Rozhovor s frontmanem kapely Mirai

Ahoj a vítej u dnešního článku. Dneska jsem si pro tebe připravil rozhovor s frontmanem kapely Mirai! Pokud tuto kapelu neznáš, za chvíli si ji trošku představíme. A pokud se ti interview bude líbit a chtěla by sis v budoucnosti přečíst další, dej mi vědět do komentářů (a klidně tam napiš otázku, na kterou se chceš zeptat).

 

Kapela Mirai

Kapela je původem z Frýdku-Místku, kde vznikla v roce 2014. Kapela se proslavila písněmi Dítě Robotí, Cesta z Města a celorepublikovou pozornost si zasloužila hlavně písní Když nemůžeš, tak přidej. V roce 2017 kapela vyhrála ocenění na Zlatém slavíkovi, odkud si odnesla titul Objev roku a další dva tituly právě na píseň Když nemůžeš, tak přidej. V roce 2018 si kapela odnesla titul Objev roku na Cenách Anděl. Pojďmě se ale nyní podívat, kdo vlastně kapelu tvoři. V roce 2015 se dali dokupy frontman kapely - zpěvák a zároveň kytarista - Mirai Navrátil (s kterým bude i dnešní interview) a bubeník Šimon Bílý. Později se k nim přidali ještě baskytarista Michal Stulík a kytarista Tomáš Javůrek. A nyní už se pojďmě podívat na to, co nám Mirai prozradil.

 

 

Máte za sebou vydané album Konnichiwa, Anděla za Objev roku a klubové turné s Poetikou. Jaké jsou další plány?

Ono se může zdát, že jsme právě vydali album, možná i proto že poslední singl z desky Konnichiwa začal rotovat v rádiích teprve před nedávnem, ale už je to rok a do roka chceme vydat desku další. Makáme na tom a na přelomu ledna a února vydáme další singl, ke kterému točíme klip v Londýně. Na podzim příštího roku bychom měli právě s novou, druhou řadovou deskou, jet naše první halové turné. Tak snad se vše klapne, jak má.

 

 

Na vaši facebookové stránce jste přidali 2. října příspěvek, že vás čeká velké nahrávání. Začínáte tedy už nahrávat druhou desku?

:) Jak říkám. Jsme pravidelně tak týden každý měsíc ve studiu a do toho produkujeme a nahráváme i doma, páč máme skoro všichni nějaké punkovní home studio.

 

 

 

Co je podle tebe zásadní pro úspěch kapely v Česku? Co bys poradil začínající kapele?

Setrvat, mít to rád a být autentický.

 

 

Jaký je tvůj názor na českou hudební scénu? Jak si stojí oproti světové?

Jsme nesrovnatelně menší trh. Západ je samozřejmě dál, ale každý jazyk má prostor pro osobitost a každý jazyk má svou sociální bublinu, ke které má z logiky věci nejblíž. Myslím si, že když nejste v rodné řeči posluchače prázdní a držíte hudebně aspoň trochu krok se západní produkcí, vytvoříte něco, co může být pro československého posluchače důvodem si pustit domácí kapelu.

 

 

 

Máš nějaký vzor? V česku a v zahraničí? Nemusí být hudební

Poslední dobou poslouchám hodně playlisty, kde je muzika spousty interpretů. Dávám teď Foster the people, twenty one pilots, alt-J.

 

 

 

Máš ještě jiné koníčky kromě hudby? Případně co rád děláš ve volném čase?

Snažím se teď udržovat, sportovat, popř. organizuju různé večirky a party :)

 

 

 

Která z vašich písní se ti líbí nejvíc a proč?

To se vyvíjí v čase podle toho, co zrovna prožívám. Nedokážu říct. Mezi favority patří Anděl, Divadlo, Pojď zapomenem, 365, Když nemůžeš..

 

Chceš na závěr vzkázat něco svým fanouškům?

Choďte ven na lítačku a neseďte doma na zadku u instáče a fb. Strašně to letí :)))))

 

 

Toto byl frontman kapely Mirai a než tedy půjdete na lítačku, pusťte si ještě jejich nejstreamovanější song.

 

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 26. 10. 2018   |   Zobrazeno: 3946x

Témata článku:Rozhovory

Komentáře

Fany7777777VIP(AHS)

superleontynka: Jak nemůžeš vědět kdo to je? Nemyslím to nějak špatně.smajl U nás zná Mirai každý, jsou sice z mého města, ale myslela jsem, že jsou známí po celé republice. Asi jsem si to myslela špatně.smajl U nás jsou tak známí, že mi to asi leze na mozek.smajlsmajl

Fany7777777To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

MrCannotPlay

Simka 333: Ahoj, napiš tady prosím otázky, které by tě zajímaly a možná zaazní v příštím interview.

A pozdravem

Matěj

MrCannotPlayTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.