Kakajíčko s Otys

20 věcí, co mají SK lepší než my - Otakarčin názor

TAKOS! Ano, zase je tu otravná Otakárie s jejími názory, které nikoho nezajímají...

Tentokrát jsem se rozhodla napsat ,,20 věcí, které mají Slováci lepší než Češi." (Bohužel se mi to do názvu nevešlo.)-Hlavně to neberte tak, že chci někoho urazit, tak to vůbec není a všechny mé odpovědi berte ze srandy, děkuji za pochopení.

Ok, tenhle můj popisek nikoho nezajímá, takže už můžeme jít na věc: 


1. TRESKA V MAJONÉZE

Treska v majonéze? Jako ryby mám ráda, majonézu taky, ale tohle mi k sobě nějak nesedí. No dobře, pojďme se spolu podívat na tento "lahodný" recept:

Tresku rozmrazíme a vložíme do 3 litrov vriacej vody s 250ml octu, soľou, bobkovým listom, celým čiernym korením a mrkvou. Varíme 15-20 minút, vyberieme spolu s mrkvou, necháme odkvapkať a vychladnúť. Potom vidličkou tresku roztlačíme na jemné kúsky, poprípade posekáme nožom.
Pridáme mleté korenie, horčicu, nastrúhané uhorky a mrkvu, a pridáme šťavu z uhoriek. Cibuľu nakrájame najemno, rozmixujeme ponorným mixérom na kašu a pridáme k treske. Nakoniec pridáme majolky a dobre premiešame.
Dochutíme zvyškom octu, vegetou a šťavou z uhoriek. Dáme odstáť do chladničky aspoň na 12 hodín. Podávame s čerstvými rožkami.


Mrkev, treska, hořčice, šťáva z okurek, treska, majonéza... No řekněte, kdo by si nedal? 

Můj názor na tohle je asi takový: Nikdy jsem to nejedla, takže to nemůžu soudit, ale už jen ty kombinace mě odrazují.... A počkat? Kde chcete vzít tresku na Slovensku? :D Ok, takže oni dovezou tresku někde z Norska, rozmixují všechny ty lahodné věci a podávají to s rohlíkem. Pokud tohle čtou nějaké Slovenky nebo holky, které už byly na Slovensku a jedly to, tak mi napište jaké to je, protože to nejde asi k ničemu přirovnat co se jí v Česku. Takže si myslím, že zatím vedeme my s našimi klasikami jako jsou např.: vepřo-knedlo-zelo, svíčková atd. 



2. SEXY JAZYK

Ehm, samozřejmě, že se myslí jako řeč a ne ta věc v puse, která slouží k rozpoznávání chutí... 


Tak všem Slovákům pardon, ale s tímhle musím nesouhlasit. :D Rožky, čučoriedka, kyslý atd...  Kdybych nevěděla, co tyhle slova znamenají, tak bych je přirovnala asi nějak takhle: Rožky - dá se říct, že slovo ,,rožek" je zdrobnělina pro ,,roh." A teď si představte, jak říká nějaký Čech Slovákovi: ,,Hej Severíne, stoupni si támhle do rožku... No, nevím jestli by začal šlapat rohlíky nebo by jen stál na místě a přemýšlel o tom, co to má vlastně udělat... Co kdyby začal dělat to první? Znáte Písničku od Verony ,,Teď a tady?" No, kdyby ten Slovák začal šlapat rohlíky, myslím, že by nějaký Čech udělal parodii právě na tuhle písničku, kde by se místo ,,Pojďte s náma šlapat zelí.." zpívalo: ,,Pojďte s náma šlapat rohlíky..." 

No, jdeme na další slovo: Čučoriedka - vůbec bych nevěděla, co si mám pod tímhle slovem představit, možná nějaké jméno: Čučo Riedka... 

A slovo: Kyslý? V překladu do češtiny to má znamenat ,,kyselý" ale já v tom vidím spíš něco jako zkyslý... 

Takže 2:0, pro nás.


3. TATRY

,,My máme kopce, Slováci mají hory."

No a Krkonoše jsou jako co? :D 

No dobře, sice má nejvyšší hora Slovenska (Gerlachovský štít) 2 654 metrů nad mořem a nejvyšší hora Česka (Sněžka) jen 1 603 m. n. m. Ale to je jako kdyby jste porovnali Gerlachovský štít s Mont Blanc (4 809 m n. m.) To je úplně to stejné porovnání, takže SHUT UP! (Ano, konečně začaly prázdniny a otravná Otys vás musí poučovat o horách, kolik mají metrů nad mořem.)

