Adele

Není snad nikdo, kdo by neznal britskou zpěvačku Adele a minimálně jednu z jejích písniček. Co Adele nazpívá, to se okamžitě stane hitem a boduje snad ve všech hitparádách, především pak v těch britských. Tahle jediná žena dokázala překonat i takové hvězdy hudebního průmyslu, jako jsou Rolling Stones nebo Madonna.

Adele je pouhých 28 let, má jednoho syna, za sebou pěknou řadu nevydařených vztahů a velmi rychle se dostala na vrchol své slávy. Všemu navíc není konec, Adele je v podstatě na začátku své velmi slibné kariéry, kterou nastartovala ve vší slávě. Dokázala se proslavit během chvíle a to nejen díky svému nezaměnitelnému hlasu a projevu, ale i vystupování. Adele si už od začátku nehrála na nikoho, kým by nemohla být jen proto, aby se zavděčila fanouškům. Nesnažila se zhubnout nebo mluvit slušně, protože ona prý taková není. Zachovala si takovou tvář, s jakou do showbusinessu přišla. I to je důvodem, proč má tak obrovskou fanouškovskou základnu po celém světě.

Jedna cena za druhou

I když Adele vydala svou první desku až v roce 2008, začátek její kariéry se datuje na dva roky předtím, kdy už se na svět dralo několik jejích hitů. V roce 2008 převzala cenu BRIT Awards, která je udělována jen těm umělcům, kteří té době zatím nevydali album. To byl ale jen začátek éry, která se vzápětí spustila a ceny se na Adele začaly hrnout ze všech stran. Jedna z nejdůležitějších a nejprestižnějších přišla už v roce 2012, kdy nazpívala píseň Skyfall ke stejnojmenné bondovce. V témže roce obdržela za píseň nejen Zlatý glóbus, ale navíc i Oscara.

Jen sama zhodnoť, jestli si Adele Oscara za píseň skutečně zasloužila.

Skyfall:

Téměř každé album Adele se může pochlubit buď vynikajícími kritikami, prestižními cenami a samozřejmě naprosto výjimečnými singly. Její první album 19 - nazvané podle věku, kdy Adele album skutečně natáčela, se po pouhých několika týdnech dostalo na první místo prodejního žebříčku ve Velké Británii. Její druhé album nazývané opět jednoduše jako 21 se stalo nejprodávanějším albem tohoto století a co víc, časopis Billboard – patří v zahraničí mezi přísně kritický a prestižní, ocenil druhé album Adele jako nejlepší album všech dob. Veškerá alba Adele se na prvních místech nejprodávanějších desek udržela nejdéle v historii, čímž překonala všechny hvězdy hudebního průmyslu a to během velmi krátké doby.

Věděla jsi, že …

  • … miluje vaření?
  • … bojí se létání?
  • … nejí zmrzlinu?
  • … čaj sladí dvěma kostkami cukru?
  • … její nejoblíbenější herečkou je Maryl Streep
  • … jejím nejoblíbenějším hercem je Al Pacino
  • … svého psa pojmenovala po Louisi Armstrongovi
  • … už roky si nepřečetla žádnou knížku

Prostořeká Adele

O Adele je dobře známo, že se jen tak s něčím a hlavně ne jen tak s někým, nepáře. Když se jí něco nelíbí, tak to prostě řekne a rozhodně si nebere žádné servítky. Není to ani tak dávno, kdy byl dvakrát přerušen koncert Adele a to z její vlastní vůle. Poprvé se tak stalo v Dánsku, protože Adele uprostřed písně Rolling in The Deep zapomněla text. Normální zpěvačka by se asi snažila celou situaci ututlat nebo nějak zamluvit, ale Adele rovnou stopla koncert, hlasitě si zanadávala do mikrofonu, čímž všechny fanoušky ohromně pobavila a zase se pustila do zpěvu. Druhé přerušení přišlo jen o pár dní později ve Veroně, kde si po celou dobu turné jedna z fanynek natáčela Adele na mobilní telefon, nakonec dokonce vytáhla stativ, aby si na něj mobil mohla připevnit. V tom Adele došla trpělivost, opět přerušila koncert a promluvila přímo k dívce, která si podle ní neváží zážitku, o který byli ostatní fanoušci před halou ochuzeni, protože se na ně nedostal lístek.

Píseň Hello byla v zahraničním tisku označována původně za poměrně nudnou. Nakonec se ukázalo, že to bude jeden z nejúspěšnějších singlů od Adele a během necelých tří měsíců překonal hranici jedné miliardy zhlédnutí.

Hello:

Věděla jsi, že …

  • … Holandsko je druhým domovem Adele?
  • … začala kouřit už ve třinácti letech
  • … její nejoblíbenější barvou je zelená
  • … ze 122 nominací proměnila 77 cen v různých kategoriích
  • … je závislá na kousání vlastních nehtů
  • … hrozně ráda si zanadává
  • … její oblíbenou zpěvačkou je Beyoncé
  • … jejím nejoblíbenějším místem na zemi je její postel 




zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 13. 09. 2016   |   Zobrazeno: 4185x

Témata článku:Svět celebrit,Hudba

Komentáře

IntieCakeVIP(ANIME!)

Sia23: Už mlčím. Cokoliv co řeknete bude použito proti vám. Nemám chuť jít do války s hnusem co nejspíš kouří. Stejně Len zpívá líp než všechny rádoby hvězdy.

IntieCakeTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.