COOL GIRL´S BLOG

Na kafíčku 2- Zavřené bufety ve školách?!

Vítám vás u dalšího článku!

Omlouvám se příznivcům, že jsem tady dlouho nebyla, ale zkouškový období nikoho nemine. :-( Ale  vyplatilo se-mám samý (v sedmé!)-ale ne že bych se chtěla chlubit. 

Chtěla jsem s vámi probrat jedno téma-please když tak napište do komentářů, co na tohle téma říkáte. Budu moc ráda. 

Jde vlastně o to, jak jistě všichni, kdo tenhle blog čtou ví, že od ledna se ve školách nesmí prodávat nezdravé POTRAVINY. Proč jsem zvýraznila slovo potraviny? Protože to pro pití neplatí, a to třeba takové horké čokolády jsou o mnoho nezdravější, než třeba nějaké oplatky. Proto mi přijde, že je ta vyhláška... Celkem na nic.

Proč vlastně byla vyhlášena? Protože oproti jiným ročníkům, je naše generace tlustší, mladí lidé mají sklony k obezitě. Aby nejedli moc sladkostí, doma je to slovo rodičovo, ve škole ale žák si může koupit tisíce pendreků. Proto prodej nezdravých potravin ve školách zakázali. A tím se myslí skoro všechno, protože skoro ve všem je cukr, palmový olej, konzervanty atd. 

Ano, chápu, že to možná něčemu pomohlo, pojďme se ale podívat na případ mojí kamarádky: 

Moje skoro nejka Klára  každý ráno dostala prachy od rodičů, ať si ve škole koupí svačinu. Ráno nestíhali, navíc bydleli ve vesnici, daleko od obchodů. Ano, většinou si kupovala sladkosti Teď nemá svačiny, hladoví a maximálně si může koupit čokoládu. Přijde vám to jako řešení? 

Ale existuje východisko...

Moje malá ségra mají ve škole mléčné automaty. Tam jsou jen zdravé věci, tj. musli, džusy atd. Navíc mají kreditku, které jim rodiče nabíjí a mohou kontrolovat, kdy si co dítě koupilo.To bych třeba v naší škole brala. Naše škola dokonce protestovala, aby se otevřel bufet, ale pouze se zdravými věcmi. 

Doufám, že vše skvěle dopadne, bufet se otevře a my si budeme moc koupit svačiny. Co na to říkáte vy? Napište mi prosím do komentářů, moc by mě zajímaly vaše názory!



Komentáře

konemyVIP(Girl´s Dream)

Jsem na gymnáziu a to bohužel na nižším stupni, takže to máme zakázané. Bufet tam ale pořád je pro vyšší stupeň a čtyřletý gympl. My se tam prý nesmíme ani přiblížit, ale vzhledem k tomu, že tam pracuje jistý magor, jenž je shodou okolností příbuzný spolužačky, tam stejně všichni chodí a prochází jim to, protože učitelé to prostě nevědí. Pokud se na to přijde, bude to asi fakt velký malér.
Taky jsme měli automat na nápoje. Ten nám nechali, ale veškeré pití, které se dalo pít, nahradili splašky se sníženým obsahem cukru a bez kofeinu. Takže to pro nápoje platí taky.

konemyTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Valins(COOL GIRL HPD)

konemy: Asi na každé škole je to jiné. U nás se prodávají čokolády a bufet zavřeli i pro vyšší stupeň. Takže tak. dík za příspěvek!smajl

ValinsTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

vampierVIP(Star Wars)

Ty automaty jsme měli také na základce. Ale (nevím jestli to není tím, že to není základka) u nás bufet funguje, už tam neprodávají třeba bonbony, ale můžeme si tam koupit třeba opečený toust nebo panini...

vampierTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.