Girlspace.com

Maturitní ročník

Desky praskají ve švech. Tolik složek a papírů a textu jsem neviděla ani v knihovně, a že tam toho textu a desek bylo požehnaně. Maturitní otázky, akorát ne všechny a ne do všech předmětů. Ze všech předmětů mám vlastnoručně vypracovány jen dva a to ještě některé nemám vytisknuté, abych je mohla zařadit do jednotlivých složek, rozdělených nejen podle předmětů, ale i podle otázek. Dějepis a společenské vědy. Dva nejobsáhlejší předměty na naší škole. Ale furt mi to půjde do hlavy líp, než třeba fyzika nebo chemie. Tyto dva předměty spolu sice také souvisí, bohužel ale ne v té rovině, které bych rozuměla.

Být v maturitním ročníku v době pandemie je za trest. Člověk očekává nějakou pomoc, ale místo toho mu jen vláda ztěžuje postup ke zkouškám, nebo ho chlácholí ulehčením, které je ale naprosto zbytečné. No řekněte, k čemu je deset minut k dobru v didaktickém testu, jak jste jedni z prvních, co odevzdávají? Já nepotřebuji ani minutu navíc, když mám vyplněné, to co vím, a to co nevím, to buď vypním následně, anebo něchám být, pokud mě vážně nic nenapadne. Alespoň to zrušení slohovek je k něčemu. Jsem člověk, co se na věci dívá příliš objektivně a vyjadřuje se příliš stručně na to, aby mohl psát slohovky. Ještě k tomu takové, co si vyžadují nějaké to citové zabarvení, což požadovat od sarkastického cynika a skeptika je naprosto nesmyslné.

Být v maturitním ročníku v době pandemie je za trest. A nejde jen o to, že nám vláda pomáhá jako slepému brýle. Výuka online je sice fajn vzhledem k dostupnosti veškerých informací, ale jinak to za moc nestojí. Když vás nějaká hodina sakra nebaví, tak jen napíšete učiteli, že se vám trochu seká zvuk, vypnete zvuk dané lišty a máte klid. Nebo pokud se vám nechce mluvit s učitelem, tak jen napíšete, že vám nefunguje mikrofon. Existuje tolik způsobů, jak se vymluvit na technické potíže, aniž byste použili stejnou výmluvu dvakrát. A to je špatně. Jenže doma nemáte takovou motivaci poslouchat vyučující, když si snadno vypnete zvuk. Ve škole váš drží při bdělosti už jen to, že je nejde nijak ztlumit. Anebo nemůžete hrát během lekcí videohry. Tohle je k ničemu. Místo, aby vás učitel něco učil, tak si jen mluví sám pro sebe na němou obrazovku, kde mu sem tam někdo odpoví, že ho slyší a vy tak musíte jen protrpět tu hodinu, než vám pošle dané materiály, které jsou v podstatě to jediné, na čem při této digitální výuce záleží. Abyste měli materiály, abyste se měli z čeho učit a z čeho opisovat. Protože kdo by byl tak hloupý, aby se učil na test z předmětu, ze kterého nematuruje, když to může jednoduše opsat z prezentace, nebo případně z internetu. Ale zase je tohle výzva, zda dokážete pracovat samostatně, aniž by vás učitel vedl za ručičku. A je jedno, jak se k tomu postavíte. Hlavní je splnit zadané úkoly.

Komentáře

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Přeji hodně štěstí. Maturovala jsem loni, znám ten pocit, když jsme do poslední chvíle taky nevěděli, jestli budeme nebo nebudeme maturovat. Ono už na nás se všichni dívají jako na ty, co měli maturitu jednodušší a moc toho nebudou umět... ideální pokračovat na VŠ, protože dneska maturita z těhle ročníků skoro nic neznamená.
Přeju, ať se ti to povede (pokud maturity nezruší), moc dobře si pamatuju, jak jsem před rokem stresovala a jak jsem měla pocit, že nic nestíhám - a to jsem se učila 3 měsíce (teď se na zkoušky učím tak týden, na některé dokonce jen jeden den xD)
S těmi slohovkami souhlasím - štvalo mě, že je to hodnocené podle určitých tabulek a není tam možnost pro kreativitu.
Jo a s tím učením... vlastně je to takový trénink na VŠ, tam to je taky o tom, že kdo chce, se učí - jinak sbohem smajl Nám před rokem skoro nikdo nic neposílal, neměli jsme žádné online hodiny a všechny maturitní otázky jsem si zpracovávala a učila se je sama...

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lagoona Blue(Správné Holky (SH))

Sagka: Děkuji. Souhlasím s tebou, že maturita v této době už téměř nic neznamená a až diplom a titul ti otevřou dveře. Sama hodlám jít na VŠ smajl Dále souhlasím s tím, že distanční výuka loni nestála za nic a prakticky všechno si museli žáci a studenti dělat sami. My to letos máme trošku lepší, díky povinné distanční výuce, která ale mnohdy nedává smysl a může znamenat i jisté komplikace. Přeji ti hodně štěstí smajl

Lagoona BlueTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Simka39VIP(Girl´s Dream)

Maturitu zadarmo maturanti dostat nemůžou... měli by potom obrovské nevýhody když by si hledali práci, protože by si každý řekl - On maturoval 2021? Hm, tak to nic.
Bohužel se s online výukou nic dělat nedá a během této situace není prostě jiné řešení.
Věř mi že čas navíc během didaktického testu pomůže. Nebudeš se tolik stresovat časem, budeš moci pracovat v klidu. Mně více času minulý rok na přijímačkách velmi pomohlo.
Držím palce a hodně štěstísmajl.

Simka39To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lagoona Blue(Správné Holky (SH))

Simka39: To já chápu, taky ber na vědomí, že je to pořád jenom příběh inspirovaný skutečností.smajl Pokud jde o ten přidaný čas, tak je to stejné, jako to bylo se zrušením slohových prací – někomu to pomůže, někomu ne.
Děkuji, tobě taky.smajl

Lagoona BlueTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Online výuka je úplně nanic, souhlasím. Mnohem více mi vyhovovalo to, co bylo na jaře. Učitelé nám zadávali jen úkoly a různé projekty a to mě bavilo, protože jsem si to mohla dělat, kdy jsem chtěla, a navíc jsem si o tom musela sama něco zjistit, takže jsem se i něco naučila.
Na podzim to ještě šlo, měli jsme 2-3 hodiny denně a nějaký ty úkoly, každopádně pak někdo z vedení přišel na to, že čím víc online hodin, tím líp... Výsledek je ten, že u toho musíme sedět celý den a víceméně si z toho stejně nic moc neodneseme. Na některé předměty, hlavně tedy matiku, už jsem úplně rozignovala. Vím, že za rok z ní maturovat rozhodně nechci a na vysoký se jí věnovat též nechci, takže je mi k ničemu smajl

Jsem zvědavá, zda-li pak nám za rok též odpustí slohovky. Nebo se na nás vykašlou úplně smajl

Každopádně, hodně štěstí smajl

Butterfly340To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.