Gallifreyské noviny

Jak vypadají moje Vánoce?

Dny naprostého chaosu a šílenství.


24. 12. Probíhá tak, že se všichni až do pěti hodin večer naprosto nudí. Poslední dva štědré dny jsem si z nudy psala vždycky s Patrikem, který v tu dobu byl jen o patro níž. Ani jednoho z nás nenapadlo se sejít.


Letos to bude takto. Budu tak od pěti ráno v obýváku sedět u notebooku a sepisovat Tarwarumskou povídku. Následně tak v 8 hodin ráno už budu sedět přímo u Tarwarumy a uděláme si tam Vánoce. V pět večer se zdejchnu, začne příprava na večeři a už v tuto dobu přijde návštěva, která už je dávno po večeři. Takže oni už sedí v obýváku s dárkama. V šest jíme večeři, o půl sedmé mamka zvoní na zvonek starý pět generací a my jako vždycky s předstíraným nadšením rozbalujeme dárky před babiččiným mobilem (To fakt nikdy na Vánoce nemůžeme být sami? Jen já, brácha a rodiče?). Po rozbalení dárků se se všemi dárky zpařím do pokojíku. Pošlu pár fotek známým a pak opět sedím na posteli a hraju Tarwarumu, protože se opět celá rodina nemůže dohodnout, jakou vánoční pohádku si pustit. Do toho ještě přijdou dvě sousedské rodiny a opět to tu bude jak v úle, takže proč bych toho měla účastnit? Kolem půlnoci jdou strejdové vožralí pod obraz i s babičkou, dědou a ostatními pryč. Nastává moje pozdní večeře a další probdělá noc nad Tarwarumským děním. Kolem páté hodiny usnu a vstanu v devět.


Začíná 25. kdy jako vždycky pozorně obhlížím dárky a nebetičně kritizuju dárky od babičky. (To jako vážně? Produkty na suché vlasy a suchou pokožku? A pak já jsem tady blázen.) S tím že prakticky polovinu následující den daruju tetě z druhého konce republiky. (Ta to upotřebí) Jinak tento den je žrací. Takže každou chvíli u filmů, počítače, u malování či čtení se bude jíst bramborovej salát a řízek. Nesmím zapomenout, že ještě budu jako každý den psát jedné kamarádce. No a 26. bude totéž.


Pak až do silvestra je celkem nuda a Na silvestra jako vždycky vypiju dětský šáňo s rumem. Zase to nepřehnat jako před pár lety. Víte jak je obsah knih? No tak jednou na silvestra jsem je sežrala u všech Verneovek, co byly doma. Učebnice mi nechutnaly.


Takže tady vidíte sami, že naše Vánoce bohužel nepředstavují žádnou krásnou rodinnou kratochvíli.
Krom toho že s tátou zastávám názor, že se Ježíšek narodil ve chlívku, tak aby to u nás vůbec poznal. (Nenávidím Vánoční úklidy, věčně nevím, kde co pak je)

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.