Gallifreyské noviny

Vzpomínky

Doctor se probudil se silnou bolestí hlavy. Promnul si oči. Pálili ho jako čert. Všechno měl rozostřené. "Sam, Lily, Krásko... Jste tu?" Byl v ložnici sám. Rychle přiběhla Tardis. "Už jsem tady. Není se čeho bát." Chytla ho za ruku a políbila. Překvapením ani nestačil opětovat. Kouknul na ni. Viděl jen šmouhy. "Počkej to hned napravíme." Vytáhla z kapsy brýle, vyčistila je, trochu poupravila a nasadila mu je. Doctor hned viděl všechno líp. "Lepší?" Doctor si Tardis pozorně prohlédl.
Byla trochu menšího vzrůstu, ještě menší než Sam, ale vypadala o pár měsíců starší než ona. Všiml si, že se ostříhala v pixie stylu a nechala si modrou patku. Byla blond, ale nabarvila si patku na svou oblíbenou modrou. Její nádherné modré oči ho bystře pozorovali. Měla na sobě modré šaty s korzetem a bohatě širokou sukní až na zem. Vypadala jako princezna. Jen nasadit korunku. Pevně ho objala. "Tardis víš jaký zastávám názor..." Přesto ji objal pevněji než ona jeho.
"Budu v knihovně, kdybyste mě hledali. Pěkně se bavte." Pustil ji a zamířil do knihovny. Procházel se mezi regály knih. Šel pozadu a hrdě se díval na svou sbírku, klopýtnul a už letěl po zádech do bazénu. Chvíli se tam plácal, ale brzy dokázal vylézt z vody a vyždímat si oblečení.
Při ždímání spatřil na zemi malou knížečku. Došel pro ni a opatrně ji zvedl do rukou. Byla na ní tlustá vrstva prachu. Kapesníkem ji celou setřel. Měla nádhernou malovanou obálku a ozdobným písmem bylo nadepsáno Clara. Ze zvědavosti ji otevřel a nalistoval první stranu. Celá byla polepená fotkami tebe a malého culíkatého děvčátka. Ke každé byl i popisek. "Clara s taťkou v zoo. Clara slaví 5. narozeniny. Schovka v šatně aneb hlídá táta." Byl z toho zmatený. Nic takového si nepamatoval.
Obrátil stránku. Opět fotky a popisky. "Clařin první den ve škole. Výlet na Měsíc. Kamarád Ood Sigma."
Stekla mu první slza. "Proč si ji nepamatuju?"
Na dalších stránkách byli další a další fotky. Všechno co prožil a zapomněl.
Najednou se začali objevovat zápisy.

25. 4. 2011
Sláva. Dneska mám 15. Narozeniny. Tak moc jsem se na to těšila. Taťka mi chce uspořádat obrovskou oslavu. :D Nevím jestli si ze mě zase střílí. Loni rybí prsty s vanilkovým pudinkem. Mňam. To byla dobrota. Výlet do období dinosaurů. Asi nikdy nezapomenu na to jak flirtoval s T-rexkou. Bylo to tak směšné.

28. 3. 2016
Dnes jsem potkala jednoho muže. Říkal si Doctor. Je celkem pohledný, zábavný, mladý, ale ty jeho oči jsou tak staré, smutné a tajemné. Jo a nesmím zapomenout na tu jeho velkou Bradu! :D

25. 7. 2016
Myslím, že ze mě byl Doctor dneska paf. Totálně. Asi ještě nezažil učitelku na motorce :D

15. 5. 2017
Doctor se změnil. Mám strach. Je to někdo jiný. Je tak hrubý, hloupý a to jeho příšerné obočí. Chci domů. Jsem tak sama. Ten hrozný svíravý pocit. Madam Vastra mi vyčítá mé city. Ale copak za to můžu?

19. 6. 2017
Ve škole mám nového kolegu. Danny Pink. Dřív bojoval ve válce. Asi jsem se do něj zamilovala. Kéž by se do toho nepletl Doctor.

4. 10. 2017
Mám pro Dannyho i Doctora dárek na Vánoce. Miluju ty svátky. Nechápu, proč je Doctor neslaví. Že by špatný vzpomínky?

11. 11. 2017
Danny mi umřel. Srazilo ho auto. Kéž bych tam mohla být s ním.


Celý zápis z toho dne je rozmáčený slzami. Vzpomínky na Claru pomalu vyplouvají na povrch. Úplně všechny. A pak je poslední stránka. Je přes ni nalepená fotka jeho a Clary. Dokonce se objímají. A pod tím poslední vzkaz.
"Remember me for centuries."
A Doctor brečel. Brečel, deník na prsou a tiskl ho k sobě.

Clara. Ta mrtvá Clara, na kterou si pořádně nevzpomínal, ale teď byl zaplaven vzpomínkami na ni, byla jeho dcera. Nechápal to. S kým ji měl? Proč je všechno tak zamotané? Co přesně se stalo, děje a stane se?
Nakonec si otřel slzy a položil deník na podstavec. Vzal si uschlé věci a odešel z knihovny.



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.