Filmové zajímavosti


Tento týden jsme si pro tebe připravili článek plný filmových zajímavostí, kde si rozebereme 2 velmi známé filmy. Jedná se o zajímavosti z natáčení nebo tvorby.


Pán Prstenů

Tuto trilogii o Hobitovi a všemocném prstenu zná celý svět. Vychází z knižní předlohy, kterou napsal J.R.R. Tolkien a celkem trilogie vydělala přes 3 miliardy dolarů. A jak už to tak bývá, natáčení filmů doprovázela řada komplikací. Pojďme začít například u obsazování rolí. Věděla jsi například, že na casting na Aragorna přišel například i Vin Diesel? Prý byl velmi přesvědčivý, ale nebyl to prostě Aragorn. Liam Neeson naopak dostal příležitost hrát Boromira, ale nabídku odmítl. Asi nečekal, že by to mohl být takový úspěch. Mimo obsazování herců film samozřejmě nabízí další zajímavosti. Jednou z nich je, že byli všichni diváci ochuzeni o scénu díky potopě. Na konci prvního dílu Společenstvo prstenu měla být původně scéna, kde jsou hrdinové přepadnutí Orky na řece Anduíně. Příroda se ale rozhodla jinak a celou set vzala v povodni pryč. V druhém díle je scéna bitvy o Helmův Žlab, kde válečníci Uruk-Hai křičí válečné věty. Ty byly nahrány na stadionu, kde 25 000 kriketových fanoušků řvalo věty napsané Petrem Jacksonem. Níže se můžete podívat na video odhalující chyby z natáčení.



Harry Potter

Harryho Pottera si asi taky nemusíme představovat. Mocného kouzelníka jsi jistě už v televizi nebo v kině viděla. Chlapce ztvárnila spisovatelka J.K. Rowling, která se proslavila právě tímto dílem. Věděla jsi například, že Harry i spisovatelka slaví narozeniny 31. července? To ale nené jediná shoda. J.K. Rowling také uvedla, že jako malá se velmi podobala Hermioně a proto tuto postavu do díla dala. Rowlingová také uvedla, že již během prvního roku psaní měla připravenou také poslední část Harryho Pottera. Od začátku tedy měla připravenou jasnou vizi a té se držela. A pokud ti mozkomorové nahání hrůzu, tak věř, že ji naháněli i Rowlingové. Tyto tvory vymyslela v depresi, když ji zemřela matka. A víš jak byl vymyšlen Famfrpál? Stačí se pohádat s přítelem, Rowlingová řekla, že s tehdejším přítelem měli obrovskou hádku, tak odešla do hospody, sedla si tam a vymyslela Famfrpál. A vsadíme se, že jsi nevěděla, kolikrát museli filmoví maskéři nakreslit Harrymu jizvu. ZA celou dobu natáčení to bylo celkem 5800 krát. Rowlingová také přiznala, že Harry a Hermiona se k sobě hodili mnohem více, než Hermiona s Ronem a že v reálném životě by se Ron s Hermionou asi nikdy do kupy nedali. Stejně jako u Pána Prstenů. i u Harryho Pottera se nějaké chyby v natáčení našly. Níže se můžete podívat na video chyb z prvního dílo Harryho Pottera.



Pokud se ti tento článek líbil, napiš nám to prosím do komentářů a připiš tam, jaký film bys chtěla probrat příště. Pokud se to bude líbit více lidem, můžeme z toho udělat měsíční vydání, kde budeme rozebírat různé filmy, seriály nebo knížky.


zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 15. 06. 2018   |   Zobrazeno: 3554x

Komentáře

Simka 333VIP(YOUTUBE A YOUTUBEŘI)

Lucy Lupinová: No, ale když odmalička ti mamka říká, že je něco super, pak přijdeš do školy, tam za tebou začne dolejzat kluk, který byl hrozný Potterhead a další blbiny, který z toho byl ještě zblblý natolik, že ještě v 5. třídě si o velké přestávce hrál na čaroděje a uprostřed hodiny začal vydávat zvuky jakože kouzlí... Pak zjistíš, co je to internet, tam je to taky úplně všude... A pak se rozhodneš přestoupit s tím, že už možná budeš mít od toho pokoj, ale zjistíš, že přes polovina třídy jsou potterheadi... (je nás 32...) Jako neříkej, že by ti to nevadilo.

Simka 333To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

AnkoVIP(✎ Svet kreslenia a maľova...)

A lepší překladač by nebyl...? "Orky"? To prostě nemůžete napsat skřety, když pro ně máme slovo? "...díky potopy" ? Nemělo by tam čirou náhodou být "potopě?" Anduínské? Ta řeka se jmenuje Anduina, ne? (Řeka Anduina.)
Vin Diesel by byl Aragorn, akorát jiný a ne tak, jak vypadá, když ho hrál Mortensen. A kdyby jo, podobal by se knižnímu Aragornovi víc. (Teoreticky, protože to byl přeci jen Númenorejec.)
Zkuste knížky. Když chci vidět filmové chyby, juknu na CinemaSins a když chci zajímavosti, google poradí. Začít byste mohli Silmarillionem. =D Vždycky mě zajímalo, jak to vidí ostatní a jak to zvládnout popsat. =D
Ale pokud ne, tak zkuste...něco ze Star Wars (mě dorazil konec původních Star Wars, kdy měl Luke po Vaderově smrti říct "A teď jsem já Darth Vader.". Škoda, že mu to zamítli. Nebo... Nespoutaný Django! Ale to se sem asi nehodí...Ohó, nebo Vetřelce! A nebo Jak vycvičit draka, když vyjde třetí díl...

AnkoTo se mi líbí +3 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.