KagamineRinCZ

Jak na vánoční dárky - pro náročné

Vánoce se nám kvapem blíží a v mé skříni už je zabalený více jak polovina dárků, nicméně ještě pamatuji časy, kdy jsem dárky sháněla třeba 24.12 ráno. A už nikdy víc :D Takže jdu podobné břídily zachránit tímhle článkem :D 

Výběr vánočních dárků je někdy složitý, zvlášť, když absolutně nevíte, co těm lidem máte dávat. Dost keců na koledu, na koledy je ještě brzy, jdeme na to!


ZEPTEJTE SE, CO PŘESNĚ CHTĚJÍ

V našÍ rodině panuje taková hezká tradice, že si pošleme rovnou odkaz na danou věc, kterou chceme, a to se objedná. Takže každý dostane přesně to, co chce a nikdo není nespokojený, zklamaný nebo nutit k hranému ,,JÉÉÉÉ! TO JE TAK...TO JE..PŘESNĚ TO JSEM CHTĚLA! NA CO ŽE TO JE?" :D Takže nechoďte kolem horký kaše a rovnou vašim blízkým řekněte: ,, Tak co chceš k těm Vánocům? Řekni mi to, a dostaneš to nebo mi rovnou pošli odkaz co přesně, ať to nepopletu.

ZEPTEJTE SE, CO POTŘEBUJí:

Pokud chcete vaše blízké spíš překvapit nebo vám to fakt nejsou schopni říct, tak se prostě zeptejte, co zrovna potřebují. Nerozbil se jim kartáč? Nedochází balzám na vlasy? Nepotřebují něco do školy, nový hrnek, peněženku...Nemusíte se ptát přímo na dárek, prostě jen na to, co by potřebovali. Také můžete zcela vyjímečně za tímhle účelem trošku prohrabat jejich osobní věci a zkusit přijít na to, co jim doma chybí z toho, co běžně používají.

KOSMETIKA:

Kosmetika je fajn dárek jak pro ženy, tak pro muže. Dámy můžete podarovat v podstatě čímkoli, od make upu, přes mýdla a sprchové gely až po lak na vlasy, laky na nehty nebo sůl do koupele.  Pro pány pak šampony, mýdla, holící prostředky, krémy...Kosmetika sice není nějaký super kreativní a velký dárek, ale protože počítám, že tento článek bude číst hlavě má věková kategorie, tedy nevydělávající, je to fajn volba. Navíc drogerii máme všichni určitě minimálně po cestě ze školy

KNIHA:

Pokud daná osoba ráda čte, je kniha ideálním dárkem. Z tohoto důvodu můžete navštívit antikvariát nebo levné knihy, pokud nemáte finanční prostředky na nákup více knih v knihkupectví. Zde musíte myslet jen na jedno, jaký žánr daná osoba, pro kterou má kniha být, čte. Navíc, knížky se dobře balí :D

JÍDLO:

I jídlo může být vhodným dárkem. Sice jsme během svátků všichni obklopeni cukrovím a bramborovým salátem, rybou, vánočkou, řízky atd...ale to neznamená, že nemůžete být kreativní a dát někomu jako dárek právě jídlo. Vhodné mohou být například nějaké oříšky, v obchodech se suchými plody dělají dokonce takové ty kornouty z různých oříšků a sušeného ovoce, které si můžete nechat namixovat přesně dle chutí obdarovaného. Další možností jsou například potraviny z Aktinu. ten se sice specializuje na sportovní výživu, ale kromě proteinů a proteinových tyčinek tam zakoupíte i ořechová másla, různé cookiesky, nápoje, které běžně v obchodech nejsou, polévky, pudinky, směsi na lívance...A takové arašídové máslo, pěkně zabalený džem nebo pomazánka také mohou někomu udělat radost. Co se mužů týče, třeba táta a strejda ode mě pravidelně dostávají například lepší sýry, paštiky a uzeniny ze Sklizena, kde také seženete spoustu možností na hezký vánoční dárek. Pro milovníky sladkého je možností například Candyshop, kde můžete sehnat asijské, americké a jiné zahraniční sladkosti a pitíčka.

