KagamineRinCZ

JAK STYLOVAT PARUKY

Vítejte, milí parukáři, vítejte. Dnes se stane kozel zahradníkem, a naprosté nemehlo na stylování paruk vám bude radit, jak na to :D Dobře, uznávám, že na stylování paruk nejsem moc dobrá, a mám se hodně co učit, i tak jsem si ale několik paruk nastylovala do alespoň trochu snesitelného vztahu…Dám vám sem fotky, snad se zase nesmažou, jak se to často děje…


  

 

  



I tak jsem se už ale něco málo naučila, a tím spíš mohu dát rady naprostým začátečníkům, kteří si právě koupili paruku, a vůbec nevědí, co s ní. Tyto informace jsou takový základ, spíš to, jak paruku alespoň trochu udržet naživu, případně s ní něco trošku udělat. Kdybyste měli lepší rady, neváhejte je napsat do komentářů.


KOUPĚ PARUKY:


Sama jsem se naučila, že stojí za to zainvestovat do dražší a lepší paruky. Ovšem pokud si to, stejně jako já nemůžete dovolit nebo jich potřebujete víc, je dobré vždy dát na recenze. Jasně, pokud chcete paruku pro srandu nebo na školní karneval, stačí si koupit tu plastovou lesklou hrůzu od vietnamce z podchodu na hlavním nádraží, ovšem moc dlouho nevydrží a moc s ní nezmůžete. Já nejsem moc spokojená ani s parukami z různých karneval shopů, nicméně se to dá, paruky z Aliexpressu…to je hodně různé, někdy jsou dobré, jindy je to horší. Obchody přímo specializované na paruky jsou nejlepší, ovšem, připlatíte si.


KDYŽ JÍ KOUPÍTE:


Paruku rozbalte, rozčesejte kvalitním kartáčem. Případně umyjte, viz bod níže.


MYTÍ PARUK:


Pokud se nejedná o tu plastovou od vietnamce, můžete paruky umýt, dokonce jsem zjistila, že to mohu vřele doporučit. Sama jsem jednu paruku učesala JEN DÍKY tomu, že Lena napadlo ji strčit do sprchy :D Paruku normálně osprchujte vlažnou vodou, a pak ji nechte někde pořádně uschnout, nedávat ale na topení ani na kapna. Bude se s ní lépe pracovat.


STŘÍHÁNÍ:


Často je paruku potřeba sestříhat, mějte ale na paměti, že vám paruka nedoroste, takže je lepší raději stíhat méně, a postupně odstříhávat, než ustřihnout moc. Doporučuji si paruku nasadit na hlavu a stříhat jako vlasy nebo využít někoho jako figuranta a stříhat, když má on paruku na hlavě.


TVAROVÁNÍ:


Tvarovat je nejlepší na někom, popř. na hlavě na paruky, pokud máte možnost si ji koupit. Na vaší hlavě to také jde, ale nevytvarujete zadní a někdy ani boční části, ofinka není problém, ale celou paruku je nejlepší tvarovat na někom.
Zpevnit a zatvrdit některé části můžete lakem na vlasy, ale pak může být problém paruku rozčesat, navíc lak může po čase přestat držet a lakovat jí furt do nekonečna není nejlepší.
Co se mi na paruky osvědčilo, je gel GLU – taková žlutá tuba s lepivým gelem, seženete v DM za stovku něco…


Je skvělý na pramínky nebo na punkové číro, já s tím zatvrzuju ofiny a dělám na parukách bodlinky. Vezměte si mističku lehce teplé vody, namočte si prsty a naneste si na ně trošku toho gelu, popř víc, když děláte velký pramen. Tímto gelem uděláte pramínky a bodlinky, musíte ho nechat zaschnout, ale drží skvěle a dlouho. A výhoda je, že když to poděláte, můžete ho velice jednoduše z paruky smýt vodou, a pak to zkusit znovu. Gel hodně lepí a budete od toho zasr…úplně všude :D Nicméně když ho necháte zaschnout, bude to držet.


Dalším typem na tvarování je sponkování. Je dobré si, zvlášť delší a hustší paruky do požadovaného tvaru nejdřív nasponečkovat, a pak až tvořit.


UCHOVÁVÁNÍ:


Úplně nejlepší je mít paruky někde ve skříni, na poličce nebo v uzavřené místnosti a nasazené na hlavách na paruky. Ovšem pokud máte paruk více, možná si nebudete moct všechny hlavy na paruky dovolit. Paruku samozřejmě není ideální uchovávat zavřenou a smotanou v sáčku nebo igelitce, zvlášť dlouhé paruky se tak mohou hodně pocuchat.
Já je mám třeba pověšené na věšáku a přes ně mám přetažený čistý pytel na odpadky, ale visí na tom věšáku. Ani to asi není ideální, ale je to lepší, než mít paruku hozenou na dně skříně. Na paruky by se nemělo moc prášit.
Pokud je paruka dlouhá a má tendenci se cuchat, je dobré jí zaplést. Buď celou nebo jednotlivé pramínky do copů.


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.