Fazoloidní blog

Recept na úspěch

Dlouho jsem nepublikovala své názory do světa. Nu. A tak tu máme nový článek. Předem chci říct, že mám na paměti "názorovku", ale z té sešlo, nebo ji dodělám za dobu neurčitou. Taky bych se vás chtěla zeptat, jestli nemáte témata, ke kterým by se mohla fazolka vyjádřit a jestli by to vůbec někoho zajímalo.


Dneska si uvaříme lektvar úspěšnosti v psané podobě.

Potřebujeme: vlka

                        upíra Poznámka čím větší fu*k boy, tím lépe

                        holčičí postavu Poznámka: nejlépe takovou, která se nebojí s kde, kým zajít za roh, nebo                               do lesa

                        a hromadu klišé


Důležitý je i název: Čím víc angličtiny, tím líp. Nesmíme zapomenout na věci typu My, your, he...


Pokud máme vše, můžeme začít vařit...



Á, nebo taky ne.

Co je vlastně úspěch. Úspěch je jednou z věcí, kterou úplně definovat nejde. Pro někoho je úspěch byť jen to, že se jeho dílo bez problémů publikovalo. Pro někoho je úspěch, když jeho dílo potěšilo pár lidí, kteří mu napsali. A pro někoho je štěstí, když jeho dílo obdivují miliony lidí.

Svým způsobem závisí úspěch jen na daném člověku, jak si vyloží slovo "úspěch". Být úspěšný pro sebe je lehké. Horší se může zdát, zavděčit se/uspět u veřejnosti. Zde je další "problém".

Představme si úspěch jako černou barvu.

Masa lidí bude světlounce šedá. Ale mezi jednotlivými lidmi najdeme i sitě černou. Recept na úspěch je vlastně naprosto banální. Zaměřte se na pár lidí, kteří vás mají rádi a podporují vás. Ostatní nechte, ať se připojují dle libosti. Nejhorší, co může člověk na startu udělat je zaměřovat se na "všechny".

Půl cesty k úspěchu jste i vy samotní. Vizitku vašemu dílu nedělá jen dílo samotné, ale i jeho vlatsník. Pakliže každému cpete, jak je to hnusné a jak se vám to nepovedlo, tak ti, kteří se na vaše dílo podívali odrazujete od toho, aby si ho i vás jakkoliv oblíbili a ti, kteří se na vaše dílo ani nepodívali odrazujete od jákéhokoliv zájmu.

Když přijde řeč na má díla, pochvaluji si je. Je ze mě cítit určitá energie a upřímně. Čemu byste dali spíš šanci? Něčemu, co si tvůrce pochvaluje, nebo něčemu, o čem zase jiný tvůrce říká, jaká je to slátanina a blbost atd. Odpovědi se asi moc lišit nebudou.

Pokud si za tím, co vydáváte nestojíte, tak jsou tu dvě možnosti, které já osobně aplikuji obě. Buť to poslat přátelům, kteří už vám svůj názor řeknou, nebo dílo nevydávat vůbec. Šance, že budete mít úspěch jsou větší, když se to i vám samotným líbí. Samozřejmě jsou i výjimky na oba způsoby (líbí-neuspěšné/nelíbí-úspěšné), ale i vy samotní máte lepší pocit, když se vám daná věc líbí.

Recept na úspěšnost, jako takovou vám nemůže dát nikdo. Ten je pro každý obor, každou kategorii, každou "vrstvu" lidí jiný. Návody od úspěšných lidí vám pomůžou jen výjimečně. Mohou vás přivést na lepší cestu, ale nezaručujou vám úspěch.



Shrnutí

Zaměřte se na lidi, kteří vás podporují a berte si rady  "úspěšných" jako radu k zlepšení, ne k úspěchu.


Rada

Opakovanou kritiku z více stran zkuste poslechnout. Podívejte se na své dílo a zapřemýšlejte nad tím, co vám ostatní řekli/napsali. Kritika a "hate" mají mezi sebou dosti tlustou hranici, ale dost lidí zde "padá na hubu" a staví se k těmto věcem naopak. Hate ignorujte. Kritiku poslouchejte. A ani jednu věc si neberte odsobně.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.