COOL GIRL´S BLOG

7 důvodů, proč se mi zlepšila pleť

Ahoj, dnes bych vám chtěla říct pár typů pro ty, kteří se se svojí pletí trápí a které mě pomohly. Nepočítejte však s tím, že nebudete mít ani pupínek, ale mělo by se vám umírnit. 

1) DON´T TOUCH!!!

Pleti se dotýkej jen minimálně. Já jsem dost nervózní člověk, takže jsem si pořád něco vymačkávala... No znáte to. Musíte se prostě držet. Chcete mít přece hezkou pleť, ne rozrytou, ne? 

2) SUGAR IS NOT GOOD

Mám takový nešvar... Miluju čokoládu a sladké obecně. Vždycky, když je nějaká oslava, dovolená, pleť se mi hned zhorší. To neznamená, že cukr ne, znamená to, že ho nesmí být nadbytek. 

3) WATER!!! 

Jasně, pořád nám to cpou do hlavy všechny youtuberky. Pravdou je, že tak se odplavují všechny škodliviny, voda funguje na všechno-zrychlíš tím nemoc i menstruaci. 

4) BE HEALTHY

Možná se už o zdravou stravu zajímáš, možná ne, pokud si chceš zlepšit pleť, měla bys, nebo alespoň jíst více ovoce a zeleniny. 

5) SPORT GIRL

Sport pro akné funguje jako voda-škodliviny jdou pryč. Pozor! Po sportu si pleť vyčisti micelární vodou-pot na pleti nesmí zůstat!

6) NO STRESS

Vždycky, když mám náročné období na stres (škola, težké životní období) se mi zhorší pleť. Najdi si čas pro sebe-udělej si beauty day, uvař si uklidňující čaj... 

7) CARING

Pečuj o svoji pleť! Vyzkoušej produkty, které ti sedí, 1x týdně si dávej masku, 2x denně si ji pečlivě odličuj (já nejdřív odlíčím micelárkou a poté gelem). 


Tím končí moje rady. Rada na závěr-určitě si zajdi za kožní lékařkou. Podle mě je to lepší než kosmetička a doporučí ti určitě přípravky, které pomůžou. Hodně štěstí s tvou pletí! :-) 

Valins

Komentáře

sophia cookieVIP(Milujeme Soy Lunu a její ...)

Není mi pomoci.
No, když ten cukr je tak neodolatelný.
A ty beďary mě úplně drásají, takže si furt reju obličej. Voda mi moc nejede, měla bych, ale občas mi je z čisté vody špatně.
Stress je moje asi 3. jméno skoro jako čokoláda a tak. xD
Jinak moc pěkný článek. smajl

sophia cookieTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Valins(COOL GIRL HPD)

Any Ludvíková: Jojo, taky mám takové kamarádky, fakt jim závidímsmajl Nicméně si myslím, kdyby ses o ni nestarala, byla by ještě horší. Prošlapuješ si uličku do budoucna, kdy na péči fakt záleží.smajl Díky za pochvalu a ať je tvá pleť co nejlepšísmajl

ValinsTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Scooby JoskaVIP(☺☻Hudba,Sranda,Zvířátka☻☺)

Nám bylo o biologii řečeno, že pubertální akné zmizí nakonec samo od sebe, ale pokud zůstane i v dospělosti, tak to může být špatným make-upem nebo problémy s trávicí soustavou.

A ještě bych něco přidala: Já osobně miluju cestování, a tak si nelze nepovšimnout, že když jsem více venku (prostě na vzduchu) - třeba celý den - tak mi akné zcela zmizí, teda až na ty strupy... A to nemusím ani cvičit. (Po cvičení se to - aspoň mně ještě zhoršuje, ale to je ten pot no...) Tzn. že nejlepší je si pobýt den na čerstvém vzduchu, sednout si nebo si vyrazit na procházku. A člověk nemusí utrácet za kosmetiku, která je snad to nejhorší, co můžeme pleti udělat. Pokožka musí dýchat, a když nedýchá, tak se ucpou póry a jsme u toho...


