5 nejkrásnějších míst v České Republice

V dnešním článku se podíváme na 5 nejkrásnějších míst, které můžeš najít na území České Republiky. Pokud jsi na těchto místech ještě nebyla, doporučujeme, aby ses zajela podívat.

Bude to stát určitě za to!


Písečný přesyp u Vlkova

Možná jste nevěděli, že i v Česku se dá najít poušť. V jižních Čechách najdete spoustu rybníků a řek. Kromě toho zde ale najdete to nejsušší místo v celé zemi. Písečná duna se nachází v chráněné krajinné oblasti Třeboňsko v blízkosti Veselí nad Lužnicí a najdete tady různé suchomilné rostliny a živočichy. Pokud tedy chceš v létě na pláž, ale nepojedeš k moři, zkus si vzít lehátko, slunečník a vyraz do Jižních Čech.

Písečný přesyp u Vlkova


Adršpašsko Teplické skály

Pokud jsi v Adršpašsko Teplických skalách ještě nebyla, určitě je budeš znát z nějaké pohádky. Natáčelo se tady například Z Pekla štěstí, Princ a Večernice nebo třeba Třetí Princ. Tyto skály jsou opravdovým Českým skvostem a pokud máš přírordu ráda, tak bys je určitě vynechat neměla. Kolem těcjto skal se tradují různé tajemství a pověsti. Podle jedné z pověstí byly Adršpašsko Teplické skály původně města. A kdo jimi chtěl projet, musel každému městu zaplatit. Měšťané byli natolik ziskuchtiví, že za úplatu nechávali projet i cizí vojska. To se ale nelíbili staroslovanským bohům, kterří za trest nechali obě města proměnit ve skálu.

Adršpašsko Teplické skály

 

Moravský kras

Moravský kras je jedna z nejvíce oblíbených turistických oblastí. Jsou zde nejrůznější jeskyně, krasové útvary a halvně velmi oblíbená a známá propast Macocha. Propast můžete pozorovat ze dvou můstků z celkové výšky až 138 metrů. Moravský kras je v severní části jihomoravského kraje a táhne se 25 kilometrů se šířkou 3-6 kilometrů.

Moravský kras

 

Český Krumlov

Jedno z nejmalebnějších městeček v České Republice je Český Krumlov. Mesto najdete v jihočeském kraji, 22 kilometrů od Českých Budějovic. Město má zrhuba 13000 obyvatel a protéká jim řeka Vltava. Středověké centrum města je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Ve středu města najdete krásné a rozlehlé zahrady a vysoký viadukt. Také zde narazíte na spousty turistů i z cizích zemí.

Český Krumlov

 

Prokopské údolí

Prokopské údolí je jedna z přírodních rezervací v Pražské kotlině. Údolí proslulo díky paleontologovi Joachimu Barrandemu, který zde zkoumal prvohorní naleziště. V okolí můžete najít spousty stop, jako třeba spoustu uzavřených lomů, po průmyslových podnicích, které zde v minulosti zpracovávaly vápenec. Dnes zde jezdí lidé relaxovat, odpočívat nebo sportovat. Naleznete zde také jezírko nebo tunel, kde můžete najít netopýry.

Prokopské údolí

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 01. 06. 2018   |   Zobrazeno: 4112x

Témata článku:Cestování,Zajímavosti

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.