Fazoloidní blog

Citáty


Čekali jste, že vám sem plesknu pár ukradených citátů z internetu?! Omyl! Já se jdu nad nimi jen vyvztekat.

Nic zajímavého nečekejte ;)



Citáty dělím následovně: pozitivní -optimistické

                                                                    -vtipné

                                                      negativní -depresivní

                                                                      -k zamyšlení

                                                                      -ubulené -"feministky"

                                                                                     -sebelítost



Pojďme si napřed odpovědět na otázku: Co je to vlastně citát?

Citát je doslovné znění z díla spisovatele, anebo doslovně zopakovaný výrok. Slouží k vysvětlení nebo potvrzení vlastního názoru. Při citování se uvádí jak autor, tak i dílo ve kterém se výrok objevil.(Wikipedie)

A česky: přepsaná věta (souvětí), které někdo řekl, nebo bylo v nějakém textu


Dnes se podíváme konkrétně na "ubulené"

Většinou je to něco na způsob
  Sebelítost: řežu se kvůli tobě a teď se světe zboř

 "Feministky": když se k tobě chovám jako kráva musíš být při mně, nebo jsi hlupák, který mě nemiloval

 Ani neexistuje slovo, kterým bych dostatečně vyjádřila svůj odpor vůči citátům takového typu. Samozřejmě, že se najde i světlá výjimka, ale popravdě, internet už ji dávno pohřbil. Někdy mi přijde, že podobné citáty píší malé holčiny, které nemají šajna, o čem píší. "Rozebírají" věci, kterými si zkrátka nemohly projít a které zkrátka ani nebývají takové, jaké je vykreslují. Nebo vy jste v deseti letech narazily na takové množství kluků, kteří by byli takoví hajzlové, abyste mohly posuzovat takhle obecně, jako v těch citátech?

 Mé oblíbené jsou, jak slzy té holčiny byly pravé, ale láska toho klučiny hrozně falešná, když jim koupil místo růžového lízátka modré, nebo co já vím. Jak já říkám, když se chováš jako kráva, tak tě prostě opustí. Pak je tu citát typu "když odcházím musíš(!) si mě přitáhnout," ale co naše "Pokud ji skutečně miluješ, nech ji jít,"? Nad tím, se nikdy nikdo z těch lidí asi nepozastavil. Opravdu ne každý kluk, který ji opustí ji nemiloval. Stejně jako ne každá holka, která se rozbrečí, roní opravdové slzy.

 Neříkám, že všechny citáty jsou stejné, ale zapátrejte v paměti, jaký citát tohoto formátu vás chytil za srdce a ne za nervy.




Reklamní pauza

Skupina: Každý den, s úsměvem :)☀



Komentáře

malířkaVIP(Girl´s Dream)

Hele taky to tak vnímám. Nnechci být bezcitná, nebo hodně, hodně netolerantní, ale je skutečně k zasmání, když nějaké jedenáctileté děvčátko píše, či nějakým způsobem šíří ,,deep citát" o jejím ,,příšerném životě". Podle mě si nic z toho ve skutečnosti nemohla doslova zažít. Šíří svou ,,bolest", která ve skutečnosti ani neexistuje a je pouhým výplodem její mysli, protože chce ,,upoutat" pozornost na své ,,urtpení", které prostě.. nezažívá. Co chce dokázat tím, že řekne nějaký deep citátek? Chce ukázat, jak moc je ,,na dně"? Myslí si, že se tím něco změní? Chce aby jí snad litovali? Myslím, že ne.

Nejvíc trpí ten, kdo to nikomu necpe.

A už vůbec ne formou ,,deep and VERY psycho" citátků, které postuje na ig, nebo kde.. Jenomže aféra deep citátů a rádoby utrpení je u deseti, jedenácti letých dívek, co si ještě před nedávnem hrály někde s Babrínama docela.. hodně rozšířená. Možná snad i ,,cool"?

Bohužel..

malířkaTo se mi líbí +7 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.