Místa z filmů

Není to tak dávno, co byla spuštěn projekt Česko – země jako z filmu. Projekt představuje ta nejzajímavější místa v České republice, která měla tu čest a hostila ne jeden světově úspěšný film.

Aplikace na mobil i internetový portál

Projekt Česko – země jako z filmu funguje nejen na specializovaném internetovém portálu, ale stáhnout si jej můžeš zdarma i jako mobilní aplikaci do svého telefonu. Během filmových toulek po Česku tak můžeš pravidelně sledovat, zda se právě ve tvém okolí nenachází místo, kde před několika lety sídlil filmový štáb, slavní herci a herečky, kteří nasávali atmosféru místa vhodného pro konkrétní film. I ty můžeš postupně nasávat atmosféru, kde se ještě nedávno promenádovali akční hrdinové nebo spanilé princezny. V každém regionu České republiky najdeš hned několik míst, kde se ještě nedávno nebo před několika lety točily slavné i méně slavné filmy a pohádky. 

Díky aplikaci si můžeš prohlížet víc jak 300 různých míst, na kterých se v České republice natáčely filmy a pohádky - nejen ty z české produkce, ale i ty zahraniční. U žádného filmového místa přitom nechybí detailní informace o natáčení, upoutávky na film, minulé i současné fotografie nebo různé úryvky z natáčení. 

Mapa filmových míst 

Přímo na stránce zemefilmu.cz najdeš velkou mapu se všemi filmovými místy v České republice. Pokud by snad některý z tvých oblíbených filmů na mapě chyběl, podívej se na mapu za nějakou dobu. Databáze zatím není kompletní, filmy a různá místa jsou postupně doplňována a za několik týdnů bude zajisté naprosto kompletní. Místa z filmů je na mapě možné hledat nejen podle aktuální polohy, ale určitě se ti nejvíc bude hodit vyhledávání podle jednotlivých krajů nebo míst. Stačí na mapě kliknout na konkrétní místo, které je vždy označeno modrou bublinou a hned se ti dostane různých informací týkajících se filmového místa i filmu, který se na místě natáčel. Případně, pokud se chceš jen podívat, jaký film se natáčel ve tvém okolí, stačí ti zadat město nebo kraj. S výsledky můžeš počítat během několika vteřin. Mapa filmových míst neb vyhledávač ale ani zdaleka není všechno, co aplikace a internetový portál nabízí.

  • máš možnost nahlédnout přímo do zákulisí natáčení
  • můžeš si prohlédnout fotky z přípravy filmu
  • můžeš si přečíst zajímavosti z natáčení
  • kromě informací o filmu zde najdeš i zajímavé informace o místě, na kterém se nacházíš
  • k dispozici jsou video upoutávky na film
  • součástí jsou i veškeré informace týkající se roku natáčení, hereckého obsazení, režie atd.

Tipy na výlety podle filmu

Toužíš se podívat na místo, kde se natáčela tvá oblíbená pohádka, oblíbený rodinný film nebo snad historický či tajemný snímek? Pak stačí zadat název filmu a už si jen budeš vybírat z nabídky. Valná většina filmů se natáčela hned na několika místech, takže budeš mít opravdu co dělat, aby sis vybrala to místo, na které se chceš skutečně podívat. Vůbec nejpopulárnější jsou právě české hrady a zámky, kde nasaješ královskou atmosféru a v královských komnatách se budeš cítit doslova jako pohádková princezna. Díky aplikaci v mobilu můžeš posoudit, jak moc je místo v současné době shodné s místem, kde se natáčelo třeba před dvaceti lety, protože k dispozici jsou ti v aplikaci jak videa, tak i obrázky. 

Od Popelky až k Amadeovi

Ať už se budeš nacházet kdekoli poblíž zajímavého filmového místa a nebudeš naprosto přesně vědět vhodnou trasu, s pomocí navigace, která je součástí mobilní aplikace se dostaneš na místo sotva za pár minut. Kromě toho si rozhodně musíš vytvořit svůj vlastní cestovatelský profil, pokud hodláš cestovat po zajímavých filmových místech. Po založení profilu si budeš mít možnost dávat některá místa do oblíbených – hlavně ta, která chceš navštívit, a za každé navštívené místo budeš získávat body navíc, čímž se můžeš současně zapojit i do soutěže s ostatními uživateli. Nechybí ani sdílení kinematografických cestovatelských toulek s ostatními přáteli, kteří jistě netrpělivě čekají na to, až jim nějaké to zajímavé místo sama doporučíš. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 16. 08. 2015   |   Zobrazeno: 9204x

Témata článku:Cestování,Rady a tipy

Komentáře

pavlinuska(Milujeme MORČÁTKA!!!)

já se stejně moc na český filmy nedivam, ale třeba 3 oříšky pro Popelku, Jak dostat tatínka do polepšovny nebo Šíleně smutná princezna se mě líbjej, ale já jsem spíš na Harryho Pottera nebo Divergenci

pavlinuskaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.