Takže tohle je asi tak nastejno, takže 3:1.



4. HUDBA

Jako vážně? Lucie Bílá je stokrát lepší než třeba nějaká Dara Rollins. Nebo co třeba Karel Gott? Mají snad na Slovensku někoho podobného? Joža Ráže? Ok, Jožo je fajn, ale na božského Káju v žádném případě nemá! Posuďte samy, co by jste si radši vybraly: 
Nebo:

 

No, napište do komentářů, koho máte radši, jestli Jožu nebo Káju. :D 


5. POHODA

No a ona v Česku není pohoda nebo co? Hehe, některé tyhle ty názory mě opravdu dostávají, takže Češi nemají ani hory ani pohodu... :D Když jsme se rozdělili, tak si Slováci vzali svůj batůžek a od něj si daly naše hory a pohodu... :D ... K tomuto už se nebudu vyjadřovat... :D 4:2


6. SLOVENSKÝ ROZHLAS

,,Máme krásnej novej barák, recepci a tak. Jenže mít uprostřed města obrácenou pyramidu, z který se vysílá, to je jak z nějakýho parádního sci-fi filmu. Můžeme akorát závidět."


Tady je fotka té nádherné "pyramidy." A vedle toho je fotka opravdové pyramidy.

Jop, taky v tom nevidím žádný rozdíl. #KAPPA

Mně se hlavně na tom líbí ta graffita, co je před tím! :D Prostě postavíte 1. Slovenskou "pyramidu" a hned vám jí počmrkají, to asi naštve, co? :D 

A ano, přesně jako ze sci-fi filmu! #KAPPA (opět) 

Ukážeme si nějaké budovy ze sci-fi a pak to porovnáme! 

 


No jo, úplně jako ze Science Fiction... To psal asi nějaký inteligentní Pražák. :D (neberte to jako narážku na Pražáky, děkuji.) No a beztak tu budovu někde okopčili! :D Za mě je to klasický rozhlas i když ho neposlouchám... Ale za vaši snahu postavit pyramidu na Slovensku za mě máte bod. :D 4:3


7. DUNAJ

No, tohle je jako s těmi Tatrami... Slováci mají Dunaj, my máme Labe. Sice Dunaj Má 2 860 kilometrů a Labe jen 1 091 kilometrů (Ano, Otys vás zase musí o něčem poučovat, i když jsou prázdniny.) ale to prostě nejde srovnat, když je to úplně něco jiné. 

  • Tohle je Labe:

  

A tohle je Dunaj: 

Mně se upřímně víc líbí Labe, protože je okolo jen příroda a tak... A ne, neříkám to jen protože jsem z Česka. Takže Česko zase vede! A je to 5:3 pro nás. 


8. BRATISLAVA
,,Krásný město. Za hodinu jste parníkem ve Vídni, nebo v Budapešti. Maj tam super kebab. A bary. A holky. A kluky. A kapely. A vůbec."


Tááákže: Praha je taky krásné město. Za hodinu je v Ústí nad Labem. Kebaby a bary mají i v našem zapadákově. Kluci a holky jsou snad všude... A kapely jsou v Praze furt. 

A upřímně si myslím, že Praha je hezčí město a že je tam víc míst, památek atd. 

V Bratislavě jsou VŠUDE silnice a když píšu VŠUDE, tak tím myslím VŠUDE... (Ano, ano... Všechny to pochopily, jen blbá Otakarka to musí vysvětlovat jako magor...)


Silnice:


Silnice: 

Silnice: 


A zase silnice: 

Tahle přesilnicovaná republika se mi nějak extra nelíbí a Praha je prostě Praha. 

Takže za mě je to opět Česko! 6:3



9. MAĎAŘI
,,Mají to na koho svést. Co? Všechno!"


No jooo. :D Češi to svedou na Slováky a Slováci na Maďary, chytré! 

Za tohle dávám oboum bod. 7:4



Tyhle dva jsou o jídle a pití, takže to spojím dohromady: 

10. BOROVIČKA + 11. OVČÍ SÝR

,,Zatím co my máme hnusnou Pražskou vodku..."

Takhle si nevážit českých věcí!!!! Vy Pražáci jste tak rozmazlení, hlad a žízeň na vás! 

