jsemnejlepsi

Podzimní TAG + Halloweenský SPECIÁL!

Aloha! Vítejte u prvního podzimního článku. Dnes to bude prostě dva v jednom!!! (Prostě se mi nechce psát dva! články no to je trochu moc nemyslíte? :-D )  Otázky do tagu mi přeposlala kamarádka (HPD účet nemá ale říkáme jí lilek) Takže tedy od lilka a potom ještě pár otázek od druhé kámošky taky nemá HPD (představte si mě že řvu) PROČ TU NIKDO NEMÁ HPD?!!! OK lidi dost vykecávání a jdeme na TAG.



Otázky od lilka


1. Máš ráda podzim nebo se mu spíš ráda vyhneš?

Náhodou podzim miluji. (Vím že jsi čekala že ho nemám ráda)



2.Jakou barvu máš nejraději na podzimu?

Vínově červenou a oranžovou!



3. A naopak jakou barvu nemáš ráda na podzimu?

Bílou! (Vážně nechci aby na podzim padal sníh)



4.Vadí ti opadávání listí?

NE!



5.Jaké nesneseš oblečení na podzim?

Určitě něco pleteného a tlustého!



6.Tvůj věčný podzimní sen?

Letět na podzim v rogalu nebo v balónu.



7.Hodně věcí se na podzim mění tedy hodně věcí v přírodě. Co se nejvíc líbí tobě?

Zbarvování stromů krása!!!



otázky od Simony


8.Kam by jsi chtěla jet na dovolenou na podzim?

Někam kam je hodně barevno třeba do Kanady.



9.Tvoje oblíbené podzimní zvíře (co je aktivní na podzim)? 

KOČKA! PES! (Velice podzimní otázka)



10.oblíbené počasí na podzim?

Slunečné!


Tak co líbil se vám dnešní TAG? Jestli ano dejte mi plus a jdeme na ten Halloween!




                                     Halloween


Určitě jsi už někdy slyšel o slovíčku Halloween. Halloween je den kdy mají svátek všichni zesnulí které máme rádi. Ten den lidé chodí na hroby a zapalují svíčky a pokládají zimní věnce. Ale Halloween není jen o tomto. Halloween je i o tom že děti i dospělí chodí po domech oblečení do strašidelných kostýmu a říkají: ,,Koledu nebo něco provedu" A pokud jim nějaký lakomec nic nedá tak mu třeba políčí okna zubní pastou a nebo omotají dům toaleťákem. Bohužel se tento kolední zvyk v ČR moc nedodržuje zato v Americe je to jako u nás vánoce. Ale třeba se u vás slaví dobrovolná akce kde třeba se sejdou před OÚ sejdou dospělý a děti a koledují po celé vesnici. Ale také k tomu patří vyřezávání dýní a pečení strašidelného pečiva a strašidelně vyzdobený dům. Když někde večer uvidíte vyřezanou dýni tak rychle utíkejte pryč. Legenda je že se dýně na tyto dva dny na večer sami! rozsvítí! A  pozor jednou jsem s kámošema byly večer na konci naší obce a uviděli jsme u 5 let opuštěného domu rozsvícenou dýni! a jak mile zafoukal vítr ta dýně zhasla a zase se rožnula to je co? Taky se už těšíte na Halloween?!


 



Vyřezávání Dýně

Vyřezávané dýně jsou jak jsem už říkala součástí Halloweenu. A pokud tedy chceš Halloween slavit nesmí chybět na tvém balkónu dvoru terase. 


Co budeš potřebovat.

•ostrý nožík

•fiks (nejlépe oranžový)

•svíčku

•sirky

•misku

•lžičku ba polévku


Jak na to: Vezmi jsi dýni (nejlépe kulatou) A u stonku naznač fiksou kolečko. Kolečko potom vyřízni a dej ho bokem (udělej ho aspoň 8 cm velké!) Poté jsi vezmi polévkovou lžíci a vydlabej dužinu (Nezapomeň že dužina musí zůstat tlustá alespoň 1cm a 5 mm! Potom si dej ruku do dýně a všechnu tu slizkou sladkou a lepivou dužinu vydělej. Potom už jen vyřež vzor jaký se ti líbí (pokud tě žádný vzor nenapadá tak tady nějaké máš 




Strašidelné cukroví

Nejdříve uděláme čokoládové nebo vanilkové muffiny. Jak na ně?


čokoládové muffiny

Na 12 muffinu si nachystejte:

Suché ingredience:

200 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
110 g cukru krupice
2 vrchovaté lžíce holandského kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
2 tabulky nasekané čokolády
špetka soli
Tekuté ingredience – varianta s mlékem:


Tekuté igredience-varianta s mlékem


2 vejce, prošlehaná
150 ml mléka
50 ml kávy
85 g másla, rozpuštěného a vychladlého
lžičku vanilkového extraktu
Tekuté ingredience – varianta s jogurtem nebo zakysankou:



Teprve potom obě směsi spojte, naplňte formičky skoro do plna a pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 25 minut. Zkoušet těsto špejlí nemá smysl, vyjde vám celá mokrá od čokolády. Těsto by po 25 minutách mělo být nahoře pevné na omak, tak poznáte, že jsou muffiny hotové, když se muffin ještě třepe, není uvnitř hotový.


Připravte si dopředu všechny ingredience, hlavně kávu, aby vám trochu vychladla. Smíchejte si zvlášť suché a tekuté přísady

Teprve potom obě směsi spojte, naplňte formičky skoro do plna a pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 25 minut. Zkoušet těsto špejlí nemá smysl, vyjde vám celá mokrá od čokolády. Těsto by po 25 minutách mělo být nahoře pevné na omak, tak poznáte, že jsou muffiny hotové, když se muffin ještě třepe, není uvnitř hotový.

Po vyjmutí z trouby vyndejte muffiny z plechu a nechte volně trochu vychladnout.



A teď zdobit! 

Udělejte si sladký krém podle vaší chuti. A obarvěte potravinářským barvivem na oranžova nebo na černo na bílo a nebo tam žádnou polevu ani krém nedávejte. Teď si je prostě nazdob jak potřebuješ! Nezapomínej že  cupcake nesmí být ař moc strašidelné! spíš strašidelně roztomilé.

   







To je pro dnešek vše doufám že se vám článek líbil a dejte like a koment pokud se vám článek líbil a chcete více takových článků!


Aloha!








Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.