5 nejstrašidelnějších míst na světě! 2. dil

Ancient Ram Inn

Tento dům, který byl postaven v roce 1145 se nachází Gloucestershire ve Velké Británii. Je považován za nejděsivější dům na ostrovech a také možná na světě, ale to je nejspíše trochu přehnané. 

Kolují zde však příběhy, které hovoří o uctívání ďábla nebo obětování dětí zlým duchům. Říká se, že byl dům postaven na křižovatce 2 lay linek (Lay Lines - posvátné čáry, které mají spirituální význam) a proto mnoho lidí věří, že jde o vodič duchovní činnosti. Také se říká, že dům leží na 5 000 let starém paganském pohřebišti.

Během doby, kdy dům fungoval jako hostel, z něj mnoho lidí uteklo uprostřed noci za panického křiku. Svědci tvrdí, že se jim v pokojích zjevovala těla nebo se jich někdo dotýkal a tahal je za vlasy. Nemluvě o hlasech a výkřících, které nikomu nepatřily. 

Momentálně dům vlastní a také v něm bydlí muž jménem John. V roce 1968 v domě strávil svoji první noc a byl svědkem toho, jak ho něco chytlo za ruku a následně táhlo přes celou místnost. John také našel důkazy o ucitívání ďábla a rituálních obětech. Pod schodištěm našel dvě dětské kostry spolu s dvěmi zlomenými dýkami. Stále pokračuje v hledání paranormálních jevů. 

Fort George - The Citadel

Toto místo je označováno jako jedno z nejstrašidelnějších historických míst, na které lze v Kanadě narazit. Existuje několik stovek svěděctví o pozorování duchů v průběhu let. Tato pevnost se nachází na vrocholu s názvem Citadel Hill ve městě Halifax. Pevnost tu stojí už téměř 300 let. Základy byly postaveny v roce 1749 a reknostruce přišla v roce 1856.

Podle výpovědí očitých svědků je možné slyšet kroky, které se táhnou po celé pevnosti. Také je možné vidět vojáka, který se prochízí po místnostech a pak se vypaří. To jsou asi nejčastější jevy. Dále byl pozorován starý muž a žena. V zrcadlech je zase možné spatřit odraz postarší dámy. 

Členové skupin, které pevností prochází jsou zase svědky toho, že je doprovází malá holčička. Někteří z nich tvrdí, že je i drží zaruce. Dalšími jevy jsou kroky, zjevování mrtvých těl, mlha na fotografiích nebo pocit, že vás stále někdo sleduje. Někteří svědci byli zatlačeni neviditelnou silou. 

Banff Springs Hotel

Hotel byl postaven více než před 120 lety byl postaven kanadskou pacifickou železnicí, která jej vybudovala jako luxusní zastávkou pro cestující vlakem. Nenechte se však zmást jeho malebným okolím, protože se jedná o jeden z nejstrašidelnějších hotelů v Kanadě. 

Hlavní příběh, který koluje mezi místními je o rodině, která byla zavražděna v pokoji 873. Tento pokoj má od té doby zabarikádované dveře. I přesto je možné slyšet nářky nebo dokonce zahlédnout celou rodinu v oknech pokoje nebo v chodbě před ním. 

Další příběh vypráví o nevěstě, které začali hořet šaty. Nevěsta v panice spadla ze schodů a zlomila si vaz. Od té doby je možné vidět přízrak nevěsty na schodech nebo v sále, jak tančí. Někteří také popisují plameny, které kolem ní šlehají. 

Jedním z nejpopulárnějších příběhů je však o bývalém sluhovy jménem Sam Macauley. V hotelu sloužil v 60. a 70. letech. Prý však slouží dodnes. Hostům pomáhá do jejich pokojů v uniformě z 60. let. Často zapíná světla a otevírá zamčené dveře. Když s ním však chcete promluvit nebo mu dát spropitné, zmizí. 

Château de Brissac

Tento hrad patří mezi nejvyšší ve Francii. Byl postaven v 11. století hrabaty z Anjou. V roce 1502 byl přestavěn Charlesem II, vévoda z Brissac, po kterém dostal i své jméno. Tento hrad má krom svého okouzlujícícho vzhledu i hořkou minulost, která šokuje nejednoho návštěvníka.

Někdy kolem 15. století došlo na hradě k dvojnásobné vraždě. Z ní také vzešel nejznámější duch tohoto hradu, la Dame Verte nebo-li "zelená dáma". Rodina Charlese II si již na její zjevení zvykla, ovšem mnoho hostů vyděsila k smrti. Nejčastěji byla viděna ve věži kaple ve svých zelených šatech. Při pohledu do jejího obličeje, který na vás zíral s tlejícími dírami místo očí a nosu. Její mrtvolný vzhled vyděsil nejednoho návštěvníka hradu. Dodnes je možné zahlédnout její přízrak nebo slyšet sténání po celém hradu. 

Borgvattnet - The Old Vicarage

Borgvattnet je malebná vesnička v Jämtland County v severním Švédsku. Vesnička je slavná tím, že má jeden z nejstrašidelnějších domů v zemi. Dům s názvem The Old Vicarage (stará fara) byl postaven v roce 1876.

Jedno z prvních svědectví o strašení či paranormálních jevech podal kaplan Nils Hedlund, který tam bydlel. Byl svědkem mnoha divných věcí, které se tam udály. Jednoho dne, když šel na půdu, kde věšel morké prádlo byl svědkem, jak neznámá paranormální sílá strhla všechno prádlo a zapálila.

Jiný kněz, Rudolf Tangden, který žil v domě během roku 1930, viděl starší ženu v šedých šatech. Když odcházela, tak jí sledoval, ale velmi rychle zmizela přímo před jeho očima. V roce 1940 měl jeho nástupce Otto Lindgren stejné zážitky. S manželkou byli svědky nevysvětlitelných paranormálních jevů a zvuků.

Během jedné noci se jeho žena probudila a viděla, jak tři starší ženy stojí u postele a zírají na ni. Ženy tam stály i potom, co rozsvítila. Ovšem již vypadali jako rozmazané stíny. 

V roce 1945 kaplan Erick Lindgren se do fary přestěhoval a začal si psát deník. V něm popisuje svoje zkušenosti s paranormálními jevy. Pravidelně se v něm objevuje zkušenost s neznámou silou, která jej vždy vymrštila z křesla. 

Momentálně dům slouží jako kavárna a restaurace. Pokud máte odvahu, můžete zůstat přes noc a pokud ji přečkáte, dostanete certifikát, který to dokáže! 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 11. 11. 2016   |   Zobrazeno: 5569x

Témata článku:Cestování,Zajímavosti

Komentáře

dsg(NNK)

terikhříbátko: To neva... smajl A teba už aj tak mám pridanú xD
Som moc spoločenská xD a chcem mať veľa priateľov smajl

dsgTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

lucy39(KOČKOMILCI)

O důvod více si zajet do Kanady...Ten hotel vypadá tak majestátně a ta pověst je strašně zajímavá.

Asi jsem divná, ale strašně mě to láká...smajl

lucy39To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

jo kocky

JE TO SUUUUUUUUUUUUUUUUUPPPPPPPPPPPPPPPPPPPEEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miluju záhady!smajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajl

jo kockyTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.