Dia Express

--> Slabá chvilka <--

     Ahoj, vítejte u mého nového článku, který bude pojednávat o tom, co dělat, když máte slabou chvilku. Přeji příjemné čtení.


Jaká slabá chvilka?

   Tyhle chvilky, vám něco určitě říkají, ne? Každý se občas nad něčím hluboko zamyslí, nebo se urazí, kvůli něčemu/někomu. 

   Vím, jaké to je být, v tu chvíli na nic, ale přesto je nejlepší pokusit se o to zůstat pozitivní a vytěžit z toho, to nejlepší.

   V těch chvílích mi občas přijde, že mám celkem kreativní náladu a spoustu odhodlání. Zkoušeli jste někdy začít přemýšlet, co udělám pro to, kvůli čemu jsem smutná?


Jak to řešit?

Podle toho, kvůli čemu se zlobíte. 

Když vás někdo urazí, něčím typu "jsi tlustá, jsi hnusná". Nejdřív si řekněte, jestli je to vůbec pravda, pár kilo navíc, není vždycky navíc. Každý má jiné tělo, takže jiné jeho parametry. Když však víš, že nějaké to kilo navíc je, dá se s tím něco dělat. Když to chceš, zhubnout dokážeš. Můžeš například začít jíst pravidelně, nepřejídat se, pít čistou vodu a čas od času si zacvičit, uvidíš, že výsledky se časem dostaví. "Slow process, is better than no process." Když naopak potřebuješ přibrat, určitě by se hodilo svůj jídelníček taky nějak zpravidelnit.


Snílková nálada nedosažitelných snů? Jednou chceš být herečka, jindy právnička, ale ve skutečnosti, v hloubi si přeješ být doktorka, nebo tancovat a uživit se tím? Ano, je to pro nás dost vysoko, ale není to nedosažitelné, stačí pro to pořádně máknout. Ne vždycky se všechno vydaří, že, proč by to teda mělo mít smysl, ale když víš, že to je právě ta věc, která by tě bavila, najdi si k tomu cestu a věř není jen jedna správná. Jak chceš dosáhnout svého vysněného povolání? Určitě ne, posedáváním na gauči, vytvoř si nějaký plán, díky kterému se zlepšíš a budeš o to bojovat, jdi o level víš. ( O osobních levelech, samostatný článek, coming soon) Samozřejmě tím nemyslím, že za den musíš přečíst 100 stránek z psychologických encyklopedií. Malé kroky, tvoří ty velké. Malé kroky tvoříš ty! Urči sama, co ti pomůže na tvé cestě.


Chceš být lepším člověkem? Přímo v tom, ti brání jen jedna osoba a to TY a tvoje nervy? Kdo má nervy, na to udržet chladnou hlavu, když po vás každý chce milión věci, přitom vy si chcete jen odpočinout? Kdo by nechtěl po celý den si udržet úsměv? Kdo na to však má ocelové nervy? Poděl se o svou radost s ostatními. Šiř kolem sebe dobrou náladu, s ní jde opravdu všechno lépe. Dřív než na někoho zařveš, proč tě tak otravuje, alespoň třikrát se zhluboka nadechni, až ti dojde, že je to zbytečné. "Zlobit se je blbost někoho jiného, kterou odnese vaše tělo?!!" 



Upadla jsi do fantasy světa? Chceš létat na dracích a stát se nejlepší čarodějkou v zemi? Tak tuhle myšlenku je nejlepší rychle opustit, kdo ví, jestli se tu něco takového někdy neobjeví, ale ta doba je v nedohlednu, takže neztrácej drahocenný čas. Čím déle se v téhle myšlence budeš utápět, tím déle se k ní budeš vracet. Pusť si písničky, pokud ti zaženou mysl jiným směrem, nebo jdi raději za svým mazlíčkem a pohraj si s ním, když mazlíčka nemáš, jdi si popovídat s rodinou, Teplo rodinného krbu je opravdu silné. Věř, že když se bavíš s rodinou o čemkoliv, klidně i o škole, vždy to bude příjemné, teda pokud se neřeší nějaký tvůj problémek, ale věřím, že ty máš mozek na správném místě a takovýhle nesmysly jdou mimo tebe, ne?


Tak snad jsem vám tímto článkem alespoň malinko pomohla, vlila kousek světla do vaší duše. Osobní levely? Snad nejsem jediná, kdo je dělá, tak snad o nich příště, tak se mějte and don't forget STAY POSITIVE!

Děkuju za případná pluska a komentáře.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.