Ne, tak pardon, ale v Praze jsou to samé Mekáče, KFC, Subwaye a Starbucks... Vsadím si, že žádný Pražák nebude vědět, co je to ,,Podpůšťka." :D To asi nebude vědět nikdo... Pokud to někdy ví a jste třeba i z Moravy napište do komentů, co to je. Ráda si přečtu chytré komentáře. 

A slivovice nic? Vždyť ta je lepší než nějaká Borovička. 

Borovičku jsem nikdy nepila ani Pražskou vodku, takže co já vím. Ale Slivovice je nej! (Nejsem alkoholik, ale párkrát jsem si od mámy lízla.) 

A slovenský sýr jsem taky neměla, ale asi to bude stejné jako ten český. A jak už jsem psala, nejsem alkoholik, takže Borovičku a Pražskou vodku pro vás testovat nebudu, to se na mě nezlobte. 

Takže bod nezískává asi nikdo, takže je to stále 7:4.


12. TANEČNICE Z LÚČNICE

,,Profesionální taneční a pěvecký soubor, který znají po celém světě."


Moment! ... Tak proč je neznám? Upřímně, když jsem si napsala na google ,,Tanečnice" tak mi i víckrát vyjelo ,,Tanečnice u tyče" než ,,Tanečnice z Lúčnice." (PS: Veroniko Kopřivová*, jsi slavná!!!!) 

*Kdo by nevěděl, kdo je V. Kopřivová, je to přítelkyně Jaromíra Jágra, neslavnějšího českého hokejisty. 

Jo a tohle jsem našla, když jsem hledala ,,Tanečnice z Lúčnice."

- Má to spolu nějakou souvislost? 

Ok, už to asi chápu. tanečnice se tím před vystoupením namažou tímhle krémem a pak už jedou jak 1D, když si to v zákulisí po vystoupení roz... Ok, pardon. :( Jsou tu malé holčičky a zrovna poprvé jsem chtěla být vtipná! 

Fajn, za tenhle "super" krém dávám Slovákům bod. Takže je to 7:5

BTW: Tímhle krémém by mohly mazat busy v ČSAD, aby se konečně rozjely!!! Nebo by tam mohli dát 1D... (Fajn, přiznávám, tyhle byly slabší, já asi nikdy Stand Up dělat nebudu :( - Podpořte Otys pluskem na tenhle článek, aby se cítila vtipná.)

Ne, dělám si srandu. Takový žebrák já opravdu nejsem. nenávidím žebráky na HPD. - Ale k tomuto tématu jindy a teď jdeme na 13!


13. JÁNOŠÍK

Vážení čeští občané, tohle je Jánošík: 

 

Chudáčka Jánošíka pověsili za žebro! ZA ŽEBRO!!!! Umíte si to představit? 

Ano, my máme obtloustlého Švejka, zatímco Slováci mají nádherného Jánošíka visícího za žebro.

,,Bohatým bral a chudým dával!" No jo, úplný Superman!!! Ale mně spíš než hrdinu připomíná piráta, úplný Jack

   Ach, ta podoba! 

Za kapitána Jacka Jánošíka dávám Slovákům bod! 7:6 


14. TATRANSKÝ ČAJ

,,Jmenuje se to čaj, ale čaj to není. Nebo možná je, to je vlastně jedno. Rozhodně to hází víc, než grog. A přitom se to pořád jmenuje čaj."


.... Tak je to čaj nebo není?! Jmenuje se to Tatranský čaj, ale není to čaj.... 

 

Já se jednou z těch pražských popisů zblázním. Je to čaj, není to čaj, možná je to čaj... Já si myslím, že každý by měl mít právo vědět, jestli si dává čaj nebo nedává? 

Rozhovor Čecha a Slováka:

Č: ,,Prosím, chtěl bych jeden čaj, třeba ten Tatranský."

S: ,,Ale to nie je čaj..."

Č: ,,A co to je?"

S: ,,Ale možno to čaj je..."

Č: ,,No, tak mi teda řekněte co to je!"

S: ,,Je to čaj, ale nie je to čaj, možno to čaj je, vlastne ani neviem čo to je..."

