Čau, tady Terka

Anorexie

   ČUS lidičky. 1. omlouvám se, článek nevyšel tak dlouho, že jsem líná to počítat. Vždyť jsou prázdniny. 2. tohle téma je dost citlivé a rozhodně to nechápejte, že na to ukazuji jako na trend. Chci na to poukázat jako na problém a nemoc. Trochu Vám o tom popovídám:


   Anorexie je mentální nemoc, u které dochází převážně u dívek ve věku 15 až 17 let. Ale postupem času, a větší debilitou kluků, k tomu dochází stále dřív. Na příklad, mně je 13 a pomalu, ale jistě se do toho řítím...jo, už se to i projevuje.

   Už v minulém článku jsem na to poukazovala a teď se to dostavilo. Říkala jsem o tom, že jím okolo 500 kalorií a teď do Deníčku Jídelníčku poslední týden zapisuji jen nulu nebo jen lehce nad nulu. Není to tak, že ne jím, ale všechno vycvičím. Ze svých 59 kil jsem za tři dny zhubla na 55. Do toho prázdniny. Rodiče a bratr jsou v práci a já si vařím sama. Jídlo, co mi máma přichystá, jde do koše nebo psovi do misky. Když mám hlad, tak se napiju vody a teprve tehdy, když mi i potom kručí v břiše, tak si vezmu jablko. Nejhorší na tom je, že já jsem ráda, že hubnu. Já jsem za to prostě ráda...

   A to je důvod, proč tenhle článek píšu. Nechci, aby to potkalo někoho dalšího. Bojím se, že jestli někdy vyjde další článek na tohle téma, tak asi bude z nemocnice. Proto jestli někdo z vás má tyhle problémy, napište mi nebo o tom někomu řekněte hned na začátku.

1. Myslíte si, že by jste měli zhubnout

  Nic není na tom, trochu zhubnout nebo posilovat. Ale jen ve zdravých mezích. Berte ohled na to, že většina z vás jste děti. A to, že se nevejdete do velikosti XS neznamená, že jste tlusté.


2. Kluci se vám posmívají

   Tohle taky znám. Nemáte ploché bříško nebo máte větší stehna než ostatní holky. A kluci začnou hned:"Ty jsi tlustá!", "Měla bys zhubnout to sádlo!", "Špekoune!" nebo "Prdeláči!". Za to, že dospíváte, nemůžete. Začnou se zaoblovat boky a zvětšovat prsa. Kluci se toho začnou tak trochu bát. A jak se reaguje na strach? Zvyšováním sebevědomí. Nezapomínejte, že kluci mají v pubertě slepičí mozky a nedochází jim, že by vám to mohlo ublížit.


3. Dřívější dospívání

To je taky můj případ. Začala jsem dospívat mnohem dřív než ostatní holky. Už ve třetí třídě, bylo mi devět, jsem dostala první měsíčky, začala jsem se zaoblovat a ještě mám geny z rodu, ve kterém jsou všechny ženy malé a trošku oplácané. Samozřejmě, všechny holky byly jako dálnice a to schytalo pozornost kluků a začalo posmívání. Může se to stát komukoliv, kdekoliv, kdykoliv. Na světě běhá miliony dospívajících dívek, které mají tenhle problém.


    Slibte mi, že si to nenecháte pro sebe jako já a když se vám tohle stane, někomu to řekněte. Pro mě je už pozdě, ale pro vás ne. Jen pro jistotu, že nevyvedete nějakou blbost až na vás nebudu dávat pozor, sem šoupnu nějaké obrázky jak to může dopadnout...

[Unsupported element format] 

   

   ...a tohle opravdu nikdo nechce. Ani já, ani vy. Choďte do Mekáče, dávejte si zmrzku a jezte všechno co chcete. Za sebe, za vaše blízké, za mně.

   A ještě si zahraju na Halinu Pawlowskou a dám vám sem jedno moudro na závěr.

      Nauč se mít sama ráda, protože jenom ty se sebou budeš do konce života.


   Tak to je všechno. Doufám, že jsem vám alespoň trochu otevřela oči a pomůže vám to. Jestli se nějaká kamarádka, sestra nebo příbuzná chová, že nechce nic jíst, nenechte si to pro sebe. Sice jí na chvíli ublížíte, ale je to lepší, než přihlížet jak se vám ztrácí před očima. Mějte se hezky a , možná, u dalšího článku POMERANČ!

Komentáře

Daniell(Vondruškovci)

Moje sestřenka... Mentální anorexie, je jí 16, váží 39 kg. Bratranec - kterej na to upozornil a dohnal jí k doktorům - je nepřítel lidstva. Krom ní jsem znala ještě 2 holky, obě jsou z toho venku. Budu držet palce!

DaniellTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

vokataVěrka(►Mysterious◄)

Když jsem jela z Laser Areny asi před měsícem.Přisedli si ke mě a kamarádům dvě holky co obě chodili k nám do třídy.A začali se s námi bavit a prostě nějak jsme se dostali na téma co se klukům líbí.Holky obě už mají kluka a říkali,že klukům se líbí asi více holky co si jakože na ně mohou šáhnout./nwm jak bych to popsala/.Prostě ,že se jim líbí ty holky ,že je za něco pohou chytit a ,že ty vrchtliny/sry,ale takhle to řekli/ ,že se jim moc nelíbí,že je nemohou prostě za nic chytit maximálně tak za kosti a to,že se jim moc nelibí.Také ,že se klukům líbí holky co jsou tak akorát.

Rozhodne tento text neberte jako urážku

vokataVěrkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Obey-_-(klub youtuberů)

Jako chápu, že se klukům líbí hubené holky, ale být holkou , tak tohle pro ně nedělám.
A jestli je tohle dnešní generace, tak to se mi nelíbí dnešní svět.
Být holkou, tak mám radši 3x větší pr**l, než abych byl nemocnej a skončil někde na psychině v havličkovém brodu xD

Obey-_-To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.