DZ Blog

Rady a tipy jak se sbalit na tábor

Sláva nazdar výletu, jsou prázdniny (došlo mi to brzo, že?)! Jedeš na dovolenou? Na chatu? Válíš se doma? Já už za 4 dny jedu na tábor. Hmm, říkáte si, já jedu zítra a nevím, co si vzít! Tak pro ty, co stojí nad kufrem s ponožkami a tepláky v rukou:


Rada: sepiš si seznam, co by se ti mohlo hodit. Pak to pročti, proškrtej a doplň co chybí. No a věci dej ze skříně na zem, zkontroluj, a pak naskládej do kufru. Oblečení na ven si dej nahoru, budeš se převlékat. Naopak pyžamo může být dole spolu s ručníky.


Oblečení

Určitě plavky, kraťasy, sukně, šaty a další letní věci, ale i tepláky, kalhoty, tříčtvrteční kalhoty, mikinu, svetr a teplejší tričko. Prádlo a pevné boty do kufru letí první. Prádla si vezměte o trochu víc, kdyby něco (12+ ví, o čem mluvím), promočené boty, mokrá židle apod. Sandály, crosky, pohory atd. nechám na vás.

Hygiena

je samozřejmost, vezmi si na ni pevné pouzdro. Vezmi si kompletní pouzdro s manikúrou - obsahuje dobrou pinzetu - a můžeš do ní dát náplasti, jehlu apod. Mně se osvědčily vzorky kosmetiky - malá lahvička šampon+sprchový gel 2+1, maličká tuba kondicioneru, kelímek krému na ruce i obličej a body lotion. Pokožce vysušené rybníkem, mořskou solí nebo chlorem se osvědčí obyčejný dětský olej. Malé, funkční, skladné. Bohužel, vzorek pleťového mléka jsem ještě neobjevila :). Také repelent, opalovák, gel po štípnutí hmyzem atd. atd.

Ostatní

Tábory většinou mají seznam, co si sbalit, takže je super se řídit podle něj - vezmeš si všechno, co budeš potřebovat. Šátek, nůž, a mnoho dalších věcí (např. hudební nástroj. Chci vidět, jak tam dostanu klavír.) najdi si tématiku tábora a podle ní se můžeš řídit. pamatuj ale, že na každý tábor se bude hodit starší oblečení na roztrhání. Určitě si vezmi spacák, baterku, lampičku, spací potřeby a nějaké zápalky, svíčky, dopisní soupravu, psací potřeby a batůžek. My si nad svíčkami opékáme gumídky - doporučuju!

Video jak se sbalit:


Doufám že se vám celý článek líbil, nic si nezapomeňte a užijte si prázdniny!



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.