Gallifreyské noviny

Liliana Smithová

"Tak a je to." Doctor vzal malé tělíčko novorozené holčičky do náruče a pohladil ji po hlavičce. "Užijeme si spolu spoustu zábavy. Jen my dva. Srdíčko moje malé." Sám si poupravil obvaz na hrudníku.

Při poslední výpravě mu vyřízli srdce a on nevěděl jak si ho dát poté zpátky. Už byl starý, Clara byla mrtvá. Uvažoval opět o dítku. Ale s kým? Neměl nikoho. Bylo mu líto svého vyřízlého srdce, a tak vytvořil ji, novorozenou holčičku, které dal své vlastní srdce. Splnil si tak přání mít dítko a upotřebil vyřízlé srdce.

"Lily, otevři na tátu očka." Zabalil ji do plenek a převlékl ji do dupaček. Malinká jen něco zakňourala. Přetočila se mu v náručí a s pláčem se vzbudila. Hned ji začal tišit. "Koukni na mě, tatínek je tady." Oční kontakt ji okamžitě uklidnil natolik, aby přestala brečet a chytala ho za prsty. Po chvilce mu usnula s hlavičkou na rameni.

Malá Liliana rostla jako z vody a Doctora bez přestání zlobila, ale i tak to byla tatínkova malá holčička, pro kterou by udělal cokoliv. Brzy měla oslavit druhé narozeniny. Chystal jí její vlastní pokoj jako překvapení. Zatím usínala jen u něj. Z jeho ložnice se stala provizorní přebalovna a hrací koutek. Nechtěl ji nechávat samotnou.
"Lily, kdepak ses taťkovi schovala?" Vzbudil se a všiml si, že se mu zase schovala. Začal ji hledat a zároveň uklízel celý pokoj. Uslyší veselý smích z pod deky. Nadzvedne ji a... nic. Lily tam není. Složí deku a uklidí ji. Všude po zemi jsou panenky, nádobíčko, dečky a chrastítka. "Lily no tak, kde jsi?" Uklízí celý pokoj. Celá ložnice je uklizená a Lily nikde. Koukne pod postel a uvidí Lily, jak si tam krásně spí s rukama pod bradou. Vezme ji jemně do náruče a políbí na čelo. "Ty moje zlatíčko." Zase ji uložil do postele a pečlivě přikryl peřinou. Šel připravovat to překvapení. Celý pokoj vymaloval jako vesmír. Udělal jí patrovou postel se skluzavkou dolů. Udělal jí stěnu plnou polic a skládal jí tam úplně nové hračky a knížečky. Stolek s papíry a malířskými potřebami jí dal přímo dolů pod patrovku. Skříňky dal k další stěně. Strávil tak celý den, občas ji zkontroloval. Spala jako dudek.
Vzbudil ji až další den. "Lily, vstáváme sluníčko." Lily zvědavě vykoukne rozespalá z pod peřiny. "Táta!" Chytne se ho kolem krku. "Tak šup Lily. Jdeme se nasnídat a ještě tě musíme vykoupat. Zaspala jsi včera celý den." Vynese ji z pokoje a jde rovnou do koupelny. "Ale já se nechci koupat." Brání se Lily. "Budeš se koupat. Včera ses neumyla a jsi celá od prachu jak jsi ležela pod tou špinavou postelí. Proč mi tam vůbec lezeš mrně?" Svlékne ji a a začne ji koupat. "Já nejsem mrně tati!" Vřískne Lily. "Jsi a drž nebo ti ten šampon zase steče do očí." Umyl ji a odnesl do kuchyně. "Tak co si dáme?" Mumlal si spíš pro sebe. Vytáhl cibuli, smetanu, kuřecí prsní řízky, sůl, pepř, oregáno a těstoviny Penne. Uvařil těstoviny, pokrájel cibuli na drobné kousíčky, osmahl je do zlatova a přihodil tam kuřecí maso pokrájené na malé kousíčky. Okořenil a usmažil, zalil smetanou a nechal to probublávat. Hotovou směs smíchal s těstovinami a dal to Lily na talíř. "Papej broučku." Lily se hned pustila do jídla. Moc jí to chutnalo.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.