KagamineRinCZ

PĚT SIGNÁLŮ, ŽE SE VÁŠ VZTAH ŘÍTÍ DO ZÁHUBY

Vítejte v poradně zkušené a všeznalé psychopat….ehm, psycholožky Rin! Jsme chytrá jak rádio Jerevan, a v této sérii PORADNA se pokusím vyplodit ze sebe nějaké ( občas možná i smysluplné, rady do života) Dnes se podíváme na pět signálů, které, pokud ve vztahu pozorujete, hrozí, že ten vztah brzy skončí, pokud obě strany razantně nezasáhnou a nepokusí se oba vší silou ten vztah zachránit.
Předem chci říct, že každý případ je individuální a tyto obecné body nejdou aplikovat na všechny, jedná se spíš o obecné postřehy, nicméně pokud se sami dostanete do situace, kdy tušíte, že se váš vztah chýlí ke konci a shlédnete se ve všech bodech…No, rozhodně se nerozcházejte JEN proto, že Rin v článku napsala, že bude brzy konec, ale rozhodně to stojí za zamyšlení.


1. PARTNER SE VÁM NESVĚŘUJE


Samozřejmě, každý je jiný. Někdo má větší potřebu se svěřit se svými pocity, jiný je zvyklý si je nechávat více pro sebe. Někdo, když něco zažije, to potřebuje ještě za tepla někomu říct, někdo nemá takovou potřebu o tom vyprávět. Ovšem pokud se jeden z pár až moc uzavírá, a už nesdílí své myšlenky a pocity s druhým téměř vůbec, nemá potřebu si s vámi povykládat o tom, co dělal, zažil, jak se měl a už vám ani neukazuje, co cítí, není to správně.
Varovným signálem může být to, že se váš partner zdá být věčně otrávený nebo smutný, ale pokaždé, když se zeptáte, schytáte jen otrávené NIIIC! Nebo NECHCI TO ŘEŠIT nebo nejhůř: DO TOHO TI NIC NENÍ!


2. PARTNER VÁM LŽE


Každý občas řekneme nějakou lehce upravenou pravdu nebo milosrdnou lež. To je normální, a může se to objevit i ve vztahu, například pokud vám moc nechutnalo, co polovička uvařila, ale dala si na tom moc záležet, a vy řeknete, že vám to chutnalo…To je v pohodě. Stejně tak drobná lež typu: ZAVOLAL JSI TÉ TETĚ A POPŘÁL JÍ? – ANO – i když nezavolal…To je ok.
Pokud ale partnera už po několikáté přistihnete, že vám lže nebo lhal v hodně věcech, o své minulosti, práci, rodině, cestování…co já vím, vkusu nebo když zjišťujete, že vám často lhal o tom kde byl a s kým, co důležitého udělal nebo neudělal, a kupí se to, je to rozhodně velký varovný signál a znamení, že je něco hodně špatně.


3. FLIRTUJE S JINÝMI


Pozor, nepleťte si to s tím, že o nějakém náhodném člověku nebo filmové postavě prohlásí, že je ten člověk pěkný…I naprosto věrný člověk má oči a shledat někoho na pohled atraktivním nevadí, pokud to znamená, že by i přes určitou atraktivitu s tím člověkem nic neměl.
I únosná meze flirtování s jinými se u lidí liší, někdo bere jako podraz už koketní pohledy a dvojsmyslné narážky z legrace mezi přáteli, někdo tohle vůbec neregistruje. Ovšem pokud si všímáte, že vás partner okatě flirtuje s jinými, svádí je, chová se vyzývavě, nebo to mezi nimi dokonce jiskří ( tím spíš, když to dělá před vámi, protože tím vám vlastně dává najevo, že má zájem i o jiné a nevadí mu, že to víte nebo to, že mu vůbec nezáleží na tom, jak se kvůli tomu budete cítit), pak je to problém, který může co nevidět přerůst v nevěru nebo rychlý rozchod.


4. NESNAŽÍ SE A NEPROJEVUJE LÁSKU


Určitá míra prvotní romantiky a zamilovanosti se může po čase trochu vytrácet, v takové fázi je ale správné, když totální výbuchy romantiky a zamilovanosti přechází v něco pevnějšího, stálejšího a hodnotnějšího, postaveného na pevných základech. Nicméně v opravdu zdravém vztahu romantika zůstane, i když ne tak…okatá a vybuchující. Stejně tak se budou oba muset snažit napořád, aby to fungovalo. Správně by jste na sebe s partnerem měli pořád myslet, dotýkat se, mazlit se, věnovat se sobě v určité míře, chtít se občas potěšit, překvapit a starat se o druhého.
Pokud se tohle vytratí úplně, už v podstatě nejste pár, ale spolubydlící nebo ne moc dobře spolu vycházející příbuzní. Pokud se o vás váš partner nezajímá, nepostará, neobejme, nepohladí, jak je rok dlouhý, nechce se už držet za ruce, a odmítá veškeré kompromisy a nedává do vztahu už žádnou snahu, ale jen bere, vztah prostě nemůže fungovat.


5. NEPLÁNUJE S VÁMI BUDOUCNOST


Dříve jste mluvili, třebaže jen teoreticky, protože jste mladí, o tom, kam si spolu jednou zajedete, kam se chcete podívat, že spolu jednou budete bydlet, nebo třeba jen to, že jste plánovali, co budete dělat o víkendu, v létě, jak se uvidíte přes Vánoce…A najednou to ze strany vašeho partnera vymizelo?
Pokud zaznamenáte, že s vámi partner už budoucnost vůbec neplánuje, a to třeba i tu blízkou, jako nějaká akce, událost, výlet, když odsekává, že přece ještě neví, co bude za týden, za měsíc, za půl roku, když se ho zeptáte, a když se těmto tématům vyhýbá nebo vám sdělí své plány, které měly být společné, ale bez vás, může to totiž znamenat, že s vámi tu budoucnost vůbec nechce… 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.