Bájné bytosti, knihy, songy

Kouzlo draků

Draci: 

 Všichni víme co je to drak. Obrovské stvoření s křídly chrlící oheň... Ale věděli jste třeba že dračí krev obsahuje magické ingredience, které kouzelníci používali při zaříkávání, nebo že dračí dech je jedovatý? Možná ano možná i ne, kdo ví?


Draci z Číny:

V Číně byl ,a je drak nejvyšším mýtickým zvířetem. Ovládal magii, byly také velice inteligentní a někteří draci dokonce uměli rozmlouvat s bohy. Drtivá většina Čínských draků nemá křídla ,ale i přesto umí létat. (Někde jsem četla že Čínští draci dokážou létat díky své magii.) 

Popis těla: Na rozdíl třeba od draků z Evropy nebo Grónska mají čínští draci dlouhé, protáhlé tělo zakončené úzkým ocasem.



Draci z Evropy:

Draci z Evropy (saně) byly největším problémem středověkých rytířů, pastýřů a prostého obyvatelstva. Draci odjakživa lovili ovce, krávy a podobná hospodářská zvířata. Jenomže lidé ,si po nějaké době tato zvířata ochočila a začala je využívat pro vlnu, mléko a maso. Jenomže draci lovili tato zvířata dál a obyvatelstvu to ničilo obchody. Proto se rozhodli zabíjet draky. Po nějaké době draci jako druh úplně vymizeli ze světa...

Popis těla: Veliký plaz pokrytý šupinami. Většinou se draci z Evropy objevují jako monstra se šesti končetinami: dvě zadní a dvě přední nohy + dvě obrovská křídla na zádech. Může mít i více hlav než jen jednu (což nejspíš pochází z řecké mytologie, kde se vyskytuje draku podobná nestvůra-hydra). Jeho spáry vždy končí ostrými drápy a často umí chrlit oheň.

 

-Savannah-

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.