Nejlepší horory roku 2017

 

Rok 2017 přinesl řadu nových skvělých snímků všech možných žánrů. Také žánr hororu byl obohacen o některé tituly, které se jistě stanou velkou klasikou. Jedná se o pokračování slavných ság i zcela nová originální díla. Přečti si o několika nejlépe hodnocených diváky a filmovou kritikou a nejúspěšnějších v kinech. Článek pojednává o filmech čistě hororového žánru, proto nezahrnuje filmy mysteriózní a thrillery.

 

To

Mezi horory minulého roku má úspěšný snímek jasné první místo. Překvapivě úspěšný film je již druhou filmovou adaptací slavného románu Stephena Kinga (první adaptací je dnes již kultovní dvoudílný televizní film z roku 1990). Příběh vraždícího klauna a skupiny dětí čelící jeho ztělesněnému zlu získal několik diváckých rekordů (nejlepší otevírací víkend v USA v žánru horor, komerčně nejúspěšnější horor všech dob) a příznivé hodnocení kritiky. Pokračování zachycující druhou část románu plánují tvůrci pro rok 2019.

 

Uteč

Výborný žánrový snímek získal úspěch diváků i odborné kritiky. Režisér a scénárista Jordan Peele získal Oscara za nejlepší scénář a řadu dalších filmových ocenění. Příběh snímku vypráví o Chrisovi, Afroameričanovi, který se svou bílou snoubenkou přijede na návštěvu k jejím rodičům a postupně zjišťuje, že věci nejsou, jak se zdají být. Pokusem o útěk začíná série hrůz a strašidelných zážitků pro diváka.

 

Annabelle 2: Zrození démonů

Pokračování úspěšného filmu z roku 2014. Pár let po tragické smrti své dcery přijímají výrobce panenky řádovou sestru a několik dívek za zavřeného sirotčince. Následně se vlivem posedlého výtvoru začínají dít hrůzné události ovlivňující všechny přítomné. Kvalitami si pokračování nezadá se snímkem původním. Hrozivá panenka zvou přilákala diváky do kin a získala také řadu pozitivních recenzí a hodnocení.

 

Všechno nejhorší

Horor uvedený na podzim kolem svátku Hallowen se může pyšnit velmi neobvyklou zápletkou. Vysokoškolačka Tree se na své narozeniny probouzí vedle cizího kluka. Uvízlá v časové smyčce každý den si prožívá svůj příběh až do chvíle, kdy je zavražděna osobou v masce. Náhle se vždy probouzí v to samé ráno a uvědomuje, že musí vyřešit, kdo je jejím vrahem. Horová pocta slavnému filmu z roku 1993 Na Hromnice o den více.

 

The Ritual

Povedený příspěvek do hororového žánru z britských hororů. Skupina 4 přátel je zasažena tragickou smrtí svého kamaráda. Rozhodnou se vyrazit na túru do Švédské přírody. Po cestě je zastihne špatné počasí, to vyvolá se rozhodnutí jít zkratkou. Následným shledáním, že je cosi sleduje začíná střet s iracionální silou, kdy budou všichni muset konfrontovat zlo zvenčí i skryté zlo uvnitř jich samotných po ztrátě přítele. 

 

Pokud by tě zajímalo, jak dopadly další horory, můžeš se podívat na žebříček nejlépe hodnocených hororů na CSFD.

 

Pokud si nyní chceš otestovat své znalosti o hororech, může zkusit náš nový kvíz!

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 11. 05. 2018   |   Zobrazeno: 5484x

Témata článku:Seriály a filmy

Komentáře

Mrs. Lestrad

Chce se mi brečet, když čtu tento článek. Absolutně nechápu, proč je TO na prvním místě. To filmové zpracování mi přijde naprosto strašné a vůbec se to nedá nazvat hororem. Použila bych ostřejší slova, ale koukám, že na tomto webu jsou jen malé děti, takže se vlastně ani nedivím, že je To první. Je smutné, že lidé nedokáží ocenit skvěle zpracované horory a radši koukají na toto.
Alespoň ty ostatní jste vybrali dobře. Až na to Všechno nejhorší, sice skvělý film, ale jako horor se to určitě nedá nazvat.

