá děsivou historii hotelu, přijímá nabídku dělat správce hotelu. 

Hotel se nachází uprostřed hor, daleko od všech měst, vesnic a různých domů, což Jackovi vyhovuje, protože ho nemůže nikdo a nic rušit. Prvních pár dní si užívá klid a samotu, po čase ale začne přicházet o rozum a úplně zešílí...


Osvícení jsem už jednou viděla a to cca před 2 lety, ale prostě jsem měla nějaké nutkání se na to podívat znovu. Je to jeden z mých nejoblíbenějších hororů, avšak věc, která mi na něm nejvíce vadí je herečka Shelley Duvall. Je mi hrozně nesympatická a přijde mi, jakoby roli vůbec neprožívala. Nebýt Shelley v hlavní roli, nejspíš bych dala filmu více procent...

Ale jinak mám tento starší horor strašně ráda. A myslím si, že Jack Nicholson zahrál svou roli perfektně!

ČSFD: 88%

Mé hodnocení: 91%


Musím jen poznamenat, že na tuto scénu spotřebovali více jak 60 dveří a točila se celé 3 dny... 


Pláž

Žánr: Drama, Dobrodružný, Thriller

Richard se setká v hotelu s drogově závislým a pomateným Daffym, který mu vypráví o dokonalém ostrově, který zná jen málokdo. Richardovi se tomu nechce věřit do té doby, než najde na dveřích od svého pokoje mapu ostrovu od Duffyho. 

Rozhodne se tedy vydat i s mladým párem, který taktéž poznal v hotelu do ráje na zemi.

Parta se rozhodne na ostrov doplavat, obyvatelé je přijmou a všechno se zdá naprosto dokonalé. Ale po pár týdnech se začnou dít nehezké věci... 


Na tento film jsem se dívala jen protože byl večer v televizi a já neměla co dělat, sama od sebe bych se na něj nejspíš nepodívala... Už jen z toho důvodu, že v tomto filmu hraje hlavní roli Leonardo DiCaprio, kterého já nemám zrovna v oblibě. (Taky byl v tomto filmu nominován na nejhoršího herce.)

Znovu bych se na tento film nepodívala a ani mě nějak extra nezaujal... 

Z celého filmu mě asi nejvíc zaujala krásná a čistá pláž. 

ČSFD: 67%

Mé hodnocení: 54%



Halloween

Žánr: Horor, Thriller

S vražděním začal už jako malý.

Na Halloween - Svátek Všech svatých šestiletý Michael Myers pobodal svou vlastní sestru Judith kuchyňským nožem. Ani on sám nevěřil tomu, co udělal. Ale i tak byl poslán do ústavu, kde strávil 15 let. 

A přesně 31. října na svátek Všech svatých se mu podařilo uprchnout. Doktor Loomis, Michaelův psychiatr, který ho zkoumal v něm vidí velkou hrozbu a proto se ho pokusí najít. Michaelovou obětí se stává každý, kdo se mu připlete do cesty...


Halloween je slasher, který mě neoslovil tolik jako třeba Noční můra v Elm Street, Texaský masakr motorovou pilou, Dětská hra apod., ale i tak se mi líbil. 

I přestože Halloween neřadím do mých oblíbených hororů, postava Michaela mě celkem dost oslovila a byla dobře zahrána. 

Musím říct, že jsem od tohoto filmu očekávala víc, něco na způsob Pátku třináctého, což je jeden z mých oblíbených slasherů. Ale nějak mi to ani nevadilo, celkově se mi film líbil, ale nevím, jestli si ho ještě někdy pustím podruhé...

ČSFD: 80%

Mé hodnocení: 74%





Tak to by bylo pro dnešní článek všechno, užívejte zbytek prázdnin a u dalšího článku TAKOS! 


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.