Filmové novinky (květen 2016)

V květnu je jednoznačně největší událostí Captain America: Občanská válka. Není to ale ani zdaleka jediný film od komiksového studia Marvel, těšit se můžeš dokonce i na nový film X-Men, který koncem května míří do kin. 

Návštěva (2.5.)

Dokážeš si představit, jak by mohlo vypadat tvé úplně první setkání s mimozemšťanem? Mimozemská civilizace a její existence je stále dokola propírané téma, které nemá konce. V minulosti bylo vytvořeno již několik různých dokumentů na toto téma, ale Návštěva je dokument postavený přeci jen trošku jinak. Dokumentární snímek Návštěva je založen na výpovědích skutečných odborníků na danou problematiku, kromě povídání můžeš vidět i hypnotickou vizi prvního setkání člověka a mimozemské bytosti. 

Captain America: Občanská válka (5.5.)

Jednoznačně největší filmovou událostí letošního května je právě nový snímek Kapitána Ameriky, kde se Steve Rogers postaví do čela válečného tábora proti Tonymu Starkovi, který stojí na opačné straně týmu. Steve Rogers se ujal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se stal terčem nepříjemného incidentu a všichni účastníci mají nově nést zodpovědnost za své chování. Navíc byla vytvořena nová vládní organizace, která má na všechny členy dohlížet. Steve Rogers s touto variantou nesouhlasí, hájí svobodu a na opačné straně stojí Tony Stark, který si stojí za názorem, že vládní dohled je na místě. Na čí straně budeš stát ty a které názory superhrdiny jsou ti bližší? 

Kluk ve světě příšer (5.5.)

Japonská animovaná fantasy pohádka vypráví příběh o maximální důležitosti lásky a rodiny, které jsou tím nejdůležitějším pro každého z nás. Hlavním hrdinou je devítiletý kluk Kjúta, který pochází z Tokia, moderního města v Japonsku. Kjúta se toho o životě musí ještě hodně naučit, stále totiž žije jen v tom svém, naprosto skutečného světě okolo. Vedle onoho reálného světa, kterého je každý den součástí, existuje ještě jeden fantazijní svět, který je obýván zvířaty. Když se Kjúta náhodou dostane do světa zvířat, je naprosto ztracený. Lidé ve světě zvířat nejsou vítáni, ale naštěstí narazí Kjúta na milého medvěda, který si malého chlapce vezme pod svá křídla. 

Angry Birds ve filmu (12.5.)

Na jednom neznámém ostrově žijí nelétaví ptáci, kteří jsou, i přesto, že nelétají, velmi šťastní. Mají smysl života a mezi těmi slušnými a spořádanými se najdou i jisté výjimky, jako třeba Rudák, Žluťás nebo Bombas. Rudák je neustále vzteklý, Žluťas je zase hrozně neposedný a Bombas výbušný. Tahle na ostrově poměrně neoblíbená partička se teď bude muset utkat se zelenými prasaty. Prasata hodlají okupovat ostrov, vzít si ho za svůj a trojice nelétavých ptáků se rozhodne zjistit, co mají jejich nepřátelé skutečně za lubem. 

Návštěvníci 3: Revoluce (19.5.)

Rytíř Godefroy a jeho tobě určitě velmi dobře známý a oddaný sluha Jacquouille jsou zachyceni v labyrintu času, který je dostane až do doby Velké francouzské revoluce. Ani jeden z nich však netuší, co je v této době plné změn a převratů čeká. Budou muset čelit nejen nepochopitelnému chování a zvykům ostatních lidí, ale dokonce i svým potomkům, kteří jsou zhýralými aristokraty. Rodina rytíře Godefroye se potřebuje dostat pryč z Francie, naopak rodina sluhy Jacquouille hodlá získat hrad i veškeré majetky svých vladařů. 

X-Men: Apokalypsa (19.5.)

Říká se, že první mutant byl zrozen už před několika tisíci lety a od té doby je na odpočinku. Ti, kdo této myšlence nevěří, se mohou konečně přesvědčit o tom, že jejich doposud uctívaná myšlenka byla naprosto mylná. Apocalypse, první a nejsilnější ze všech mutantů, byl některými členy uctíván už od počátku civilizace jako bůh, nejmocnější z nejmocnějších. Teď Apocalypse načerpal sílu ze všech ostatních mutantů a hodlá znovu obsadit první místo mezi svým druhem. Apocalypse se probudil po mnoha letech a je zhrzený z toho, jak v současnosti svět vypadá. Rozhodne se proto opět nastolit pořádek podle svého vlastního uvážení a jediný, kdo se mu může postavit, je tým mladých a poměrně nezkušených mutantů, jejichž šance na úspěch je mizivá. 

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (26.5.)

Alenka se musela ujmout řemesla po svém tatínkovi a tak strávila několik posledních let na moři. Teď se konečně vrací do Londýna, kde narazí na kouzelné zrcadlo, které se stane její vstupenkou do starého známého světa fantastické Říše divů. Bílého králíka, houseňáka, kocoura nebo Klouboučníka si velmi dobře pamatuje a když Alenka vidí, že Kloboučník není takový, jaký býval před lety, padnou na ni obavy z budoucnosti. Bílá královna Mirana vyšle Alenku pro Chronosféru, která se nachází ve Velkých hodinách a řídí čas. Cestou za Chronosféru potkává Alenka nejen své dobré kamarády, ale i nepřátele, kteří z cesty udělají nebezpečnou výpravu. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 03. 05. 2016   |   Zobrazeno: 6786x

Témata článku:Seriály a filmy

Komentáře

janča13

já bych si zaručeně vybrala Kapitána Ameriku JE PROSTĚ BOŽÍÍsmajlsmajl protože Stark je podle mého arogantní sobecsmajlsmajl

janča13To se mi líbí +2 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.