Mrs. LestradTo se mi líbí +6 To se mi nelíbí

lucka874VIP(Girl´s Dream)

Ani stará, ani nová verze It se mi vůbec nelíbily. Spíše než strašidelné mi to přišlo trapné. smajl
Horory sice moc nesleduji, ale asi se podívám na Všechno nejhorší, zní to zajímavě. smajl

lucka874To se mi líbí +3 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Elen-Jane: Tak to bych asi změnila školu, protože vás tam učí pěkné sra*ky, s prominutím. Nebo jsi jen ty takhle „nadaná"?
Už jen to, že jsi napsala, cituji „Mimochodem, to co jsi teď napsala opravdu není daleko od toho, co jsem napsala já...". Za prvé jsem psala něco diametrálně odlišného, za druhé - proč když je to tak stejné, tak se kvůli tomu do mě navážíš?
Rozhodně jsem nepsala nic stejného... Snad je rozdíl mezi tím, jestli je thriller podle skutečné události
(to jsi psala ty a je to blbost), či jestli je to fikce, ne?

A zrovna ti klauni mi přijdou relativně reální. Kdy byla ta aféra kolem klaunů? Před rokem? To jsi asi zaspala, tak ti to osvětlím... Tehdy bylo velkým trendem převlíkat se za klauny a děsit tak v noci lidi v zapadlých uličkách. Nejlépe s motorovou pilou, vidlemi, mačetami a dalšími podobnými věcičkami. Bylo i hodně případů, kdy klauni nezůstali jen u vyhrožování a strašení a nějakého jedince v lepším případě „jen" zmlátili... Taky jsem kdysi četla o nějakém sériovém vrahovi, který se převlékal za klauna. (Odkaz na zdroj ti posílat nebudu. Nechce se mi to hledat. Navíc ty se evidentně nudíš, so...)

A laskavě mi neříkej kotě. Věř mi, že bych ti taky dokázala vymyslet hezkou přezdívku, ty otravná kravičko, ale vidíš, jak jsem zatím slušná, tak si toho važsmajl

A ještě něco... Jestli máš nějaký problém, tak si ho řeš s někým jiným, ne se mnou. Nebaví mě hádat se s nějakou malou holkou, kterou asi nechal její „přítel", tak má plno volného času na obtěžování lidí na internetu. Btw, tím, že mě budeš oslovovat kotě a posílat mi pusinkující smajlíky se nic nevyřeší. Já ti nedámsmajl Ale můžeš to zkusit na někoho jinéhosmajl

Takže mi prosím už nepiš. Je mi naprosto jedno, co ti kdo říkal na herecké škole... (Jasně, všichni lžou, jenom ty máš pravdu...) Tak mi dej pokoj, thank you.

Mimochodem, je hezké, jak rychle rosteš a měníš
školysmajl Ještě včera dvanáctiletá studentka gymnázia. Dnes šestnáctiletá holka z herecké konzervatoře... No ty vole, to to letí... Zítra ti už bude dvacet a budeš úspěšnou zpěvačkou, ne? A od neděle hezky do důchodusmajl
Vím, že určitě přijdeš s nějakou skvělou výmluvou
typu „Já jsem tady dlouho nebyla, tak jsem si zrovna včera aktualizovala profil..." Jojo, zrovna včera. Jaká náhoda!

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Elen-Jane(✎ Svet kreslenia a maľova...)

Butterfly340: Hmmm, ty jo vím to od toho že chodím na hereckou školu?? Že by? Já narozdíl od tebe píšu reálná fakta a nehledám to na Wikipedii..smajl
Mimochodem, to co jsi teď napsala opravdu není daleko od toho, co jsem napsala já..a jestli ti přijde, že klauni co ukusují ruce mohou být reální tak to nevím kdo bz se neměl vyjadřovat, kotěsmajl

Elen-JaneTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

BlondKnihomolka(I love books)

1) Horory mě totálně nezajímají 2) Statistiky těch nejúspěšnějších hororů si člověk může najít kdekoli jinde, např. na kinoboxu nebo čsfd. 3) Když už tak " to převyprávět vlastními slovy" a dát sem alespoň trailery nebo něco.

BlondKnihomolkaTo se mi líbí +3 To se mi nelíbí

nati.horVIP(ANIME!)

Konečně něco pro mě....
To-Podle mě pěkný propadák,i když vám že se mnoho lidem líbí.Celý 'horor' spočívá jenom na tom,že na vás každou chvíli vyskočí klaun.No prostě hrůza.
Uteč- Někdy se chci podívat.
Annabelle 2-Už znám nazpaměť a nepřestává mě bavit.Prostě miluju ❤
Všechno nejhorší-Pro mě to byl zajímavý snímek,taky sem si hodně oblíbila.
The Ritual-Už stahuju....

nati.horTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.