LÉKY, VITAMÍNY

Při dnešních cenách v lékárně tohle není z daleka typ jen na dárky pro důchodce. Asi nebudete nikomu pod stromeček dávat paralen, ale existuje spousta produktů na určité problémy, jako jsou problémy s klouby, močovými cestami nebo náchylností k zánětům průdušek, kterými může trpět každý a takový produkt, který je jinak dražší, než běžně kupované léky, může také udělat radost. Stejně tak balení nějakých vitamínů nebo minerálů. Zdraví na prvním místě a tyto věci nejsou nejlevnější, a věřte mi, i dárek z lékárny může potěšit a vůbec to není trapné.

ZDOBÍCÍ PITOMŮSTKY

Tohle je tip na dárek hlavně pro dámy. Nějaký pěkný šperk, prstýnek, řetízek nebo třeba i hezká klíčenka nebo malá taštička a různé dekorační kravinky do bytu. Někteří lidé mají tyhle blbůstky moc rádi, navíc pokud ta holka nebo paní šperky nosí, tak pokud se jí trefíte do vkusu, nejspíš fakt nebude zklamaná.

KRESLÍCÍ A PSACÍ POTŘEBY

Tohle je tip na dárek hlavně pro děti nebo studenty nebo pro někoho, kdo rád kreslí. I v papírnictví můžete sehnat vhodný dárek, navíc je to skvělá volba například pro dárky pro kamarády. Hezké fixy, pastelky nebo i sada nějakých propisek se hodí, pro kreslíře a tvořivce klidně barvy na textil, temperky, foukací fixy. Školákovi můžete udělat dárkový balíček s psacími a kreslícími potřebami, gumou, lepidlem a ořezávátkem, to jsou věci, které se doma neztratí.

DENÍKY A DIÁŘE

Podobný případ. Blíží se konec roku a spousta lidí potřebuje nový diář nebo nějaký pěkný notes.

PLAKÁTY, PLACKY, MERTCH

Pro milovníky anime, mangy, fantasy nebo scifi. Na Aliexpressu mají velmi levné a přitom pěkné plakáty a placky. V případě větších finančních rezerv můžete někomu nechat vyrobit hrnek, tričko nebo polštář s potiskem, ať už s jeho oblíbeným anime, sci fi postavou nebo třeba i z vašich společných fotek.

VĚCI DO DOMÁCNOSTI

Třeba loni chtěla moje máma ze všeho nejvíc pořádné dřevěné prkýnko XD Takže i takové nádobí, hezká sada mističek, smeták, čistící prostředky nebo nový ostrý nůž se mohou hodit, zvlášť některé maminky nebo vaše čerstvě sezdané a nastěhované příbuzné, kteří si ještě nevybavili nový byt můžete takto potěšit.

SVÍČKY, VONNÉ POLŠTÁŘKY.

Asi nikoho zvášť teď na zimu nenaštve nějaká krásná vonná svíčka nebo třeba voňavý polštářek do prádla

KUPÓNY.

Tip pro ty, kteří mají v kapse sotva pět korun a Vánoce se blíží :D Můžete vyrobit sadu vlastních poukázek. Já třeba mámě jeden rok dala sadu kupónů, kde měla ode mě vytištěný kupon na masáž, kupon na umytí koupelny a kuchyně a dokonce kupon na hodinu naprostého ticha :D když budete kreativní, tak tímto dárkem ještě ke všemu pobavíte. Kamarádce ze třídy můžete dát třeba kupón na zakoupení kávy ve škole, na nechání opsání náročného úkolu nebo kupón na celotýdenní zapůjčení propisky.

JÍDLO PRO MAZLÍČKY

Zdražuje všechno, takže i jídlo pro zvířátka. Věřte mi, že každý chovatel nějakého zvířátka ocení, když dostane jídlo a pamlsky pro svého miláčka, navíc tím dáte dárek i tomu zvířátku.



Komentáře

Adriana MJ

RinKagamineCZ: jedine co na nich mam rada jsou pernicky.... ale kdyz jsem zjistila ze je nenavidim tak jsem si myslela ze je to hnusne a ze to nesmim.....

Adriana MJTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.