Blog by Nikky

Čarodějka a čaroděj-1. díl

Ahoj kremrolky. Mám tu další příběh na pokračování, Čarodějka a čaroděj. Wisty a Whit neví, že jsou mocní čaroději. Když je přijdou zatknout, neví, proč...

1. Kapitola

Whit

Někdy se probudíte a svět je úplně jiný.

Oči mě přinutil otevřít rachot kroužícího vrtulníku. Žaluziemi se prodralo modré světlo a zalilo můj pokoj. Skoro jako by byl den.

Ale den nebyl.

Rozespalýma očima jsem zamžoural na hodiny na DVD přehrávači: 2:10. Začal jsem vnímat neutuchající dun, dun, dun-připomínající pomalý tlukot srdce. Dunění. Stále blíž. 

Co se děje?

Dopotácel jsem se k oknu, po dvou hodinách bezvědomí na pohovce jsem přinutil tělo, aby se vrátilo k životu, a vykoukl jsem mezi lištami.

A potom jsem ustoupil a promnul si oči. Silně.

Protože není možné, abych viděl to, co jsem viděl. A nebylo možné, abych slyšel to, co jsem slyšel. Byl to opravdu pravidelný, neúprosný dusot stovek vojáků? Silnice nebyla natolik blízko centra města, aby byla součástí nějaké přehlídky. Zavrtěl jsem hlavou a několikrát poskočil, jako jsem to měl ve zvyku při rozcvičce. Prober se, White. Navíc jsem si dal facku. A potom jsem se podíval ještě jednou.

Byli pořád tam. Vojáci pochodující po naší ulici. Stovky zřetelných vojáků, kteří byli vidět díky reflektorům rozmístěných na dodávkách. Tohle nemůže být pravda.

Potom jsem se rozpomněl na volby, novou vládu, na blábolení rodičů, že jsme v nesnázích, na speciální vysílání v televizi, na vzrušené debaty učitelů. Nic z toho mi do teď nic neříkalo.

Skoro dřív, než jsem pochopil, co se děje, se oddělily dva ozbrojené oddíly a přeběhly trávník: jeden zaběhl za dům, druhý zaujal pozici před domem.

Odskočil jsem od okna. Poznal jsem, že nepřišli, aby mě a moji rodinu chránili. Musel jsem varovat tátu, mámu, Wisty-

Ale právě než jsem zakřičel, vstupní dveře vyletěly ze závěsů.

V některých dílech bude mluvit Wisty. Asi v půlce dílů. Tak ahoj!


 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.