Stačilo by říct, že je čaj, ve kterém je chlast. - APPLAUSE FOR OTYS

Za tenhle popis bych strhla bod Čechům. Ale jelikož jsem z Česka, tak vás ušetřím, ale jestli ještě uvidím podobný popis, tak to vzdávám... No, fajn. my asi nic jiného opravdu nemáme, když to Češi neumí ani vysvětlit, co to je... Takže máte Slováci bod. 7:7

 


15. DARA ROLLINS

,,Slečinka, co se z dětské hvězdy vypracovala na regulérní mezinárodní star. To u nás prostě nemáme. A co na tom, že chodí s Rytmusem. A občas někoho srazí autem. Se stym smiř."


Ne, my tu v Česku nemáme žádnou hvězdu, která zpívá už od mala. (Je jich asi jen tisíc...) 

No, dobře, když byla malá zpívala s Karlem Gottem - zvonky štěstí, s českou legendou, to musím přiznat... Ale stejně, ty zpěvačky, které zpívají už od mala, je jich prostě víc... 

Beztak je s Paťou jen kvůli love, no jo, moje máma taky občas srazí nějakého toho cyklistu, však je to úplně v pohodě... Dara někoho přejede, poškrábe si lak a Řitmus jí koupí úplně nový Range Rover a k tomu fialový!

 

A vidíte tuhle fotku? 

Sice je to kvalita #NaJenise ale tady zrovna Dara někoho přejela, nebo mu způsobila vážné zranění... Tak co už no, však každý by se chtěl nechat přejet od nejslavnější bloncky Slovenska.... 


A z tohoto videa nemůžu od té doby, kdy jsem ho viděla... :D Jen tak trošku trapné:

 

Všimněte si, jak ani neví, co bude zpívat... :D 

A ještě si všimněte, jak naschvál ukázala na 0:38 ty prsa! :D 

Ale za ten skok ti holka dávám (y). A ani ti plavky nespadly!!!


No, já osobně mám radši Lucku Bílou (Ta aspoň netočí nějaké její velkolepé skoky do bazénu... :D) prostě si myslím, že Česko má lepší zpěváky a zpěvačky, takže za mě dávám bod Česku... 8:7

Jo a ještě, když tam tak Dara nakousla jejího super manžela (Ne doslova...) na jeho legendární pád se nedá zapomenout!!!

... Tak si ho teď a tady ukážeme:  

No nic, teď už zapomeneme na Dařiny prsa a Patrikovy pády a jdeme na 16!


16. POZVOU VÁS DOMŮ

No jo, oni vás totiž Češi nepozvou domů. Úplně si představuju rozhovor v Česku. 

,,Hej ty, Mileno, můžu jít teda k tobě na kafé?"

,,No, tak si dones vlastní kávovar, hrnek, lžičku a cukr a můžeš sedět venku před domem..."

No, tak si přečteme popisek ČILICHILI: 

,,Zatímco my se taháme po hospodách, Slováci kalí doma. A nestydí se vás tam pozvat. I kdyby tam nakrásně měli bordel."


A jako oni na Slovensku nemají hospody, že musí sedět doma? :( Ha! A Teď jste přiznali, že Slováci jsou bordeláři a neuklízí si! :D No, dobře... taky mám na stole v pokoji strašný nepořádek, ale náhodou včera jsem si ho uklidila, takže... Nic na mě nemáte! 

No, prostě Češi jsou ochlasti, kteří se tahají po hospodách a ani tu nemáme žádnou dobrou zpěvačku.. No jo... Zatímco Slováci mají pyramidy, čaje, které ani nejsou čaje apod. Prostě jsme chudobná země... :'(

Fajn, Češi vás ale taky pozvou domů, takže si myslím, že si taky tahle "chudobná země" zaslouží bod! 

Takže, zatím je to 9:8


17. PREZIDENT

,,Je jako auto stříbrné barvy. Prostě neviditelný."


 

Halo? Andreji, kde jsi? Odpověz! Já vidím jen nějaký zelený keř! :( 


 

Heh, no jo... Prezident Andrej Kiska je opravdu neviditelný... Amatér... 

Zeman je prostě víc TOP! S tím si popijete chlast v jeho chatě na Vysočině a je to v pohodě... 

Kdo by chtěl pít s amatérem Kiskou? 

Bod pro Zemanovu Becherovku! 

10:8


18. MÓDA

Tohle je česká móda: 

Tohle je slovenská móda: 

No, já vám s tou vaší "super módou" opravdu nevím... Co je na tom super? Ale tak... Když se to Slovákům líbí, nechme je v tom. Já rozhodně dávám bod Česku! 11:8


19. VOKÁŇ

Co je na vokáni super? Vždyť pak ani žádný Čech neví, jak to má přečíst!

