Gabriela Franková: Rozhovor s Českou Miss 2014

Krásná, mladá, sympatická. A od 29. března 2014 je Gabriela Franková nejen modelka, ale také Česká Miss 2014. Přečti si rozhovor s ní a podívej se na fotky.

Životopis

Gabriela se narodila 25. prosince 1993, v době konání soutěže jí tedy bylo teprve dvacet let. Už v první třídě předváděla dětskou módu a od čtrnácti se věnuje modelingu aktivně. Díky tomu se podívala všude možně po světě. Domluví se anglicky a německy a má také základy italštiny, turečtiny, francouzštiny, ruštiny a španělštiny. Pomáhala založit soutěž krásy Miss středních škol Olomouckého kraje a také v roce 2013 založila modelingovou a hostesingovou agenturu Frankly models. Po svém vítězství v České Miss přerušila studium ekonomie a vrhla se do víru nabídek, které přicházely.

Do soutěže se jí moc nechtěla, měla v tu chvíli dost práce jinde. Přihlásila ji tam její maminka, dokonce za ni vyplnila přihlášku. A podařilo se - i když si Gabriela nevěřila, nakonec přehledně zvládla celý večer i s náročným tanečním číslem, což ji přineslo vítězství. Možná za to mohl i plyšový čmelák, kterého s sebou měla jako talisman. Desátý ročník České miss tak vyhrála dívka s číslem 10. Již několik let má přítele Romana a Gabriela si nemyslí, že by její vítězství v miss mělo způsobit rozchod. Tak jim držme palce!

Zajímavosti

Narození: 25. prosince 1993 v Brně

Výška: 176 cm

Barva vlasů: blond

Míry: 93-63-91

Váha: 54 kg

Další výhry: Česká Miss Frekvence 1

Rozhovor

Česká Miss pro rok 2014. Uměla sis někdy představit, že bys to byla zrovna ty?


Kdysi možná ano, ale to jsem byla malá holčička a představovala si, jaké by to asi bylo. Dokonce jsem našla lístek s přáními, kde bylo napsáno, že v roce 2013 chci vyhrát soutěž Miss. V roce 2013 jsem postoupila do finále. Hodně mě to pobavilo, když jsem ten papírek našla náhodně, dávno jsem úplně zapomněla, že jsem něco takového kdysi napsala. Maximum, ve které jsem během příprav soutěže doufala, bylo, že při alespoň troše štěstí by mohlo dopadnout třeba třetí nebo druhé místo. Ale první? To určitě ne.

Změnila výhra zásadně tvůj život?


Neřekla bych, že zásadně. Je pravda, že hodně věcí je pro mě nových, ale s tím se musí počítat :-).

Povinnosti miss, modelingová agentura, škola, přítel a rodina. Jak to všechno zvládáš? Máš vůbec někdy čas jen sama na sebe?


Všechno jde, když se chce. Veškeré moje aktivity mě baví a naplňují, proto je dělám ráda. Nerada se nudím, proto to beru jako užitečné věci, které mě posunou dál. Čas na rodinu, na přítele, vyjet si na výlet nebo si zajít zacvičit, ten si vždy najdu.  


Máš nějaké tajemství, jak se udržuješ stále krásná? Co bychom našli u tebe v koupelně?


Používám především vlasovou kosmetiku Franck Provost a dekorativní kosmetiku Bourjois.  


Tvou chloubou je i krásná postava. Držela jsi někdy nějakou dietu, nebo dáváš přednost sportu?


Držela jsem dietu asi v 15 letech, kdy jsem byla na několik měsíců uvázaná k lůžku kvůli dlouhodobé nemoci, což se odrazilo i na mé váze. Dietu jsem od té doby nedržela. Jím vše, ale snažím se jíst alespoň 5x denně po malých porcích, a když se mi zdá, že jsem trochu přibrala, omezím sladké a tučné věci.


Modelingu se věnuješ už od dětství. Co bys doporučila dívkám, které touží stát se modelkami?


Ať to určitě zkusí. U nás je to dost často podávané jako barbie svět, ale není to tak. Není to pro každou dívku. V dost mladém věku jsem odjela do zahraničí. Poprvé jsem byla v Miláně, dali mi mapu do ruky, seznam castingů, kam se mám druhý den dostavit, a běž! Tehdy jsem neuměla slovo anglicky, natož italsky. Ze začátku jsem se dorozumívala doslova rukama nohama, odlétala jsem a mluvila jsem lépe italsky než anglicky. Měla jsem určitý rozpočet peněz na týden a s tím jsem musela vyjít. Hodně mě to posunulo dál, najednou jsem se musela postarat sama o sebe. Jsem ráda, že jsem tuto příležitost měla a že mě rodiče pustili. Není lehké vrátit se po dvou měsících do školy a vše dohánět. Často jsem se učila v letadle, autobuse a po večerech, abych školu zvládala. Škola byla u mě vždy na prvním místě a kdybych ji nestíhala, modeling bych opustila, proto jsem musela dřít, abych obojí dokázala skloubit.
>

S modelingem se často pojí i cestování a i ty sama jsi jistě navštívila mnoho zemí. Ve které se ti líbilo nejvíce a kam by ses naopak nikdy nechtěla vrátit?

Všechny měly svoje kouzlo, každá země je jiná a má jinou kulturu, je zajímavé se tam nějakou dobu pohybovat a přizpůsobit se jí. Nemůžu říct, že bych se někam nechtěla už vrátit. I špatná zkušenost je zkušenost.


Děkujeme za rozhovor! Je něco, co bys na závěr ráda vzkázala holkám na HPD.cz?

Taky děkuji za rozhovor. Čtenářkám bych vzkázala, ať si jdou za svými sny, protože všechno jde, když se chce! A pokud se chtějí stát Českou Miss, je nejvyšší čas se přihlásit a přijít na casting. Letos je jich sedm, startují 24. listopadu a těším se, že se na nich potkáme.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 23. 11. 2014   |   Zobrazeno: 7485x

Témata článku:Svět celebrit,Rozhovory

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.