Ale to jen moje zkušenost a názor smajl

Scooby JoskaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Naty a KájaVIP(Fazole)

Ze všeho nejdřív chci říct, že tvé body nezpochybňuji a určitě na tom něco bude, ale nebyla bych to já, abych si nerýpla. smajl
Taky bych přepsala anglická slova na česká. Věř mi, vypadá to otřesně!

1. Rozrytou pleť nikdo opravdu nechce, ale proměnit se v mnohorožce taky není zrovná atraktivní (mnohorožcem myslím pupínky, připravené na vymáčknutí... bože, to zní nechutně).
2. Nadbytek cukru je špatný ve všech aspektech (počítaje s tím, že daný člověk nemá podváhu nebo jiné nešvary). Nepochybuji, že nadbytek cukru na akné nějaký vliv má, ale je to především hormony. Když máme kupříkladu periodu, máme na sladké větší chuť. No, a při periodě se hormony "dostávájí do pohybu". A právě hormony mají na akné největší vliv. Když se pak neudržíme a něco si dáme (což je pravděpodobné), tak akné dáváme za vinu právě sladkému. Když jsem se na to soustředila, a při periodě jsem si sladké vůbec nedávala, výsledek byl stejný, jako když ano. Každopádně o nějakému vlivu nepochybuji, jen nebude tak důležitý.
3. Nemám náladu internet prošpikovat skrz, naskrz, ale. Tento bod souvisí s dehydratací. Ta pak může vést k "PMS" (Premenstruační syndrom) a ten může za ženskou náladovost. (údajně)
4. S tímhle souhlasím, už jen z širšího hlediska, ale není to zaručený způsob (neříkáš, že je, ale hej). Holky okolo mě mají akné (když už ho teda mají -_-) lepší i bez nějaké zdravé stravy. Naopak si myslím, že jím ještě zdravěji a ho*no z toho.
5. Okej, jako u zdravé stravy. Tohle je dobré i z širšího hlediska.
6. Bod jako takový je v naprostém pořádku. Ale kdo má v dnešní době na "Beauty day" čas? Ano, člověk se i dnes stresu alespoň na jeden den vyhnout může a to bez nějak zvlášť velkým snažením, ale to může i ve společnosti a každodeních aktivitách. Je to detail, takže to neber jako něco, co je nutné změnit. Jen říkám, že když se někdo cítí pohodlně mezi přáteli někde v parku, vyjde to nastejno, jako když si udělá čas jen sám na sebe. Ale i u tohoto bodu musím zmínit prospěšnost celkovou.
7. Jop, to jsme dělala každá. Přípravky proti akné v pozoru. Ale nebudeš se muset odličovat, když se nenalíčíš. Každopádně chápu, že se někdo prostě líčí.

Naty a KájaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Valins(COOL GIRL HPD)

Naty a Kája: Wow, obdivuji, že dáváš čas tak dlouhým komentářůmsmajl Anglické názvy jsem zvolila aby to lépe vypadalo, koneckonců v dnešní době to tak nejdeš v každém magazínusmajl Téma akné je široké a co říká první, popírá druhý. Díky za inspirativní komentářsmajl

ValinsTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Dost možná se ti zlepšila plet protože se ti zrovna upravily hormony... Kolem 14týho roku ty moje doslova bouchly a jednu sezónu ta pleť byla opravdu katastrofa, že jsem s tím byla i u doktorky...
A kolem 15týho roku se mi začala zlepšovat a na střední už jsme měla plet hezkou a neměla jsem s ní problém. Naopak ted v červnu, když mi hormony klesly ( následkem nemoci) tak se zase trošku zhoršila...To, co jsi napsala s pletí určitě souvisí, ale pokud máš genetickou dispozici, tak to v určitém období moc neovlivníš.
Plet a kvalitu pleti ovlivníš spíš až v pozdějším věku.

PsychoušekTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.