Taneční akademie: Opravdový seriálový tanec

V Sydney se odehrává napínavý příběh v hlavní roli se studenty, kteří navštěvují světově proslulou Národní taneční akademii. Že seriál Taneční akademie neznáš? V tomto článku ti ho zkusíme co nejvíc přiblížit. A že už jsi jeho věrnou fanynkou? I tobě se pokusíme poskytnout nové a zajímavé informace.

O co vlastně jde?

Hlavní hrdinkou tanečního seriálu je Tara Websterová. Je jí patnáct, vyrostla na farmě na venkově a jejím největším snem je, že se jednoho dne stane primabalerínou. A tak se přihlásí do Národní taneční akademie. Když ji přijmou, je Tara celá bez sebe radostí a doufá, že už má tímto svůj úspěch v kapse. Jenže tak to vůbec není. Oproti ostatním je na tom velmi špatně s technikou a taky jí trochu chybí ostré lokty. Musí se učit a hodně ohánět, aby dosáhla dobrých výsledků.

Tara ale na škole samozřejmě není sama, společnost jí dělají hlavně dva kamarádi, Kat, která je usměvavá a bezstarostná, a Sammy, který má stejně jako Tara co dohánět. O něco horší pořízení je s Tařinou spolubydlící Abigail, která je většinou protivná a také hodně soutěživá a nebojí se jakýchkoli špinavých prostředků, aby dosáhla svého. Zajímavý je i Tařin taneční partner Christian. Většinou mlčí a tváří se tajemně, a nejspíš takový opravdu je. Důležitou osobou je také Ethan Karamakov, což je nejoblíbenější kluk na škole, už třeťák. Tara propadla jeho kouzlu, jakmile ho poprvé uviděla. A kdo na ně všechny dohlíží? Slečna Raienová. Má ostříží zrak, je přísná a studentům neodpustí jedinou chybičku. Však bude na konci školního roku jasné, kteří ze studentů mají odejít a které čeká pokračování v náročném studiu.

V tomto bláznivém světě taneční akademie se odehrává celý příběh. Hlavní hrdinku si zamiluješ okamžitě, je hodná, milá, tvrdohlavá a trochu naivní. A život si užívá. Vždyť se jí plní dětský sen...

Motto: Milují tanec, ale cesta za profesionální kariérou je plná dřiny a překážek...

Série

Tvůrci seriálu se rozhodně neflákají a do světa pustili už tři série. Co můžeš od každé z nich očekávat?

1. série

Zatímco světová premiéra první série byla už v roce 2010, k nám do České republiky se dostala až 30. června 2014. Jedná se o začátek celého seriálu, proto je jasné, že se postupně seznamuješ s hlavními postavami, zjišťuješ, co dělají rády a nerady, kdo se s kým baví a kdo nemá koho rád, kdo dobře tancuje a kdo připomíná spíš tancující dřevo. Někteří lidé označují první sérii jako nejlepší, ale posoudit to už bude na tobě. První série má 26 dílů.

2. série

Premiéra druhé série spadá na březen roku 2012, ale u nás se objevila až v červenci 2014. Většina světa tak měla oproti nám náskok, ale i my jsme se nakonec dozvěděli, co se stane na velké slavné soutěži Prix de Fonteyn. Tara na škole samozřejmě pořád zůstala a má za sebou skvělé prázdniny strávené na farmě. Objevují se také nové postavy, například Grace, krásná a talentovaná dívka, která se brzy vyšplhá mezi nejlepší tanečníky. Slečna Raineová to celé shrnuje slovy, že "Druhý ročník už nedává druhé šance!". Druhá série má stejně dílů jako ta první, tedy 26.

3. série

S třetí epizodou nejsme oproti světu už pozadu tolik. Česká premiéra se konala 21. srpna 2014, ta světová jen o rok a měsíc dřív. Naše oblíbené hrdiny už nečeká běžná škola, ale dlouhý desítiměsíční konkurz, kdy se zástupci všemožných tanečních souborů dívají na tanečníky a vybírají si ty, které přijmou do svých řad. Není to vůbec lehký úkol zalíbit se jim. Jak to Tara zvládne? A jak se vyrovná s pocitem, že její přátelé jsou vlastně konkurenti a ona by jim spíše měla přát neúspěch? Třetí a zatím poslední série má pouze 13 dílů a je velmi pravděpodobné, že pokračování už se nedočkáme.

Zajímavost: V seriálu se objevilo celkem 169 postav.

Hlavní hvězda: Xenia Goodwin

A kdo že hraje tu skvělou Taru, hlavní hrdinku celého seriálu? Herečka se jmenuje Xenia Goodwin a je to její vůbec první role ve filmech a seriálech. V roce 2011 si zahrála ještě v australském seriálu The Jesters a v roce 2015 se věnuje natáčení dosud neznámého filmu. Xenia se narodila 7. února 1994 v Sydney v Austrálii. Tancovat začla už v devíti letech a zaměřila se převážně na balet. Její celé jméno je Xenia Elain Goodwin. Když se jí novináři ptali, jakou by chtěla superschopnost, odpověděla, že by si přála létat. Doufáme, že se od ní dočkáme ještě nějaké taneční role.

Zajímavost: Seriál získal na IMDb, což je celosvětová databáze filmů a seriálů, hodnocení 82 %.

Video: Červené střevíčky

Podívej se, jak krásně zatancovala Tara taneční představení jménem Červené střevíčky.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 12. 04. 2016   |   Zobrazeno: 9225x

Témata článku:Seriály a filmy,Tanec

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.