KagamineRinCZ

RECEPT NA VÁNOČNÍ PERNÍČKY

Překvapte rodinu tím, že úplně sami upečete perníčky! Je to velice jednoduché. Dám vám sem velmi jednoduchý recept na menší várku, asi 20 perníčků. 

POTŘEBUJEME:

200g hladké mouky

1 lžička kakaa

1 lžíce perníkového koření

1 lžička skořice

1 vejce

4 velké lžíce medu

30-50 g másla nebo hery

Kypřící prášek do perníku

nějaká cukrová zdobítka

POSTUP:

Vezmeme větší mísu a nasypeme do ní mouku, skořici, kakao, perníkové koření a prášek do perníku. Pak v mikrovlnce rozpustíme máslo. Do rozpuštěného másla rozklepneme vejce a promícháme. To pak najeleme do mouky. K tomu přidáme med, špetku vody nebo másla ( ale tak, aby těsto nebylo tekuté, jen aby se s ním dalo pracovat) těsto pak promačkáme těsto a uděláme z něj šišku, jako bychom chtěli péct chleba. Promačkané těsto dáme na pár hodin odpočívat. ( není to podmínkou, lze s ním pracovat hned, ale když ho necháme odpočinout, bude se nám s ním lépe pracovat) 

Potom těsto vezmeme a znova promačkáme, posypeme moukou linku, aby se nám nelepilo a rozválíme válcem. Pak z něj vykrajujeme perníčky, které dáváme na plech na pečicí papír. Předehřejeme troubu. Když už máme vše vykrájené, zmuchláme vykrájené okraje těsta, zase z nich uděláme šišku, promačkáme a znovu rozválíme, a takhle pořád, dokud je s čím pracovat. Až je těsta moc málo na další placku, zbylé těsto sníme a zapijeme mlékem :D ( BEZ TOHO SE NÁM PERNÍČKY NEPOVEDOU XDDDD)

Vykrájené perníčky dáme péct na 180 stupňů na cca 15 minut. Poté necháme vychladnout a nazdobíme cukrovými zdobítky. 


Komentáře

RinKagamineCZ

Just Emma: Děkuju, zrovna ten byl Lenův smajl takže mu ho klidně ukradni, já dělala ty, kde je japonsky napsané naše jméno a 02, pak srdíčko, stromečem, slunce, měsíc, kytku, vločku a pokeball

RinKagamineCZTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.