Čau, tady Terka

Autopilot

    Zazvonil mi budík a tím mně probudil z noční můry. Posadil jsem se na posteli a chvíli koukal do zdi. Až potom, když mi zvuk budíku začal být otravný, jsem ho vypnul. Všiml jsem si, že jsem včera špatně dal nabíječku do zásuvky. Výborně. Snad se nabije, než pojedu do práce. Šel jsem šouravým krokem do sprchy s domněním, že dnešek nějak přežiju.

    Bylo Úterý, takže jsem vezl do školky mojí dceru Dianu. Rychle jsem se najedl, políbil manželku na rozloučenou, vzal Dianu za ruku a běželi jsme k autu. Měl jsem trochu zpoždění. Připoutal jsem Dianu a připadala mi trochu nevyspalá. V půlce cesty do školky si vlezla za moje sedadlo, aby se ubránila rannímu sluníčku a mohla se ještě trošku vyspat.

    V práci mně přivítal nevrlý šéf s poznámkou, že jsem tu měl být už před půl hodinou. A zapomněl jsem si mobil doma. Skvěle. Alespoň mám ten kancelářský. I když jsme měli ventilátory, bylo tu velké horko. Bylo mi líto lidí, kteří musí v tomhle horku chodit po rozpálených chodnících.

    Konečně bylo pět odpoledne. Vyšel jsem z kanceláře jak nejrychleji jsem mohl. Když jsem vyšel na ulici, úplně mě to horko praštilo do obličeje. Muselo být přes třicet stupňů. V autě to nebylo o nic lepší. Sice jsem zaparkoval ve stínu, ale v autě bylo padesát pět stupňů. Nechal jsem chvíli otevřené dveře aby se vyvětral vzduch který podivně smrděl. Asi to bylo od kožených sedadel.

    Dojel jsem domů. NE!!!! Zapomněl jsem vyzvednou Dianu. Jel jsem zpátky do školky a chtěl jsem pro ni jít, ale vychovatelka mi řekla, že tady celý den nebyla a já nebral telefon. Vrátil jsem se do auta a přehrával si celý den. Zase ten zápach!!! Teď mi to došlo. Můj mobil byl na stolku. Diana byla nevyspalá a usnula v autě. Můj mobil byl na stolku. Nemohla mně zastavit u školky a jak jsem pospíchal, zapomněl jsem na ní. Můj mobil byl na stolku. Neviděl jsem na ní, protože byla za mnou. Můj mobil byl na stolku! Ze školky mi nemohli zavolat, číslo do kanceláře a na manželku neznají. MŮJ MOBIL BYL NA STOLKU!!!!!!

    Pomalu jsem se otočil. Na zadním sedadle bylo rozkládající se tělo mojí dcery. Kdyby se jen jedna jediná věc stala jinak. Kdyby se mi nabil mobil přes noc, kdyby se Diana víc vyspala, kdybych tolik nepospíchal, Kdyby venku nebylo takové horko nebo kdyby znali číslo do kanceláře nebo na manželku byla by ještě naživu...


            Díky za přečtení. Další bude snad co nejdříve ( asi za 50 let, jak se znám). Takže u dalšího článku ČAU ČAU.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.