KagamineRinCZ

5 věcí, co mě štvou

1.NEDOCHVILNOST

Ne nadarmo se říká, že kdo chodí pozdě, je zloděj času. A ano, každému se občas stane, že někam přijde pozdě, i mně se to stalo. Vždycky se může něco pokazit, vždycky nám může nejet autobus nebo nám může doma vytéct pračka a my to musíme sešit hned a kvůli tomu přijdeme pozdě.

Ale když se něco takového stane, je fajn HNED dát vědět, že nestíháme. Třeba já, jakmile vidím, že prostě nepřijdu včas, hned píšu omluvu a důvod, proč se zpozdím. Někdy se stane, že trčíme v zácpě zastávku před místem, na které jsme měli dorazit a opravdu můžeme dát vědět až na poslední chvíli, ale vždycky je nejlepší dát vědět co nejdřív, že nestíháme, omluvit se a sdělit důvod. Ale fakt nemám ráda takové ty lidi, se kterými si domluvíte sraz na čtvrtou a víte, že před pátou nemá vůbec cenu se ukazovat! To bych vraždila. Tohle je například moje máma. Mám s ní mít sraz doma třeba v šest, a já vím, že před půl sedmou vůbec nemá cenu se ukazovat, tak přijdu skoro ve tři čtvrtě na sedm a ona ještě něco dělá, a nakonec má čas na důvod mé návštěvy až po sedmé...Tak sakra když víš, že ti to na šestou nevyhovuje, tak si to tak nedomlouvej! Ještě když se tihle lidé ani neomluví a prskají, když je konfrontujete s tím, že chodí tak pozdě...

2. UŘVANÁ STORIES

Strašně nesnáším, když omylem otevřu nějaké storiečko a nemám vyplý zvuk, protože pak se mi stává, že to začne řvát na celý byt, na celou šalinu nebo ulici. Vždycky se leknu a div nechytnu rapla, protože mě to hrozně vytáčí.

3. TROUBENÍ AUT

O tomhle už jsem možná někdy mluvila. jsem alergická na zvuk troubení auta! Jasně, chápu, že když tam tomu řidičovi někdo vlítne mimo  přechod nebo ho předjíždí na červenou, tak že se neudrží a zatroubí, ale mě se třeba stává, že jdu po ulici a náhodný týpek v autě na mě začne troubit...Asi se chce pochlubit, jakou má super káru, ale to mě fakt nezajímá.

4. POSUZOVÁNÍ LIDÍ DLE PROFILOVÝCH FOTEK

Už několikrát se mi stalo, že mi na facebooku jen podle profilovky někdo popsal celý můj život, mojí povahu, zkušenosti, zájmy a diagnózy ( samozřejmě špatně) Ne, profilová fotka vám opravdu neodhalí, kdo ten člověk je, většinou tak ani nevypadá v běžném životě, natož abyste podle fotky poznali jeho povahu, všechny zájmy, kompletní zdravotní anamnézu a životní zkušenosti. A když mi někdo začne nadávat, že jsem určitě dement a nemocná tak a tak, a že určitě nesnáším a naopak miluju to a to, a určitě znám a neznám to a toho jen proto, že se podíval na můj profilový obrázek a nelíbí se mu, to mi vážně vadí.

5. LIDÉ, KTEŘÍ DĚLAJÍ, ŽE JE NĚCO NEBO NĚKDO NEZAJÍMÁ, A PŘITOM HO ŘEŠÍ

Na tohle jsem taky mockrát narazila. Někdo, kdo mi komentoval doslova KAŽDÝ příspěvek, ještě často jako první třeba dvě minuty po zveřejnění, kteří si zobrazí všechna stories, sledují mě a jsou u všeho, co zveřejním, vše komentují, pak se ještě doslechnu, jak to probírali s tím a tím a jak screenovali a posílali moje komentáře nebo naši konverzaci, ale když je konfrontuji s tím, aby mi nekecali do toho, jak mám žít, tak najednou tvrdí, že je vůbec nezajímám, a že o ničem z toho ani neví...Tohle pokrytectví fakt nemám ráda. Faktem je, že pokud máte hatera, tak se mu možná nelíbíte a nemá vás rád, ale určitým způsobem ho zajímáte a zaujali jste ho. Nenávist je dost silný pocit, a rozhodně se nerovná s lhostejností :) 

To vidím ale celkově, lidi strašně něco řeší a hrotí, a jakmile je s tím někdo konfrontuje, tak to hned otáčí a prskají, jak to je přece vůbec nezajímá, a jak to neřeší. 

A co vy? Máte něco z toho stejně? Popř. štvou vás úplně jiné věci? Klidně mi to napište.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.