Blog Butterfly340

Co všechno se změnilo

Někdy na jaře jsem v Síni slávy četla komentář s otázkou, jak jsme se změnili za tu dobu, co jsme si založili účet tady, na hpd. Co je jinak a co jsme rozhodně nečekali. Už přesně nevím, jak to bylo formulováno, nicméně jsem nad tím přemýšlela. Hodně. Už jsem jednou tenhle článek měla napsaný, ale pak jsem ho smazala. Ani nevím proč. Takže se do toho teď pouštím znovu. 

Účet jsem si tu zakládala na jaře roku 2016. Bylo mi tehdy krásných třináct let. 
Teď se píše konec roku 2022 a mně je dvacet. 
Uteklo to a hromada se toho změnila. 

Pamatuju si, jak to tu na hpd žilo. Na nové články každou chvíli, na věčné diskuze v Síni slávy. Ale především na podporu a rady, které jsme si tu vzájemně dávaly. 

Hpd je teď mrtvá stránka bez budoucnosti. 
Jsem upřímně zvědavá, kolik lidí si tenhle článek přečte. Moc asi ne. Ale přesto ho píšu. Možná, abych si to sama srovnala v hlavě. Bilancovat občas, to není na škodu. 

Asi vás, poslední přeživší, zklamu, ale žádné dramatické změny a přerody se v mém životě nestaly. 
Tehdy, v těch třinácti, jsem o budoucnosti měla poměrně jasno. Po základce jsem chtěla jít na gympl a po gymplu na práva. Říkali mi, že to je ještě daleko, že stoprocentně to ještě přehodnotím a určitě skončím jinde...
A skutečně, už někdy v deváté třídě jsem sice byla rozhodnutá odejít na gympl, ale práva mě rozhodně nelákala. 
Celé čtyři roky gymnaziálních let jsem na vysněnou kariéru právničky ani pomyslela a hledala jsem jiné obory, které by mě bavily. 
Dost jsem se zhlédla v přírodních vědách a uvažovala o farmacii nebo medicíně. 
Maturovala jsem z biologie a chemie. Něco, co bych si v těch třinácti nedovedla představit. 
Ale víte co? 
Přesto všechno jsem skončila na právech. 
Byl to první obor, ze kterého mi dali vědět, že mě berou. A já to brala jako znamení. 
A to jsem si tam dala přihlášku "jen tak". Nepočítala jsem s tím, že to vyjde, a přihlášku podala jen kvůli tomu, že jsem jako děcko chtěla být právnička :D 

Takže ano, momentálně studuji obor právo a právní věda. Jsem v prvním semestru a v lednu mě čeká první zkouškové. 

Život ale není jen o studiu. To asi víme všichni. Přesto, ani v jiných oblastech se nic moc nezměnilo. Mám stejné koníčky, stejné názory a jsem pořád stejně cáklá jako v těch třinácti :D 

Jediné, co se tak na tomto poli změnilo, je můj zájem o biatlon a částečný zájem o hokej. Ve třinácti jsem ani nevěděla, co to biatlon je, ale momentálně o tom dokážu vykládat klidně hodinu v kuse. Stal se ze mě sportovní fanda :D 
Taky se ve mě projevil zájem o zahradničení a pečení a vaření. Dřív jsem nebyla schopná si ani uvařit pudink bez toho, aby něco začalo hořet. 
Takže ano, něco se vlastně změnilo. 

Řekla bych, že daleko víc "neočekávaných" věcí se však událo v průběhu toho několikaletého období. Věcí, které jsem v těch třinácti fakt nečekala, že by se kdy mohly stát. 

S hromadou lidí z té doby se už nebavím. S kamarády, které jsem v té době považovala za opravdové kamarády. 
Je mi to líto, přestože vím, že já špatně nic neudělala, a přestože tuším, že bez těch lidí mi je líp. Přesto všechno mám občas nostalgickou náladu a vzpomínám, co všechno jsme spolu prožili a toužím, aby ty časy byly zpět. 

Potkala jsem však nové lidi, s nimiž jsem zažila a stále zažívám nové zážitky. 
Celkově by těch šest a půl let šlo shrnout jako "nové zážitky". Protože jsem toho prožila fakt neskutečně mnoho. Dobrého, špatného, vtipného a někdy až absurdního. 
Už vím, jaké to je strávit 24 hodin v autobuse (to jsem zakusila dokonce dvakrát), dostat se na vysněnou školu, chodit o berlích, lyžovat, setkat se s někým z internetu, chodit do tanečních, pracovat jako pokladní, omdlet v letadle a mnoho dalšího, co bych nečekala, že kdy prožiju. 
Život je plný zážitků. A já pevně doufám, že jich jsou přede mnou ještě mraky. Takových, které si momentálně nedokážu ani představit. 



Komentáře

DiaVIP(Healthy_lifestyle)

Skvělý námět na článek, který bych si ráda přečetla od každého, kdo ho napíše! Snad ho zkusím napsat i já a možná se tak pokusit o menší oživení této stránky i mým časem. smajl

DiaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

Hlásim sa ako jeden z mála preživších na tejto stránke. smajl
Z tohto článku mi normálne vyhŕkla slza, pretože ma prinútil si tiež spätne zaspomínať. Ktovie, možno ešte nakoniec skončím s podobným článkom aj ja. smajl (I keď, pokiaľ sa dobre poznám, niečo také nikdy nenastane).
Šesť rokov. Šesť rokov odkedy som si tu založila účet a mne sa z toho až zakrútila hlava. (Došla som sem o niekoľko mesiacov neskôr ako ty, v zime 2016 xD). Veď to som mala 11. A teraz mám 17. V jedenástke som ešte ani neuvažovala, na akú strednú pôjdem, a teraz som na gympli, úplne stratená, neviem čo ďalej. xD

Omg a až teraz som si uvedomila, že len pred ôsmimi dňami ubehlo presne 6 rokov od mojej registrácie na HPD. To je šialené smajl

Lucy LupinováTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.