Chytni si svého velikonočního zajíce

Jistě i ty si jako menší někdy upadla. A někdo starší, babička nebo teta se tě zeptal: „Tak co, chytila jsi zajíce?“ abys neplakala. Pár pěkných slov na odlehčení, hned byl důvod k úsměvu. Jestli si na to vzpomínáš, zbystři při čtení následujících řádků. O letošních Velikonocích můžeš mít totiž mimořádné štěstí.

 

Letos o Velikonocích vylézá z doupat spousta zajíčků, aby nosily vajíčka, vítali jaro a dělali lidem radost. Chceš jednoho? Zkus následující postup. A jestli se bojíš pádu, zkus přemluvit mladšího sourozence.

 

Zajdi na rozkvetlou louku, pro vás z měst stačí větší trávník. Postav se do středu, narovnej se, mírně pokrč nohy a upadni vpřed. Snaž se dopadnout takzvaně naplacato a na ruce, ať si nepotlučeš obličej. Tak co? Chytila jsi zajíce? Odborníci doporučují pořádně roztáhnout ruce a nohy, ať nedojde k poškození velikonočních vajíček zajícem přenášených. V ideálním provedení dostaneš během chvíle do náruče chlupatého mazlíčka i pěknou várku kraslic. V případě neúspěchu celý postup opakuj, dokud jednoho zajíčka nechytíš. Jeden velikonoční zajíc, záruka štěstí pro celou rodinu na dlouho.

 

Myslíš, že si z tebe děláme legraci? A všechno jsme si vymysleli, jestli nám na to někdo skočí? Dobře, máš pravdu. Nezkoušej popsaný postup, hlavně ne na svém mladším sourozenci. Klidně to ber jako tip na neděli, 1. dubna na Apríla pobavíš kamarádky. Teď si můžeš přečíst něco o původní tradici a symbolu zajíce ve Velikonocích.

 

Do českých zemí pronikla tradice zajíce jako symbolu Velikonoc z Německa. V křesťanské tradici je považován za symbol zmrtvýchvstání, protože nemá oční víčka a nikdy nespí. A jak vznikla představa o nošení vajíček a sladkostí? Snadno. Na jaře se objevuje poblíž lidských obydlí při hledání potravy. Tuto tradici s námi a Německem sdílí také Francie, Spojené státy Americké a řada dalších zemí. Oproti pomlázce a jiným českým tradicím se tak jedná o symbol spojovaný s Velikonoci lidmi po celém světě. 

 

Své znalosti si nyní můžeš otestovat v novém testu.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 30. 03. 2018   |   Zobrazeno: 3005x

Témata článku:Rady a tipy

Komentáře

Vlčí štěněVIP(RPG pro divné lidi)

Článek jako takový byl dobrý vtip, ale takovýchto hrubek se spíše děsím a nejsou vůbec vtipné. Jednou jsem chodila k psychologovi s tím, že mám špatné sny z hrubek. Good job, hpd. Good job! -_-

Vlčí štěněTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.