Harry Potter a Hunger Games

Knižní recenze: Papírová města

Tady je moje první recenze. Začnu s knihou "Papírová města". Popis bude z webu databazeknih.cz, recenze bude z mé hlavy.

Autor: John Green


Počet stran: 288


Popis: V Paper Towns se vám dostane příběhu o dospívání. Margo už se dávno s Quentinem nebaví a přátelí se s jinými, a na škole je považována za legendu. Může za to zejména její nespoutanost a časté dobrodružné několikadenní výpravy, kdy její rodiče šílí strachy i vzteky. Jednoho dne však Margo nečekaně zaklepe na Quentinovo okno a uprostřed noci ho vtáhne do jednoho z margovského dobrodružství. Druhý den se Margo neukáže ve škole, pak ani další. A Quentin zjistí, že pro něj zanechala vodítko, jak ji najít… Quentin začne pátrat a čím víc se noří do záhadného zmizení, tím méně si je jistý, kým vlastně Margo byla a jestli ji vůbec znal. Co vlastně chce on sám? A co jsou papírová města, na která Quentin ve spojitosti s Margo neustále naráží?


Recenze: První Greenovka, kterou jsem četla. Jako již tradičně jsem viděla nejdříve film, takže jsem si postavy představovala podle filmu. Kniha byla hezká a mluvila mi z duše. Sice jsem četla i lepší (Harry Potter a relikvie smrti), ale Papírová města mi rozhodně nepřišla jako zbytečně zdlouhavá kniha o ničem. Má to vtip, příběh i pointu a to se mi líbí, protože nejsem moc na otevřené konce.


Hodnocení: 8 bodů z 10




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.