Bájné bytosti, knihy, songy

Elfové

Existuje spousta druhů elfů. Bludičky, leprikóni až po ty méně známé jako jsou třeba pooky...


Bludičky:

Bludičky jsou tajemná stvoření, která můžete nejčastěji najít v bažinách, hvozdech apod. Podle pověsti to jsou jakási strašidla, možná dušičky nenarozených nebo nepokřtěných dětí. Objevují se vždy v lichém počtu (většinou jen jedna), zpravidla za temných nocí, když se schyluje k bouři. Někdy se prý zjevují také na hřbitovech. Mohou se také objevovat v místě kde je zakopán poklad.



Leprikóni:

Mezi elfy patří i takzvaní leprikóni, kteří jsou velmi vychytralí. Jsou to darebové a uličníci a žijí převážně v Irsku. Většinu svého času tráví šitím střevíčků pro vílí, a pokud zrovna nešijí, chrání si svůj hrnec zlata, který mají ukrytý na konci duhy. Když se vám podaří leprikóna chytit, musí vám splnit tři přání - ale nikomu se ještě nepodařilo ho přechytračit a vymámit z něj jeho hrnec zlata.

Pooka:

Nejlepší je vyrazit za elfy v noci, protože rádi tancují a zpívají za měsíčního světla. Dávejte si pozor zejména na elfy, kterým se říká pooka, umí se proměnit v koně, králíky, kočky, kozy a lišky. Mají černé vlasy a můžete je poznat podle lesknoucích se zlatých očí ve tmě. Pokud jste odvážní a chcete zažít dobrodružství, neváhejte skočit pookovi na záda, až se požene kolem.



Savannah

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.