Bájné bytosti, knihy, songy

Vodní svět

Oceány a moře i třpytivá jezera a rybníky jsou domovem úžasných stvoření-vodníků, mořských víl a nymf.

Mořské panny:

Mořská panna je bájná postava vyskytující se v bájích, mýtech a některých pohádkách či dílech spadajících do žánru fantasy. Popisy těchto bytostí se různí, nicméně mají společnou blízkost k pramenům, řekám a mořím. Ženy tohoto národa byla údajně půvabná, nádherná stvoření, která lákala námořníky svou krásou do moře, kde je utopily nebo sežraly, aby získaly duši, kterou ony samy neměly. Jejich horní část těla byla lidská, ale místo nohou měly rybí ocas. Všechny mořské panny ale nebyly zlé, vystupovaly spíše jako mocné kouzelnice, schopné ovládat mořské živly. Námořníci se často snažili mořské panny chytat a nutili je, aby jim splnili přání. Muži jsou na rozdíl od svých ženských protějšků ohyzdní a zlí.

P.S: V čínských pohádkách se vypráví že slzy mořské panny se proměňují v perly...

Mořští mužové: téměř nikdy neopouštějí svůj vodní svět, na rozdíl od mořských víl, které se někdy vydávají na břeh a berou na sebe lidskou podobu. Mořští mužové ovládají počasí a v jejich moci způsobovat přílivové vlny, bouře a hurikány, Mají rádi poklady, a tak z potopených lodí shromažďují zlato a klenoty.


Vodníci a rusalky:

Tyto bytosti mají domov jezírkách a říčkách. Vodníci i jejich ženy mají zelenou vrásčitou pokožku a někteří vypadají jako lidé jen od krku nahoru, ale mají tělo lišky. Bydlí sice pod vodou, ale mohou chodit i po souši. Pokus se vydají na břeh, mívají pěkné oblečení, ale když se podíváte pořádně, uvidíte, že jeden roh kabátku zůstává stále mokrý a kape z něj voda. Rusalky jsou vodní víly, které tančí při měsíčku a lákají neopatrné pocestné do vodníkových sítí.

Savannah

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.