jsemnejlepsi

Povídka: Náramky přátelství (1)

Zuzka seděla u svého stolu a učila se. Věděla že byla půlnoc ale maturita je maturita... Když si odříkala dvě strany dokonale mohla si alespoň malinko oddechnout. Lehla si do postele a v tom ji zadrnčel mobil. Když ho zvedla a podívala se na displej byla tam SMS od Terezy:

Ahoj Zuzy, prijd zitra v 16:00 do relaxu. Neco pro tebe mam. Terka

Zuzka si zprávu přečetla ještě dvakrát. Nechtělo se jí odepisovat a tak si řekla že do jejich domku přijde. Relax si dívky postavily na jejich pozemku na stromě.Je odtamtud krásný výhled na okolí proto Relax. Zuzka mobil vypnula. Teď měla hlavu plnou myšlenek co pro ni asi Tereza má.


Zuzka došla o deset minut později než Terka. Celá udýchaná řekla Terce heslo a ta ji pustila dovnitř.                ,,Ahoj, kde jsi byla?" Zeptala se Terka ,,To je jedno..." Řekla Zuzka protože nechtěla vysvětlovat jak ji máma nutila přečíst si ty dvě stránky co uměla dokonale ještě jednou. ,,Asi tě zajímá co pro tebe mám viď?" ,,Jo" ,,Tak pojď za mnou" Tereza vyšla na malý balkónek a až tam došla i Zuzka upřeně se jí podívala do očí. Tereze se leskly hnědé vlasy s žlutými pramínky na slunci tak že se Zuzka jen stěží mohla soustředěně dívat do Tereziných hlubokých hnědých očí. Zuzka měla blond vlasy s modrými pramínky taky krásně lesknoucí se. Když Tereza odstoupila sáhla do tašky vyndala z ní dvě malé krabičky jednu podala Zuzce druhou si nechala. ,,Otevři ji" Řekla Tereza Zuzka ji otevřela v krabičce byl nádherný modrý náramek v Terčině krabičce byl žlutý. Potom Zuzce podala ještě náhrdelník ve tvaru půlky srdíčka kde bylo napsáno Best Friends Forever. Zuzka svou půlku spojila s Terezinou. ,,BFF na vždy jasný?!" Řekla se smíchem Tereza. 

,,Navždy" Přitakala Zuzka (:


Pokračování příště

 


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.