Blog Butterfly340

Filmy, které musíte vidět 2

Hey!
Vítám vás u dalšího článku:)

Při jarním lockdownu jsem vydala článek s názvem "Filmy, které musíte vidět", tak jsem si řekla, že když je tu nyní obdobná situace, tak vydám druhý díl. Přijde mi to lehce poetické :D
Takže pokud máte deprese z plukovníka, tak se je můžete pokusit zahnat s filmy, které vám teď doporučím a které byste prostě měli vidět :D







Aladin

Děj: Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci.

Délka: 128 min.

Hodnocení na ČSFD: 68%

Pohádku o Aladinovi znám, ostatně jako každý jiný, nicméně jsem ji nikdy neviděla zfilmovanou. Proto jsem se rozhodla, že se na nějakou tu filmovou verzi podívám. Vybrala jsem si tu nejnovější. Ani nevím proč. Nicméně jsem od filmu moc nečekala. Ale překvapil mě.
Aladin není žádný hlubokomyslný film, jak zřejmě někteří podle hodnocení na čsfd čekali... Je to pohádkový muzikál vyprávějící příběh z Orientu. Co se mi moc líbilo, tak byly rekvizity a kostýmy, které filmu dodaly úplně nový rozměr. Taky herci byli úžasní, zvlášť jsem si oblíbila vtipného džina :D
Film můžu doporučit všem, kteří mají rádi muzikály a pohádky. Také pokud se chcete na něco podívat se svým mladším sourozencem, tak je Aladin jasná volba.






Pýcha a předsudek

Děj: Klasický příběh lásky a nenávisti líčí osudy pěti krásných sester Bennetových, které jejich matka vede pevnou rukou k životnímu názoru, podle něhož je žena šťastná jedině tehdy, když se bohatě provdá. Jediná Elizabeth se tomuto modelu zatím úspěšně vzpírá, plně podporována dětinským otcem. Když se v blízkém zámečku zabydlí svobodný a hlavně bohatý pan Bingley, všichni Bennetovi v čele s maminkou zavětří šanci na výhodný sňatek. Nejstarší dcera Jane, citlivá a krásná dívka panu Bingleymu okamžitě podlehne. Mladší Elizabeth se zase zamlouvá jeho příteli, panu Darcymu, který ovšem vypadá jako ukrutný snob a navíc má podle všeho prsty v krizi, která později naruší vztah Jane a pana Bingleyho. Je možné jednoho člověka stejně vášnivě nenávidět jako milovat? 

Délka: 127 min.

Hodnocení na ČSFD: 82%

Kdo občas čte mé články, tak dozajista ví, že jsem Pýchu a předsudek četla v létě a že se mi kniha moc líbila. Tudíž asi není velké překvapení, že jsem se podívala i na film a ten se mi líbil taky :D
Opět, jako v případě Aladina, jsem vsadila na nejnovější verzi. Tedy tu z roku 2005. A opět můžu jen doporučit.
Film je skvělý, jen je oproti knize dost osekaný. Což mi ale kupodivu nevadilo. Nicméně doporučuji si před zhlédnutím knihu přečíst, jinak vám mohou uniknout některé souvislosti a jednání postav vám bude připadat divné. Celkově mi přijde, že se pracuje s tím, že potenciální divák už knihu četl a film slouží k nějakému "dotvoření" obrazu.





Šarlatán

Děj: Strhující životopisné drama výjimečného muže obdařeného léčitelskými schopnostmi na pozadí dobových událostí. Příběh je inspirován skutečnými osudy léčitele Jana Mikoláška, na kterého se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc tisíce lidí ze všech společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností politického i kulturního života. Mikolášek je člověk bez odborného lékařského vzdělání, ale s nevšedním a nevysvětlitelným nadáním diagnostiko­vat a pomocí bylinek léčit nemoci, se kterými si ani doktoři nevědí rady. Jeho mimořádné schopnosti jsou však vykoupeny bojem s vlastními démony. Léčitelství je jeho vnitřní spásou a ochranou před sebou samým…

Délka: 118 min.

Hodnocení na ČSFD: 79%

Tento film jsem viděla v kině a musím říct, že to byla úžasná podívaná. Šarlatán je dozajisté jeden z nejlepších českých filmů. A už to je dle mého důvod ho vidět.
Co se týče náročnosti filmu, tak si myslím, že by ho rozhodně neměly vidět děti pod patnáct let. Ve filmu se jednak objevují sexuální scény, ale hlavně násilí.
Šarlatán je ten typ filmu, jehož zhlédnutí ve vás vyvolá vcelku rozporuplné pocity a chvíli trvá, než je člověk zvládne nějak zpracovat a celý film pochopit.






Frčíme

Děj: Snímek Frčíme nás zavede do světa fantazie, ve kterém se představí dva elfští teenageři, kteří se vydají na pozoruhodnou výpravu, aby zjistili, zda ve světě zůstalo aspoň kousek toho magického.

Délka: 103 min.

Hodnocení na ČSFD: 76%

Jsme u další pohádky, tentokrát ještě ke všemu animované.
Donedávna jsem měla k animovaným filmům jistou averzi. Tu jsem však překonala díky filmu Coco. Ten jsem mimochodem doporučovala v prvním díle...
Frčíme je Coco v jistém ohledu podobný. Je to sice animák pro děti, ale své si v tom můžou najít i starší. Nutí to k přemýšlení, ale takovou tou zábavnou barevnou formou. Také je to stejně krásně zpracované. Jediné, co se mi nelíbí, je naprosto debilní název filmu. Ale co už.





Captain Marvel

Děj: Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu.

Délka: 124 min.

Hodnocení na ČSFD: 71%

Není to úplně top marvelovka. Třeba Iron man a Avengers se mi líbili mnohem více, na druhou stranu mi i tak Captain Marvel přijde nedoceněná. Možná je to právě tím, že v hlavní roli je žena. Jestli jste si všimli, tak marvelovky s mužskou hlavní rolí jsou vždy populárnější a víc se propagují.
Captain Marvel mě zaujala především tím, že mi hlavní hrdinka byla sympatická. Což se většinou u podobných filmů nestává :D Taky prostředí a příběh jsou dobré. Takže pokud máte rádi akčnější filmy a nad Captain Marvel jste váhali, tak neváhejte a film si pusťte.






Viděli jste některý z uvedených filmů?
Jaký film byste ostatním doporučili vy?

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.