Bájné bytosti, knihy, songy

Nebezpečné čarodějnice

Čarodějnice:

Čarodějnice mají magickou moc a ovládají nejrůznější čáry a kouzla. Většina lidí si myslí, že ví, jak taková čarodějnice vypadá, ale nejspíš ani ne ví, že se v jejich okolí nějaká vyskytuje. Používají totiž mocná kouzla, aby svůj vzhled proměnily.

Čarodějnice:

Čarodějnictví neboli čarodějství je označení pro nadpřirozené působení známé v mnoha světových kulturách, který však nemá žádnou obecně přijímanou definici. Může být chápáno jako součást magie, jindy je od ní oddělováno, jako méně intelektuální a více intuitivní. Ve většině kultur je spojováno především s ženami a také s působením zla pomocí magie. To vedlo k pronásledování skutečných či domnělých praktikantů čarodějnictví, především v raně novověké Evropě, objevuje se však dodnes, především v zemích subsaharské Afriky.

Nejstrašnější ze všech čarodějnic:

Žije v Rusku a jmenuje se Baba Jaga. Místo koštěte lítá v ohromném hmoždíři, který kormidluje paličkou (hmoždíř běžné velikosti se používá k drcení bylinek, nebo koření). Svoje čáry používá, aby do své chaloupky na obří kuří nožce nalákala nevinné děti, kde je pak sežere. Díky kuří noze se chaloupka může přemisťovat a otáčet, když je ale v klidu, hromadí se kolem ní kupy lidských kostí a lebek.

K nejčastějším schopnostem přisuzovaným čarodějnicím patří záškodná magie jako jsou kletby nebo uhranutí, milostná magie a věštění – včetněnekromantie.


Čarodějnice můžete zahlédnout, jak 30. dubna vaří ropuší lektvar k létání.

Savannah

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.