Tak co Češky? Jak by jste to přečetly?

Já nevím jestli to mám číst jako: ,,Ou, oe, oeo, oi..." nebo jak to mám vlastně číst...

No, podíváme se na popisek ČILICHILI: 

,,My máme čárky a tečky, Slováci mají vokáň..."

Počkat? My nemáme háčky? Takže chcete říct, že celou dobu to píšu do svého článku špatně? Ah, proč jste to nedali hned jako první! Teď abych všechno přepsala místo: ,,teď - ted, tečka - tecka, článek - clánek atd..."

:((( To bude zase přepisování, už tenhle článek píšu od včerejška od pěti večer a teď mi to bude trvat zase nějakých 5 nebo 6 hodin! navíc vůbec nevím, jak to mám číst, takže dávám bod Čechům, tedy pardon, Cechům za jejich normální písmena bez hácků a strísek. Takze je to 12:8.

A konecne se dostáváme k poslední super veci ze Slovenska:


20. HYMNA

Než něco napíšu, pojďme si společně přečíst slovenskou hymnu: 

1. Nad Tatrou sa blýska
hromy divo bijú,
nad Tatrou sa blýska
hromy divo bijú,
Zastavme ich, bratia,
veď sa ony stratia,
Slováci ožijú.
2. To Slovensko naše
posiaľ tvrdo spalo,
ale blesky hromu
vzbudzujú ho k tomu,
aby sa prebralo.
3. Ešte jedle rastú
na krivánskej strane
Kto jak Slovák cíti,
nech sa šable chytí,
a medzi nás stane.
4. Už Slovensko vstáva,
putá si strháva
Hej rodina milá
hodina odbila,
žije matka Sláva!

... Takže Slováci vlastně mají hymnu o bouřce? 

No a teď si poslechneme názor ČILICHILI: 

,,Taky jste vždycky čekali na tu dynamičtější a veselejší část společné hymny? No tak jim teď zůstala. A my máme jen tu písničku, co napsal slepej chlap a je plná otázek."


Heh, chtěla bych slyšet hymnu, kterou by napsali ČILICHILI... A co je tak do háje veselé na bouřce? 

,,Jé hele, ona je bouřka, asi mě trefí nějaký blesk, ale mně je to jedno, protože je to veselé..." 

Přijde mi, jakoby celý ten článek od ČILICHILI psal nějaký Slovák, který jen píše česky aby působil jako Čech, ale přitom si dělá z Česka furt jen srandu...

A my aspoň v hymně zpíváme o Čechách, jak jsou krásné, a že je to náš domov! zatímco Slováci zpívají o bouřce... 

Pardon, ale to opravdu nejde dát bod Slovensku, to už zrovna Slováci můžou zpívat ,,Žádná bouřka věčně netrvá" akorát ve slovenské verzi... 

 

Takže je asi jasné, že vyhrálo Česko 13:8. 

 


Takže, jak už jsem psala na začátku, tohle měl být jen vtip, nic z toho, co jsme tu napsala nemělo být myšleno vážně a hlavně jsem nechtěla nikoho urazit, děkuji za pochopení.


Takže, tohle už by bylo pro dnešní článek opravdu všechno, snad se vám to líbilo, užívejte prázdniny a u dalšího článku TAKOS! c: 


































Komentáře

Luna632

heh,síce som Slováčka ale vo väčšine musím súhlasiť. smajlDD
vy máte jednoducho lepšiu hudbu smajlDD
A zrejme musím zistiť aká je česká hymna =D

Luna632To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Luna632

Otakarka El. Petřinská: musím študovať... Ale nie, slováci nevedia spievať a rap nieje spev. A Dara Rollins? Tá je maximálne tak trápna

Luna632To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Artemia(Svět Fantazie ^^)

Kvetha!
Musím konstatovat, že článek pobavil opravdu hodně. Sice nejsem tak ostře proti jako vy, ale Česko je jednoduše lepší. *nad hlavou se jí rozzáří svatozář*
Kája, Kája, Kája a ještě jednou Kája! Na Joža jsem si vypěstovala alergii.
Za rozesmátí máte mé plus. Prosím, pokračujte dál! A nepište jen názory, jste inteligentní a máte tlapky vypsané, určitě se vám povede i jiný typ článku stejně skvěle. =)
S přáním magického zbytku dne
Artemia

ArtemiaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.